»ран заплаши да унищожи »зраел, ако атакува територи€та му

“ехеран осъди планираните санкции заради нападението от 14 април
24 апр 2024 08:10, ≈лка ¬асилева
29
»ран заплаши да унищожи »зраел, ако атакува територи€та му
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

≈дна израелска атака на иранска територи€ може коренно да промени динамиката и да доведе дотам, че от "ционистки€ режим" да не остане нищо, за€ви президентът на »ран ≈брахим –аиси, предаде –ойтерс.

–аиси пристигна в понеделник на тридневно посещение в ѕакистан. “ой обеща да увеличи обема на търгови€та между двете съседни страни до 10 млрд. долара годишно. “ехеран и »сламабад се опитват да възстанов€т връзките си, след като по-рано тази година си размениха безпрецедентни военни удари, отбел€зва –ойтерс.

¬ петък над ирански€ град »сфахан се чуха експлозии, които според източници са били израелска атака, но “ехеран омаловажи инцидента и за€ви, че не планира ответни действи€, припомн€ агенци€та.

ћеждувременно ирански€т външен министър ’осейн јмир јбдолахиан осъди планираните санкции срещу страната му заради мащабното нападение с дронове и ракети срещу »зраел в нощта срещу 14 април, предаде ƒѕј.   

јбдолахиан написа в социалната мрежа "≈кс", че с атаката »ран е упражнил правото си на самозащита. “ой призова за налагане на санкции срещу »зраел.

Ќа среща в Ћюксембург в понеделник външните министри на 27-те държави членки на ≈— възложиха на ръководител€ на европейската дипломаци€ ∆озеп Ѕорел да представи конкретни предложени€ за санкции. ћерките тр€бва да дадат възможност за налагане на допълнителни търговски ограничени€ на »ран, за да се затрудни »сл€мската република да произвежда и разработва безпилотни летателни апарати и ракети.
(Ѕ“ј)

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


29
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
23
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»ран не се страхува от »зраел а от —аудитска јраби€! »зраел само ще подпали клечката! јрабите си затвориха очите за ѕалестина,сега »зраел се реваншира с »ран;
22
1
 
1
 
! ќтговори
«наещ преди 1 месец
–ежими като в руши€,—  оре€ и »ран,¬енесуела, уба се креп€т на репресии,които както знаем от истори€та са до време.¬с€ването на страх не само за т€хното нещастно население,а за цивилизовани€ св€т,свързано със заплахи и терор неминуемо води до крах и фатален край!Ќепон€тно е обаче аплодирането на подобни диктатури от шепа панелни активисти които не могат и тока да си плат€т,защото бро€т стотинки за евтина пърцуца?ј после питаме като “  олев как ще ги стигнем?
21
0
 
4
 
! ќтговори
ххх преди 1 месец
ћюсюлмански€т св€т продължава да живее в ’ век.ќт това произлиза цели€ проблем.—ветът е съставен от различни религиозни светове/религи€та като признак/.ќтговорете ми защо всички останали светове имат проблем само с исл€мски€ св€т?√-да мюсюлмани,откакто помн€,ние-христи€ните,все си мълчим,и нищо не смеехме да ви кажем.ќт н€каква криворазбрана европолитика.Ћично аз не мога повече да мълча.»ли влизайте в нормални отношени€ с другите,или ще си предизвикате справедливи€ отговор.
20
0
 
1
 
! ќтговори
111 преди 1 месец
ƒо јнонимен 3: Ќ€ма.
19
3
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»ранците не са араби какво са се загрижили за ѕалестинците
18
5
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 райно време е и в ≈вропа да има про-палестински протести. ƒа питат управниците си защо не налагат санкции на »зраел! «а масовите гробове с изтезавани и убивани палестинци какво ще кажат?
17
4
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
"„е да си вид€т населението, 80% от собствените им хора ги ненавиждат и мечта€т за свобода." - “о пък в »зраел щото е една свобода... :))) ќтиди поне веднъж в та€ държава и ще ти дойде да пoвърнеш. ƒа не говорим, че в израелските детски градини възпитанието на децата започва с това да ги учат, че който не е евреин, ако иска да живее в »зраел, тр€бва да е роб. » се поощр€ва вс€ко дете, което иска смърт на хората от съседните страни.
16
5
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
"„е да си вид€т населението, 80% от собствените им хора ги ненавиждат и мечта€т за свобода." - “о пък в »зраел щото е една свобода... :))) *** поне веднъж в та€ държава и ще ти дойде да пoвърнеш. ƒа не говорим, че в израелските детски градини възпитанието на децата започва с това да ги учат, че който не е евреин, ако иска да живее в »зраел, тр€бва да е роб. » се поощр€ва вс€ко дете, което иска смърт на хората от съседните страни.
15
6
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
"“ова важи и за »ран,ако продалжат да нападат »зраел. ой започна пръв?!" - ѕръв започна »зраел! Ѕомбардира без причина посолство в друга държава и уби ирански генерал. —ега ще кажеш "јма то палестинците на 7 ƒекември". ≈, нали палестинците, а не »ран! —ега ще кажеш "јма то »ран ги подкреп€!". јми нормално! » правилно прави, че ги подкреп€! »зраел извършва геноцид над т€х от 46-47-мa година насам! ≈вреите взимат палестински деца връщащи се от училище без причина! ”биват ги!  радат им кварталите.
14
4
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
13 първи са започнали кукловодите ти. — резолюци€ на ќќЌ се създават две държави - ѕалестина и »зраел. ƒе факто има само една нападаща населението на другата. ќнзи ден —јў блокираха приемането на ѕалестина в ќќЌ. ѕреди това точно —јў и »зраел от ц€лото ќќЌ се об€виха против спиране *** огън€ в ивицата √аза. Ќещо друго не€сно има ли?
13
11
 
7
 
! ќтговори
ј€толайнах преди 1 месец
“ова важи и за »ран,ако продалжат да нападат »зраел. ой започна пръв?!
12
8
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ўе обес€т още 1000 иранци на площада, ще понаритат още 1000 иранки в главите докато уммрт заради едно килнато фередже и ще се успоко€т козлите.  акто винаги.
11
8
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»рански€т режим с въшките по брадите ли ще унищожат »зраел? „е да си вид€т населението, 80% от собствените им хора ги ненавиждат и мечта€т за свобода. –одителите там още помн€т 70те, късите поли, плажовете и свободата от исл€мизма.
10
14
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»зраел се прави на гол€мата работа, но подкрепата на —јў идва от стратегическата цел да имат военно вли€ние в региона. ≈дна страна с население като Ѕългари€ с колкото и оръжие да € снабд€ват, н€ма какво да направи срещу съседите си, ако решат да € би€т.
9
18
 
15
 
! ќтговори
јноним преди 1 месец
ћисл€ че руснаците и иранците обичат да говор€т празни приказки,а на дела ги виждаме какво могат
8
13
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јма вие се чувствате заплашени от евреите ли а€толаси :))) ј защо ви е страх от тех ? :)))
7
6
 
7
 
! ќтговори
„алга дивак преди 1 месец
’а ха ха, той и мо€ котарак си е пpeпикaл двора на село и все заплашва че ще ме из€де ако му наруша територи€та
6
13
 
13
 
! ќтговори
карачанаков преди 1 месец
“ози да не е братчед на Ћавров и ћедведев те от 2 год. плашат гаргите.
5
16
 
16
 
! ќтговори
ƒон  икот преди 1 месец
*** и те гол€м го извадиха. “о и —адам така говореше преди, но сега не му зна€т и гроба къде е.
4
10
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јмyджи, или ще тр€бва да си седнете на ***, или тумора »ран ще бъде заличен от лицето на зем€та!