Турция: Окупираните територии трябва да се върнат на Украйна

Крим също трябвало да бъде украински, заяви Ердоган
20 сеп 2022 19:34, Йоана Цонева
119
Турция: Окупираните територии трябва да се върнат на Украйна
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган смята, че окупираните от Русия територии на Украйна трябва да бъдат върнати, съобщава Der Standart.

"Ако искаме да установим мир в Украйна, разбира се, връщането на окупираните земи е много важно", каза Ердоган в интервю, публикувано от американската телевизия PBS.

"Окупираните територии ще бъдат върнати на Украйна", заяви Ердоган, а по същия начин, казва турският президент, анексираният от Русия Кримски полуостров трябва да бъде върнат на Украйна.

Още по темата
За друга версия или друга част от интервюто на Ердоган, съобщи държавната агенция ТАСС.

Руската медия информира, че Ердоган е получил уверение от Путин, че Москва желае да прекрати конфликта в Украйна възможно най-скоро.

Според версията на ТАСС запитан кога вижда края на конфликта, турският лидер е заявил, че "руското отношение ще бъде много, много важно тук".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 1 година
Турският президент говори така предизборно, за да си подобри имиджа.Личното му мнение е съвсем различно от изказването му.
76
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
кога турция ще напусне сев кипър сирия и ирак защо не връща бежанците къмродните места а ги пуска през българия за европа
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората, спрете се! Първо вижте източниците на "информация" от тази статия! После речта му пред ООН! Там говори за посредничество, мирни преговори така, че и двете страни да излязат с достойнство от войната!!!! Някой Ви пусна стръвта, цитирайки съмнителни източници и Вие я налапахте до д*то! Ей, ще се самоизбием за нищо!
74
2
 
4
 
! Отговори
Степа Бандеровски преди 1 година
Когато върнеш българските територии, фес.
73
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срамувам се от хора от моето поколение които са родили и отгледали соросси родоотстъпници. Можете да ги срещнете във форума поне 80 % са.
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според Тончо в 21 век имат място само НАТО и САЩ и ЕС и техните ценности с общо наименование Хаймарс това аз го казвам.
71
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повече ме притесняват задокеанските троляци които всяка нощ заемат пространството и промиват мозъци. Дори сами си подават реплики. Едно цвете не са посадили в България. Те са същите като този Путин идват и ти казват кое било правилно .
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има две интервюта в кавички на Ердоган и не се знае дали поне едното е по достоверно и дали това е истинското .Сороссоидни те медии пишат каквото искат да чуят. Не бързайте да злорадствате.
69
4
 
12
 
! Отговори
Toни преди 1 година
До анализаторА дали са наясно че причината за поскъпването на тока и всичко въобще са Путин и шайката незадоволени П-е-д-р-асти около новият ,, руски ,,цар Петър.Наясно ли са че демокрацията в Европа е по малкото зло за тях от имперският фашизъм който им предлага руският -слагам многоточие...Аз лично харесвам и НАТО гордея с че съм български европеец и пожелавам лека им пръст на всички Путинисти-било то и българи.Тези хора нямат място в 21 век.Уточнение за ***-не говоря за Русия!!!
68
1
 
11
 
! Отговори
Кайчо преди 1 година
Бат Ердо просто прави сечено на лилипутин, иначе му дреме на него чий е крим или донбас. За него и едните и другите са неверници.
67
7
 
0
 
! Отговори
Кифладжията преди 1 година
Тоя е пътник и той. Лека-полека сценарият се нарежда точно както го четох преди 10 години. Очаква ви много голям пердах.
66
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не "ТРЯБВАЛО", А ТРЯБВА! КРИМ Е УКРАЙНА - ЗАВИНАГИ!Как едно трябваЛО прп,емя смисъла на казаното...в угоду пуутлеровата хибридна пропаганда!
65
14
 
6
 
! Отговори
Ясно е преди 1 година
Украйне не може да бъде победена, защото има най-голямата и най-мотивираната в света армия......от тpoлoве.. Милиардите се усвояват. Имам предвид не може да е победена в нета
64
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердо, като дойде догодина пак туристическият сезон , да не запееш другата песен за поканата на хилядите руски туристи, щото май те ти спасиха икономиката от пълен провал ?!
63
9
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
То и индианците не трябваше да бъдат избивани, ама "американците" са ги избили ...
62
7
 
20
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Тоя не е глупав. Щом го казва, значи вече е сигурен, че така ще се получи. Трябва да измислим начини за масово хуманно асистирано самоубийство на путиноробите.
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откровенните и честните хора форума ги игнорира. Прави се че не ги забелязва. И в политиката е така. Лицемерие и двуличие. Затова се стигна до война. Например спортистите защо не се подкрепят взаимно както холивудските звезди.
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има хора дори да пишат верни неща са егоисти и не слагат лайкове. Вече и ние така.
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До тука задокеанските групичка ми сложи 4 еднакви знака тоест 4 броя за отрицателно време.
58
6
 
10
 
! Отговори
СЛАВА НА ЕРДОГАН! преди 1 година
ДА СИ НИ ЖИВ И ЗДРАВ ЕРДО И АЛЛАХ ДА Е С ТЕБ!...НИЕ БЪЛГАРИТЕ СИ ТЕ ОБИЧАМЕ И СМЕ ТИ БЛАГОДАРНИ , ЧЕ НИ ОТВОРИ ОДРИН ЗА ПАЗАР И КОНТАКТИ С КОМШУЛУКА!С КОМШУЛУКА СМЕ ВИНАГИ НАСЛУКА!!!!!