Въоръжен взе заложници в банка в Бейрут

Мъжът иска да получи спестяванията си
11 авг 2022 16:52, Елка Василева
4
Въоръжен взе заложници в банка в Бейрут
Снимка: БГНЕС

Въоръжен с пушка ливанец нахлу в банка в Бейрут и взе служителите за заложници. Той заплашва, че ще се самозапали с бензин, ако не получи спестяванията си, съобщи представител на службите по сигурността, предаде от Асошиейтед прес.

Мъжът, който освен оръжието, носел и туба с бензин, влязъл в клон на Федералната банка в оживения бейрутски квартал Хамра и взел за заложници шест или седем банкови служители. Той произвел три предупредителни изстрела.

Според местните медии мъжът имал около 200 000 долара в банката.

От края на 2019 г. ливанските банки, изпитващи недостиг на парични средства, въведоха строги ограничения за теглене на средства в чуждестранна валута. Днес страната страда от най-тежката икономическа криза в съвременната си история, при която три четвърти от населението е изпаднало в бедност, а стойността на ливанската лира е спаднала с над 90% спрямо щатския долар.

Войници от ливанската армия, полицаи от силите за вътрешна сигурност и агенти на разузнаването са обградили района на банковия клон. От органите на реда разговарят с въоръжения мъж, за да постигнат споразумение с него, но досега усилията им са безуспешни.
На видеозапис от мобилен телефон се вижда как недоволният мъж иска да си върне парите, докато отправя заплахи с оръжието си. На друг видеозапис двама полицаи през заключената входна врата на банката се опитват да убедят мъжа да освободи поне един от заложниците, но той отказва.

Клиент на банката, който успял да избяга от сградата, разказа пред местни медии, че мъжът е поискал да изтегли 2000 долара, за да плати медицинските сметки на хоспитализирани близки.

През януари собственик на кафене успя да изтегли 50 000 долара от банков клон в Източен Ливан, след като взе за заложници банковите служители и заплашваше да ги убие.
/БТА/
 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
е те нали преди 1 месец
са си негови парите защо не му дават да си ги изтегли егати безумието! да се внесеш пари в банка за по сигурно накрая да ти ги вземат от банката и да те третират като престъпник защото искаш да си изтеглиш своите си пари!
3
1
 
8
 
! Отговори
Майстора преди 1 месец
Искат да направят парите ни "дигитални". Мислете навреме какво означава това. Мислете как в Канада спряха сметките на хора, които занесли храна на протестиращите срещу безумните наредби на правителството. Мислете какво би означавало ако въобще не съществуват пари, и единствено при благоволението на банки и правителствени организации можеш да разполагаш с каквито и да е средства. Не трябва да го допуснем.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До къде се стига да си искаш собствените пари с оръжие дано не утрепят човека.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Клиент на банката, който успял да избяга от сградата, разказа пред местни медии, че мъжът е поискал да изтегли 2000 долара, за да плати медицинските сметки на хоспитализирани близки." - Ем дано ги изтегли!!! И да ги плати! И тряб да го ПУСНАТ!!!