Българските ми квартиранти и делата им в Англия

Никола Крумов @nikola666.blog.bg 30 сеп 2013 15:19
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
147
294652

        По спомените на един познат англичанин.

        Казвам се Стивън и съм от Уулвърхямптън – града и отбора. Сега ще ви разкажа за двамата си квартиранти от България. Студент съм в Бирмингам – уча корпоративно право. Работя като стажант в престижна фирма, но с майка решихме да си помагаме, като вземем наематели вкъщи. Искахме да са бели, за да не трябва да се съобразяваме с културните различия. Имаше кандидати, но се спрях на двама българи. Изглеждаха надеждни. Платиха два наема(800 паунда) с всевъзможни банкноти, монети и 17 долара по курса. Бяха облечени с маркови спортни дрехи(единия даже имаше кожено яке връз анцуга), но явно я бяха окъсали здраво. Вечерта ги поканихме да хапнат с нас. Майка беше направила любимото ми говеждо. Българите донесоха шише с бледо жълтеникава течност. Викаха му ракия, а аз отрова. Пиха и се натъпкаха здраво, искаха допълнително без срам. Майка беше много доволна, колко много са харесали гозбата и. Изпиха и всичката бира, а аз се бях запасил за седмица. С учудващо добрия си английски благодариха за вечерята, помогнаха за дигането на масата и слязоха в стаята си на долния етаж – утре били на на работа в консервната фабрика. Забравих да ви кажа имената им – Александър и Георги. После разбрах, че българите имали по две първи имена – по паспорт и такова за пред хората. Така, че моите хора всъщност се казваха Сашо и Жоро. Егати странното. Но имаха и прякори – Сашо Багажника и Жоро Бухала. Всъщност не използваха и третото си първо име, а се обръщаха един към друг с названия като: хуйо, педер, лайньо, братле, льохман... и мн. други.
           Първоначално българите бяха много тихи и някак угрижени. Виждах ги, да купуват само хляб и бульончета. Но когато взеха първата си заплата – шок, пълна промяна и го разбра целия квартал. Напиха се брутално на шантавата си музика. В неделя ни поканиха с майка на български обяд. Бяха ни предупредили да не закусваме. В 12:00 почуках на вратата им. Отвори Багажника, беше неприятно изненадан, че сме дошли навреме. Каза да си събуем обувките. Да ми нареждат да се събуя в собствения си дом, тоя е мръднал, в България по какво ходят ?! Как да е, събухме се. Тръгнахме да седнем, но се оказа, че имало задачи и за нас – ти измий онова, ти донеси това. Единия правеше салата по най-безумния начин – реже марулята на ситно и после я хвърля в купата с все изтеклата от нея вода !? Сложи вътре ряпа и краставици – лудост. После изля вътре стабилно количество олио и оцет, сложи шепа сол и разбърка. Другия беше изнесъл скара на прозореца и печеше огромни топки кайма пълна с хляб, лук и магданоз – поредното безумие. Към един часа седнахме, наляха от отвратителната си спиртна отвара. На майка много и харесваше ракия със салата. На мен не. Егати изродите, бяха толкова весели и изобщо не им пукаше от сдържаното ми поведение. Надуваха музиката, припяваха, говореха на висок глас, разсмиваха майка с просташките си истории – забавляваха се. Онова с каймата беше фантастично(забравих му името), но изядох само едно от яд. Мразех ги, някакви бедняци дошли да блъскат от другия край на света, че и ще са щастливи. Аз представителят на Британската Империя не съм щастлив, та тия източноевропейски отрепки ли ?!
          Денят на българите минаваше така: сутрин са нервни и се карат(може и да се сбият), подреждат и чистят стаята, после отиват на работа в последния момент. Връщат се вечер с огромно настроение и няколко торби ядене и както му казват „резервно пиене” – имат страх пиячката им да не свърши. Къпят се набързо, а после готвят. Всичко е организирано до секундата – по закон трябва да са седнали в девет. Веселбата почва с метъл и завършва с тяхната телевизия Планета. Филми не гледат, на игри не играят, само си говорят и се смеят на простотиите си. Идиоти, ненавиждах ги. В почивния си ден обикаляха околността с новозакупената си хладилна чанта. Прибираха се изморени, но весело пияни. Само в неделя вечер не се наливаха, а гледаха телевизия. Винаги пресичат дворната алея на диагонал – направиха пътека. Баси, за няколко метра по-малко – малоумници. От къде се бяха запознали с момичета не знам, но редовно водеха дами у нас. Я пакистанка, я украинка или полякиня. Чу*аха даже и местни. Англичанки представяте ли си. Аз чу*ам 2-3 пъти годишно, а тия лузъри всяка седмица, че понякога и повече. И то да беше секс или любов, а то живо е*ане(както те му викат) – девойката все едно я колят – викове, стенания, падат предмети – добре, че майка е леко глуха. После съм виждал момичето как излиза – все едно е преживяла вселенски катарзис. Оплита си краката по ши*аната им пътека, а българинът доволно си чеше корема след нея. Сядат на пейката пред нас, а от там тръгва другия с поредната си избраница. Писна ми от тия смотаняци. Те знаят ли, че англичаните сме покорили тая планета, че цял свят говори езика ни. А те нещастниците идват да ни слугуват от 60 годишната си държавица. Реших да проуча в Гугъла пропадналата им кратка история. Пак проблем – тия имали държава преди нашатаа. Пребивали авари, хазари и византийци, като на последните режели главите за чаши, поради непригодността на стъклените сервизи за транспортиране от коне. И така през вековете българите се занимавали основно с кланета, онождане и дестилация високо алкохолни продукти.

            ***

              Да си футболен фен е страхотно. Вълнението и огънят преди мач са несравними. Всякакви хора сме обединени от религията – нашия отбор. Всички сме равни пред него. Обичаш куба си до гроб – там няма развод, смърт или колебания в степените на любовта – обичаш и толкоз. Понякога ти се хлъзга мисълта: ако бях от Ман. Юнайтед(примерно), колко повече победи и успехи щях да съм преживял, вместо с Уулвс дето обикаляме дивизиите. Но това преминава светкавично, както е и дошло. Не ми пука за шибаните успехи на другите отбори, интересува ме само моя си. И така една слънчева събота паднахме като домакини от най-омразния ни враг Уест Бромич. Болката е ясно различима, от другите видове духовно страдание – просто ти е мнооого тъпо. Крив си като дрисня(чудесна българска дума). Прибрах се, а вкъщи беше странно тихо за уикенда. При българите светеше, но нямаше следа от обичайният им съботен порой. Почуках на вратата и несъзнателно си свалих маратонките. Отвори ми Георги-Жоро-Бухала-Петров-Кожухаров. Вика: „хазяин(имена не съществуват за тях), горе главата, другия път ще биете”. Седнах на дивана и се огледах – стаята беше изчистена до болница, пердетата изпрани, фугите в бокса лъснати със скъп препарат, всичко беше подредено повече от обичайното. Лигавеха се с някакво намалено вино и правеха хранителни заготовки. Утре бил мачът с големия им враг – подготвяха се. Полюбопитствах, как се казва този български отбор. Егати, носеше името на човек ?! Бързо се качих в стаята си, видях в нета кога е двубоя – щях да стискам палци за съперника им, демек(яка българска дума) да злорадствам. В неделя ме извикаха спешно на работа, но следях на живо срещата в един сайт. Отборът с име на човек загуби – просто летях, щях да размажа веселите българчета. Директно си извиках такси, нямах сили от вълнение, да чакам автобуса. 120 паунда – ебал съм ги, както казват балканците. Пристигнах, платих, слязох... чугунен студ вкамени тялото ми – българите пееха. Нямах нерви. Нахлух в стаята им, а те ликуваха. Крещях несвързано- защо мамка му се радвате дебили долни... единия спря музиката и рече: „хуй сплескан, за нас победите и тъпите футболисти нямат значение, единственото което си струва е славата, донесена от нас феновете, ние сме клуба” !! Вече нямах сили - исках да умра от срам, исках да съм силен и различен... исках да съм българин.
             Тия двамата си купиха Ауди А6 99-та производство. Задължително взели бензинова, че да и сложат газ(как тъй газ не разбрах). Беше пълен трошляк(български израз) – изпод нея течаха разнообразни течности, нямаше огледала, чистачки, ляв фар и задна броня. Колата беше преживяла и удар отпред. На българите им беше все тая – гледаха я с впечатляваща гордост. Първо я измиха – водата се смеси с автомобилните флуиди и моравата ни внезапно умря. Поканиха ме да участвам в ремонта. Умирах от кеф – бяхме нужни един на друг. Което не можахме да намерим втора употреба, залепихме или „фанахме” с тел. Никой от нас не беше квалифициран, но това за моите хора не беше проблем, а вече и за мен. Слагахме ракията на тавана и задружно се борехме с механичните предизвикателства. Когато чукът срещнеше пръста ми казвах „фак”... ако това се случеше с някой от българите, той ревеше: „майка ти тъпа да еба, да еба” и добавяше: „в гъзъ да еба” – балканците не допускаха, че може да са виновни за несполучливото си действие - чукът беше за ебане. Но тая псувня как облекчаваше само, как се свързваше с междузвездното лъчение, облекчавайки алгоритъма на човешкия дух.
            Лятото ме поканиха на гости в България. Щяхме да пътуваме с колата, която незнайно от къде вече беше оборудвана с чистачки, огледала(в различен цвят) и всичко останало. Дни наред правих планове, откъде да минем, за да разгледаме най-много забележителности. Българите обаче казаха, че нямало нищо интересно в просташки поселища, като Париж, Виена и т.н... В родината им имало къде по-знаменити места. Пътувахме общо 30 часа до селото им в България, спирахме само да отидем до тоалетна, гориво бяхме заредили в туби от някакъв албанец в Лондон. Посрещнаха ни като крале – прегръдки, целувки, сълзи в очите. Баси топлите хора – за сефте ме виждаха,  а ми се радваха, все едно им бях дете. Леко ръмеше, но не успяхме да се изкъпем, защото когато в България валяло спирала водата, а когато времето било най-хубаво, спирал токът – интересно. Аномалии като тези, ми обясниха домакините, били характерни само за тази страна, единствено в Слънчевата или коя да е друга система. Примерно не желаеш да ползваш парно и си махаш радиаторите. ТЕЦ-ът обаче продължава да ти начислява всевъзможни „потребителски”(?!) такси и няма вселенска сила или Бог, който да го спре. Седнахме на дългата отрупана софра. Пуснаха музика и веселбата започна. Бях понаучил български и ми беше супер интересно да общувам с тези хора. Оказа се, че моите квартиранти имали приятелки у дома, но съществувала местна поговорка, че на пияно не се брои – няма проблем, че са чу*али в Англия. Същата вечер продадоха Аудито с 4 хиляди техни пари печалба. Дадоха ми хиляда, за дето съм бачкал с тях – бях толкова горд. Кръстили котарак на мое име – Стефан. Естествено не се обръщаха към него с рожденото му име, а му викаха Чефо.
           Това бяха най-хубавите две седмици в живота ми. Обиколихме всички роднини на моите, запознах се с приятелите им – навсякъде ме гледаха като принц. Срещнах и много български момичета – не са като нашите с кръгли глави и тела. Българките са слаби, с издължени лица и големи очи на сърни – няма такава красота. Осъзнах, че българин няма да стана, но исках поне да си намеря съпруга от тяхната кръв. С годините това се оказа доста трудно, но след като почти се бях преселил в България, успях. Тя се казва Вяра – типична българка – красива, остроумна и леко крива. Сега живеем в Лондон и имаме двама сина – Калоян и Симеон. Българските ми приятели още живеят при майка, но без наем. Издигнаха се в консервния бизнес и също имат деца. Щастлив съм, че ги срещнах. Когато вкъщи пускам чешмата, несъзнателно поглеждам дали навън вали...


147
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
5
 
4
 
! Отговори
ванко преди 3 години
бг e за връзкари и прости
152
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Който не е за Левски или Ботев той е за Марко Тотев.Написаното,факт или въображение е голата истина.След като синовете му са Калоян и Симеон значи сме спечелили уважението.на автора.Интересна статия предизвикваща само усмивки сред нормалните читатели.За ужас или одобрение знам много такива действителни случки.Един бизнесмен беше заснел колене на прасе и го показа на американски бизнеспартньори.За малко да му пропадне бизнеса.
151
5
 
11
 
! Отговори
Ивайло преди 4 години
Това няма как да го напише англичанин Някой от нашите под прикритие си е развихрял въображението влизайки в ролята.Но наистина в България е най трудно Не е за мухльовци
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До селски глупакЕ то трябва да имаш поне мъничко сиво вещество,че да ти се получи...
149
2
 
11
 
! Отговори
иван ладжов преди 6 години
Не бях се смял много време , благодаря на гугал и вместо за чешмата докато четох си мислех да не изгасне тока така ми стана добре. по надоло в коментарите се намерих , няма да се повтарям. Но от това става филм. Браво. Това е като хитър Петар при пашата . ---Паша ефенди дядо ти е взел назаем от моя ддядо пари та да ги върнеш--- я го затворете казал пашата Петър;;; нали искахте баш лажа,, и му дал някои грош. Ние сме БАШ.
148
2
 
7
 
! Отговори
. преди 6 години
До АнонименТолкова си ***, че даже не си прочел текста докрай.
147
1
 
21
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Разказа е страхотен и забавен. Ако си толкова плосък, че не можеш да проумеш кога един разказ има хумуристична наклонност проблема си е твой. НЕ Е НУЖНО нито да особено достоверен (обхваща достатъчно от нашата психология), нито фактически точен. За глупаците, които се обиждате от разказа - няма смисъл, явно сте си ***,а разказа ви е най-малкия проблем..
146
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересен разказ,доста се посмях...макар и измислен,може да има и верни моменти
145
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е написано от голям комплексар ще знаете, само като прочетеш началото с наема и опсанието(че слезнали, пък имали бокс и т.н) ти става ясно че автора е толкова ограничен откъм мироглед и че не е преминавал междуградската граница на родния му град със съседния нему Учиндол примерно
144
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ние доматите с колците ги ядем.Разказът е мега селташки доста *** и ориенталски.Радоста на българите облечени с кожени якета и анцузи е как ще си купят ауди а6 на черно и ще *** некви негърки пакистанки и индийки за без пари.Тук таме по некоя шишкава англичанка дето вече е навита и на ***...Ъмм виждал съм доста българи и на никой от тях това не им е животът или начинът на поведение.Някакви *** може би?
143
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
abe dokoga sami 6te se osmivame i 6te se narejdame pred sveta ei sega pusnali nqkakva glupost za valq i moro savsem da se izlagame .........i kakvi sa tez tapotii 4e 2 imena za pred hora aleksandar sasho normalno kak na michael vikat mike bahti tapacite
142
2
 
40
 
! Отговори
Емигрант в ЮК преди 7 години
Разказа че е пълна измишльотина,спор няма.Няма такива англичани,като този описания.Ясно е че е писано от българин за българи.Но определено автора има талант.Има толкова много несъответствия,но е забавно и весело.Ако беше написал истината,на никого нямаше да му се чете предполагам.Жив и здрав,човече и не спирай да пишеш,ще лишиш много хора от удоволствието което доставяш с думите си.
141
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо ***,скъсани гъзове,от 3тия свят и не знам си още какво,а после 1ви приятели. И после кажете,че тоя няма психични отклонения!
140
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
smqh se ot syrce :D
139
1
 
29
 
! Отговори
Марто преди 7 години
Браво на Никола, уникален разказ.
138
9
 
10
 
! Отговори
ALE преди 7 години
Браво на автора за неговото въображение (интересен разказ) и труда , който е положил, но не мога да приема това за истина. Още повече че четох един друг такъв разказ, който с малко разлики едва ли не е едно към едно.
137
2
 
15
 
! Отговори
Боян преди 7 години
супер е
136
0
 
17
 
! Отговори
2рата част?!?! преди 7 години
Еминем драсни линк или поне кажи как се казва втората част да прочетем и ние
135
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много добро хахаха
134
1
 
21
 
! Отговори
иван ладжов преди 7 години
Два пъти четох това разкасче , засинял отсмях но послетното измричение ме накара да си бърша сълзите. А той е казано от англичанина ;;; когато пускам водата у нас винаги поглеждам навън дали вали;;---- защото тогава спират чешмите. Който и да го е писал заслужава да е журналист. Браво.