Вегани срещу животни

dimitar dimitrov @freeoldmen.blog.bg 6 апр 2013 20:15
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
118
7426
   Някои привърженици на вегетарианството често пламенно защитават тезата, че не трябва да ядем/убиваме/ горките животинки, ами да ги оставим да си живеят.  Позволих си да разсъждавам малко по този въпрос и стигнах до следните изводи:
  Към момента, имаме в световен мащаб много животни, използувани за храна/говеда, овце, свине, кокошки и други/, наброяващи милиарди бройки. Да си представим, че Великата Веганска Революция е успяла, и на целият свят е наложен пълен отказ от консумация на месо, мляко, яйца и прочие... В демократичните страни, разбира се, чрез избори, в по- малко демократичните- по обичайните методи/нежни революции, малце кютек, напалм.../. Та редно е да си помислим, че на нашите по- малко разумни братя това ще даде златен шанс за развитие и животните ще стават все повече.  
  А дали е така? 
  Опасявам се, че не.
  Просто в момента, в който стане ясно, че вече от животновъдство не може да се печели, хората и капиталите ще се отдръпнат  и секторът ще се срине.
    И тогава, за броени години,  от милиарди броят на животните ще остане хиляди, по зоо и увеселителни паркове. А на това му викат геноцид!
    Може би някой ще предложи решение, да пуснем животинките в площите, където и без това садим култури за храната им и там да се плодят на воля. Е да, но на едно тревопасно човечество ще му трябват всички обработваеми площи, за да се изхрани...
    Думата ми е за екстремистите-вегани, дето употребяват лозунги като: "Обичаш ли животните? Как можеш да ги ядеш тогава?"
     Отговорът ми е: Да, обичам ги
.И ги ям, за да ги има!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
- Как се казва сексът между вегетарианци?- Зеленчукане.
63
1
 
4
 
! Отговори
Кака ти преди 10 години
Скъпи авторе ,искам да ти кажа ,че статията ти е изключително просташки написани.Личи си ,че изобщо нямаш идея за какво пишеш.Пишеш си просто така,за да се отчетеш и ти в интернет пространството.Искам само да ти кажа следното: колкото повече месо се консумира,толкова повече животни се отглеждат.А нали се сещаш че това изчерпва и без това мизерните ресурси на планета.Животновъдството е един абсолютно излишен отрасъл.Малко повече се информирай преди да пишеш глупости на търкалета.
62
2
 
12
 
! Отговори
Тук преди 11 години
От двама,които заедно пият мляко и наблюдават как теленцето бозае,единият с очите си го яде вече,мисли си за месото и за това,колко добреще стои то на бъдещия пир и колко доволни ще бъдат гостите муДругият теленцето почита като млечен брат и мисли с любов за кравата и негоТой ще се нахрани с плътта му,а първият се е отровил самоМного от това, което би трябвало сърцето ни да изпълни,пада като тежък товар в червата.И много от нещата,които смиламе със зъбите си,би трябвало с ума си да смиламе
61
3
 
13
 
! Отговори
Тук преди 11 години
Да се храниш със Смърт значи сам да станеш храна за Смъртта.Като живееш за сметка на нечия болка - сам ставаш плячка на болката.Разбиращите знаят че всяка плът, на която нанасят вреда,рано или късно със собствената си плът ще трябва да възстановят.Всяка кост, която са строшили, ще се възстанови за сметка на собствените им кости.И за всяка капка кръв, от тях пролята, ще трябва със своя кръв да се разплащат.
60
0
 
1
 
! Отговори
freeoldmen преди 11 години
Чакам си Нобеловата награда /коментар 1/.
59
0
 
2
 
! Отговори
Баба Гица преди 11 години
Отдавна не обръщам внимание на 'различните'-без значение дали ние сме от тях,или те са 'другите'-това си остава спорен въпрос.Не ме интересува кой с кого си ляга или какво си слага в чинията,като искам и ТЕ да отвърнат със същото.Няма да се хвана да обяснявам на някой колко е хубав секса със срещуп. пол или колко е полезно месото,стига и те да не навират своите предпочитания в лицето ми .Живота си е НАШ.Много по страшно е да си педофил или канибал - е там вече няма как да си затварям очите!
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гейовете ни проглушиха ушите с това че са различни, сега е ред на вегетарианците. Що не си пасете трева и не ни закачайте. Нормални не останаха.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 52: За съжаление имам усещането, че твоят мозък е останал на ниво бебе... сигурно си го лишил от градивни елементи/ ПРОТЕИНИ/. Последните са по-добри и по-лесноусвоими, ако са от животински произход. Затова хората като вид бозайници(животни) имаме майки, които ни кърмят, а не ни варят сок от боб. Дори и тревопасните не са съвсем вегетарианци - при раждане женските често изяждат плацентата. Също и доста буболечки в треволяка. Хай стига, че ми е писнало от есктремисти и нови светци!
56
4
 
3
 
! Отговори
ани преди 11 години
скоро не бях чела нещо по- тъпо
55
0
 
7
 
! Отговори
Тъпчо преди 11 години
Много обичам салата от зеле..............като гарнитура към кюфтенцата.
54
3
 
4
 
! Отговори
Някой! преди 11 години
65% от семената в света всяка година се отделят настрана, за да се изхранят 53 милиарда животни, които се убиват всяка година на тази планета вместо да се използват тези насаждения за 7 милиарда хора. Можеш ли да смяташ?
53
3
 
2
 
! Отговори
Някой! преди 11 години
Това, че пишеш наизуст без никаква информация по въпроса не е оправдание за твоето невежество...основна причина за световния глад - животновъдството и в частност месоядците - имаш нет провериосновна причина за замърсяването и парниковия ефект - животновъдството - в частност съответно месоядците-то съществува заради тях..
52
0
 
3
 
! Отговори
Живков преди 11 години
Качамак,качамак,вчера ядох днеска пак...ха ха ха ха
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да разсъждава човек върху определен начин на хранене, първо трябва да го е опитал поне за един месец, а не да вади теории по свое усмотрение от нета. Така човек ще намери подходящия лично за него начин на хранене, а не не просто да следва инерцията или нашумели теории. Освен това, когато след по-дълги периоди на хранене с натурална и проста храна, без химически овкусители, организмът се попречисти, той сам ще иска това, което е най-добро за него в момента. Не ставайте роби на стомасите си.
50
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Повечето 100%-тови вегани са кукувици.
49
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
напълно вярно, ако няма търсене - животните ще изчезнат
48
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мозъкът се развива с мислене, а не с една или друга храна, а горивото за мозъка са въглехидратите от плодовете.
47
4
 
8
 
! Отговори
272727 преди 11 години
Скоро не бях чел нещо по-тъпо.
46
2
 
6
 
! Отговори
freeoldmen преди 11 години
Да се върнем на цитатите от Библията. Веганите цитират, което им изнася. Но аз съм чел други страници, където пише други неща, например кои части от животното ще се "полюшват" пред очите на Бога, с колко цицки трябва да бъде жертвеното животно и т. н....Та Бог май не е много съгласен с тях...
45
0
 
11
 
! Отговори
АНАЛизатор преди 11 години
Ей като тръгне копривата и лапада и на някой им дават бушоните на късо.