Трагедия в Турция: Петима загинаха в автобусна катастрофа

Пореден трагичен инцидент в южната ни съседка
28 авг 2022 18:21, Йоана Цонева
15
Трагедия в Турция: Петима загинаха в автобусна катастрофа
Снимка: Pixabay

Петима души са загинали, а други 38 са били ранени, когато автобус е паднал в скала в северозападната турска провинция Бурса в неделя, съобщи "Дейли Сабах".

Автобусът е пътувал от провинция Кютахия към окръг Муданя в Бурса, като е превозвал група туристи към крайбрежния град. Сред загиналите са шофьорът и четирима пътници. Започнало е разследване на причините за инцидента, който е станал в гориста местност близо до квартал Инегьол в Бурса.

Миналата седмица 34 души загинаха при две катастрофи в провинциите Газиантеп и Мардин, съответно в южната и югоизточната част на Турция, когато камиони и автобус се сблъскаха с превозни средства, участвали преди това в леки произшествия.

Още по темата
Всяка година пътнотранспортните произшествия в Туркия отнемат живота на стотици хора. Данните от отдела за пътнотранспортни произшествия на турската полиция показват, че през първите шест месеца на 2022 г. при пътнотранспортни произшествия са загинали 920 души, а други 127 619 са били ранени. Основната причина за произшествията е грешка на водача. През същия период в страната са регистрирани общо 88 000 произшествия, в които са участвали близо 70 000 автомобила и над 25 000 мотоциклета. По-голямата част от произшествията са в жилищни райони, а останалите са станали в селските части на страната с рядко население или покрай магистрали. Грешка на водача е на първо място в списъка на причините за произшествията, докато около 10 316 произшествия са резултат от грешки на пешеходци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Ей, преди 1 година
В туризма, на вас Турция не ви е проблема. Проблема сте си вие.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Keф
7
3
 
2
 
! Отговори
АНОНИМ преди 1 година
Ами Цонева-Еее Цонева ти следиш ли какво става по пътищата на България,ами при нас загиват на часове ,а ти ми говориш за ПОРЕДНАТА катастрофа в Турция?!?!От къде ви намират???
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3ти: *** си питай нея я шофират редовно Тр. тираджии на паркингите около София.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Dnes.tr ни информира за важните неща за България.
4
1
 
10
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Ердоган гледа да се отърве от бежанците защото 2023 има избори а турците там не искат никакви араби, афганистанци и т.нт. В началото викаха "това са наши братя, изповядваме една религия" сега викат "арабските нашественици ВЪН! Турция не е Арабия и Турция не е Халифат. Не искаме брадати престъпници".
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При нас двама полицаи бяха намачкани от автобус но не писаха в турските медии. Това е голяма държава с почти 90 милиона население. Всеки ден се случват катастрофи, убийства и грабежи. Отидете в Истанбул и се опитайте да са разхождате по улицата. Няма да издържите половин час. Като мравуняк е градът. Дори след полунощ е пълно с хора по улиците. Всеки ден се случват катастрофи. Ако управляваш автомобил поне един час там после усещаш че гaщитe са прилепнали по бузите.
2
5
 
2
 
! Отговори
Мосссад преди 1 година
Сигурен съм че в момента на удара са викали слава Посрейна
1
12
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Само 5 жалко :)))