Журналистка от "Ал Джазира" убита при израелска операция

Ранен е и палестински журналист, в стабилно състояние е
11 май 2022 12:54, Елка Василева
27
Журналистка от "Ал Джазира" убита при израелска операция
Снимка: архив, БГНЕС

Журналистка от телевизия "Ал Джазира" бе простреляна при операция на израелската армия в град Дженин в Западния бряг и впоследствие почина, предаде Асошиейтед прес, като се позова на палестинското здравно министерство.

Министерството заяви, че става дума за Ширин Абу Акле, известна палестинска журналистка, която работи за арабската версия на телевизия "Ал Джазира". При същата операция е бил ранен палестински журналист, работещ за базирания в Ерусалим вестник "Ал Кудс". Състоянието на ранения е стабилно.

Палестинското здравно министерство заяви, че журналистите са били засегнати от израелски огън.

Израелската армия заяви, че нейните сили са били подложени на сериозна атака с огнестрелни оръжия и експлозиви по време на операцията в Дженин и че са стреляли в отговор. "Разследваме случилото се и допускаме, че е възможно журналистите да са били поразени от палестински стрелци", се казва в изявление на израелските въоръжени сили.

През последните седмици Израел почти всеки ден провежда операции в Западния бряг след серия от нападения, извършени от палестинци на израелска територия. Предполага се, че голям брой от палестинските нападатели произхождат от Дженин и околността му. Градът и намиращият се в него бежански лагер са си създали репутацията на екстремистки бастион, отбелязва Асошиейтед прес.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Правда преди 1 година
Нека международните медии спрат да вярват и разпространяват лъжите на ислямските терористи защото така стават съучастници в престъпления им като лъжа клевети, терор срещу невинни хора и народи като Израел, които са и престъпления срещу правосъдието,човечеството мира и дяволски зли дела срещу Бога. Защото дори да се разминат с човешкото правосъдие, ислямските терористи и съучастниците им,които ги подкупват,въоръжават и разпространяват лъжите им,никой злодей няма да избегне Божия праведен Съд.
18
0
 
1
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Нека всички медии съучастници в ислямската фалшива пропаганда от лъжи и клевети срещу Израел като от АлДжезира която разпространи ислямските лъжи че Израелските отбранителни сели са убили ислямската журналиста преди всякакви разследвания в които палестинските терористични власти отказаха да участват и да изчакат именно защото разчитат само на измама за узаконяване на непрестанния си терор, нелегална окупация на Израел и всичко е за милионите подкупи от ООН за престъпленията на ислямските
17
0
 
3
 
! Отговори
Българщина преди 1 година
Не, че нещо, ама не видях сополиви статии за 20-тината убити израелци през последния месец... Пак дабъл стандардс по европейски. И накрая ще се окаже, че палестинците са я отстреляли по погрешка, ама новината си свърши работата.
16
1
 
2
 
! Отговори
Няма Сакнции преди 1 година
Защото Талмудистките агресори и супермасистки управляват света!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как да наложат санкции - Те ги ИЗХАРЧИХА ВСИЧКИТЕ до една за Русия , пък и Палестинците за какво са им и какво могат да вземат от тях - то там само каманяк !
14
2
 
7
 
! Отговори
Чичо ДЖО преди 1 година
След краварарите , Израел са най-големите агресори в света.
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно. За Арабия не давам и пукната стотинка. И всичките да изчезнат ще е супер.
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добра новина! Днес, вземете си бележка.
11
3
 
7
 
! Отговори
PG преди 1 година
Сега да обявят Израел за агресор,те не че неса
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
арабите за един месец избиха над 20 цивилни израелци в различни градове, и то не в гранични райони, нито в спорните територии на западния бряг, понеже един техен ходжа за пореден път на рамадана им каза да ходят да колят неверници немюсюлмани. най-вероятно, израелците тихомълком обикалят сега по западния бряг и 'си обръщат другата буза', ама са с автомати, не с мечета и цветенца. да се оправят там, братовчеди са все пак.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Санкций ще има ли? Оръжия на Палестина ще се доставят ли? "колективния" запад ще се изправили като един?
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някак си по демократично е когато израелците а не руснаците трепят ***
7
9
 
8
 
! Отговори
Taню преди 1 година
Да работиш в Ал Кудс е кат да членуваш в него. Див фундаментализъм...
6
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле, ако това се бе случило в Украйна сега! Руснаците щяха да разберат какви са. Цялата "демократична" световна общност щеше да им се стоваро на главите. Иначе същата последователна, морална и т.н. световна демократична общност се хвърли да освобождава Надежда Савченко. Впоследствие наградена със званието "Герой на Украйна" щото свитнала двама руски журналисти. Е, насочила минометния огън по тях.
5
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А не това не е операция, а война, санкции за Исраелл.
4
2
 
35
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Щом не е Украйнец не е "важен"
3
5
 
35
 
! Отговори
ЕС мека китк а преди 1 година
Веднага да се наложат санкции на Израел.
2
4
 
41
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
Международната общност няма ли да наложи санкции на Израел за нелегална окупация и анексация? А за постоянни убийства на деца, жени и цивилни като цяло? Нека всички военни престъпления бъдат осъждани, но нека не сме двулични.Европейците и западния свят като цяло имат много проблеми с моралното превъзходство.
1
6
 
40
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Санкции??? Или те са само за Русия???