Ценови шок: Скокът при природния газ - безпрецедентен, докога?

В ЕС: Необходими са международни усилия, за да се защитим от енергийна бедност
Обновена: 22 сеп 2021 17:55 | 22 сеп 2021 17:45, Веселина Йорданова
178
Ценови шок: Скокът при природния газ - безпрецедентен, докога?
Снимка: БГНЕС

Скокът в цените на природния газ е безпрецедентен и много доставчици може да фалират, предупреди директорът на британския енергиен регулатор Офджем (Ofgem) Джонатан Брайърли , цитиран от Ройтерс.

Според Брайърли досега не е наблюдавано толкова рязко увеличение и то вероятно ще е трайно.

Енергийните министри от ЕС се събраха в Словения, за да обсъдят повишените цени на газа и тока в Общността, които са се увеличи с близо 250% от януари насам.

Според литовския министър на енергетиката Дайниус Крейвюс срещата се провежда в критичен момент:

"Необходими са международни усилия, за да защитим гражданите си от енергийна бедност, но в същото време да постигнем целите си за намаляване на вредните емисии."

Някои страни - като Италия и Гърция, вече обсъждат мерки, сред които субсидии и таван на цените, за да намалят ценовия шок за своите граждани, предаде БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
7
 
! Отговори
Златка преди 2 години
До НатовецаМного си зле, явно не си разбрал че Байдън ви продаде на Русия.газта идва от братска русия, търси си я от там
47
3
 
28
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Къде е краварския демократичен шистов газ ?????!!!!Нали сме верни съюзници !??
46
2
 
4
 
! Отговори
Фен преди 2 години
Пишете статия за евентуалния фалит на китайската строителна компания Evergrande и как би се отразило на световния и по-конкретно на българския имотен пазар, мерси
45
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако беше готов Южен поток сега щяхме да вземаме от транзит с 250% повече - - - >>не лъжи *** Гнусенов вдига се цената на РУСКАТА газ а не на транзита!
44
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичове, кво става с нашите аероплани ф16? Нали с тях ше се бориме срещу руснаците и скъпата газ ?
43
3
 
33
 
! Отговори
меркелюгенд преди 2 години
ако беше готов Южен поток сега щяхме да вземаме от транзит с 250% повече , България щеше да забогатее, бацееее къдееее ссииии
42
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 32А китайците там на Байкал, дето строят като побъркани таковат ли те ... отзаде де? Или вече им свикна. Те нямат ич жени и се навиват на всичко.
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сега кажете, че не можело да се връща времето? Друг път! Липсва само фалита на някоя банка и сме в стартова позиция от 1997ма! Само защо не върнат и телата ни с 30 г назад? Защото не могат. Но пък сметките ни могат. А на бас?
40
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е положението ! Ревахте срещу Русия : тиквун напълни чекмеджетата,роската - виличка в гръцко, цецко само с аснсьорче . Сега трябва да плащате за рахатлъка на герб !
39
12
 
14
 
! Отговори
пецата преди 2 години
цените не са високи а са отговор на хартията която напечатаха в европеска централна банка за 1 година и която на никой не му трябва, скоро еврото ще стане по евтино от рублата , купувайте рубли сега след 2-3 години ще ги продавате срещу 5 пъти повече евро
38
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искахте комунизъм, ей го, връща се! Започва с режим на тока, после минаваме на домашно приготвени буркани сам издат от междублоковото пространство и накрая ще си купуваме шоколад само с долари от корекома. Но пък ще отворят Белене. И всеки, който има различно мислене ще бъде пратен на среща с прасетата там.
37
28
 
9
 
! Отговори
Какво очаквате? преди 2 години
Винаги, когато комунистите са на власт настъпва катастрофа! Това не като да вдигнеш юмручето пред платените от Черепа протестиращи!
36
10
 
3
 
! Отговори
жалба за терор преди 2 години
Извинете защо МВР работят в синхрон с Румен Пашата и роми,явно работят против гражданите!отхвърлена
35
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гостенин...Хм, проблема е, че докато римляните са воювали с германите и са ги цивилизовали, българските ни праотци са живели в родово-общинен строй в дивите азиатски полета.*** щом казваш , че германците не са европейци - няма как да не си прав.
34
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Негово светло височество Владимир Владимирович Путин показва кой командва парада в европа. Да идват корабите с течен газ от братята американци ама и те ще искат ако може да го мушнат малко повече
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
споко товА е за да се размърдат немските очилати чиновници да пуснат СП 2 да тръгне и фа кандидат че Украина не е предградие към Русия за създаване на проблеми
32
6
 
3
 
! Отговори
Въпрос за Тероризъм преди 2 години
Извинете защо ДАНС работят в синхрон с Румен Пашата и Пернишки банди,а игнорират жертви на тероризъм и обикновени граждани!?Не ми приеха жалба за тероризъм и незаконни пълни СРС-та!
31
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чист рекет,от страна на Русия...намалила е доставките...
30
4
 
21
 
! Отговори
ТОШО преди 2 години
ТОВА ГО НАПРАВИ ГНОМА СЕНАТОР ДИК ЧЕЙНИ ЧЕ СПРЯ ЮЖЕН ПОТОК В ПОЛЗА НА ХАХОЛИТЕ КОИТО ОЩЕ ТИЧАТ В АМЕРИКА ДА СПРЪТ И СЕВЕРЕН ПОТОК ...............
29
8
 
12
 
! Отговори
Гостенин преди 2 години
Обаче на путин и обкръжението нняма как да бъде отречено: Знаят немеца до апендикса!И днес се въртят около апендикса - щото са влезли през задния проходГермания откакто я има е един цирей на тялото на Европа - още от Римско време.Германия вървеше напред след ВСВ защото я нямаше Прусия. Но поради криворазбрана торепантност позволиха на Прусия отново да им съсипе живота. (Меркел е от Дрезден или нещо такова, и даже комсомолска активистка!!!