Докато ви заливат с Южеп потоп, как ви изонодиха ядрено?

Georgi Kotev @gikotev.blog.bg 13 юни 2014 11:02
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
15
4302
Преди два дни (на 11/06/2014г.) едно от най-старите в света (създадено през 1956-та година) про-ядрено списание Nuclear Engineering International публикува супер интересна информация за АЕЦ "Козлодуй", която не е отразена в НИТО ЕДНА БЪЛГАРСКА МЕДИА, нито пък пък на новинарските интернет страници, на нито една свързана институция (АЕЦ, МИЕТ или БЕХ). НИКЪДЕ!!!

Ето го и оригиналния материал на списанието: AREVA to modernise Kozloduy 5&6

"АРЕВА ще модернизира блокове 5 и 6 в Козлодуй"

АРЕВА беше избрана (неизвестно от кого - бел. Г. К.) да модернизира работата на двата български 1000 МВт-ови реактора ВВЕР-1000, на блокове 5 и 6 в АЕЦ "Козлодуй".

Френската компания каза, че е била избрана (неизвестно от кого - бел. Г. К.) да предостави обслужване свързано с апаратурата за безопасност и контрол, и контролните системи. Това включва предлагане на опит за подмяна или адаптирането на основните електрически генератори, което ще осигури увеличение в продукцията на електрическа енергия на всеки реактор 10%.

Последно, кое? Реакторите или електрогенераторите ще "модернизират" или подменят от АРЕВА? Подобна неграмотност от страниците на специализирано от близо 60 години издание е повече от фрапираща. А причината за недоразумението е повече от тривиална. Няма значение, какво ще "модернизират", важното е десетки и стотици милиони да се "усвояват". Защото нито реакторите, нито електрогенераторите имат нужда от някаква "модернизация". Ако беше обратното то родния клон на ядрената мафия нямаше да бъде толкова снишен и мълчалив?
Но и това не е всичко! Последното изречение на "новината" кърти миФки!

Удължаването на живота на блоковете остава приоритет и плана за дългосрочни операции в момента се оценява.

В същото време на интернет страницата на същата АРЕВА продължава да стои заявлението, че живота на блокове 5 и 6 вече е удължен с 15-20 години!!!

Къде е истината? А истината я търсете в собствените си джобове. Колкото повече ядрената мафия "модернизира най-евтините мощности" толкова повече ви се изпразват джобовете. Не ли? Преценете си сами.

Що се отнася за необходимоста от подмяна на електрогенераторите, за да се вдигне капацитера им с 10% съм ви информирал преди повече от ДВЕ години, в материала:
На фенове на Тр. Тр. - едно от последните му „геройства”.

В него повече от аргументирано е доказано, как през цялата 2011-та и началото на 2012-та години електрогенераторите на двата блока са отпускали електроенергия от порядъка на 105-106%, средно за периодите, което означава, че на моменти най-вероятно са достигали до нива от 108-110%. (След като бяха разобличени тук ядрената мафия укроти леко топката, но явно се готви за нов скок.) Тези факти обезсмислят харчене на пари за тяхната "модернизация". Но така си мислите вие.

Кои сега са най кресливите клакьори, да ни спасяват от Южен потоп? Да? Същите - поставени "десни-реформатори". Те ни "спасиха" от мъртвия проект БеляНЕ, сега ни "спасяват" от мъртвия Южен потоп, но "не им стигат сили и енергия" да ни спасят от смъртоносно влачещия порой - АЕЦ "Козлодуй"?
Главни действащи задкулисни съветници на "десните-реформатори" са лицата Трайчо Трайков и Мартин Димитров, съответно министър и шеф на парламентарната енергийна комисия, през 2011-та година, когато са се наливали основите на настоящия грабеж. И за пореден път ще попитам феновете на "десните-реформатори", защо "лидерите" им не привиждат нито едно престъпление в най-голямото електропроизводствено предприятие в страната ни, пък било то и за 5 стотинки? Защо? Защо ли? Защо?

Преди 15 дни, на 29-ти май, срещнах лицето Тр. Тр. на жълтите павета, пред Руската църква, в София. Доста жалка история, която, обаче, ще ви разкажа един друг път.

Г. К.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
2
 
! Отговори
666 преди 9 години
ЛИПСВА НИ СИГУРНОСТТА ИМЕННО ЗАЩОТО НИ УПРАВЛЯВА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО:- НА ГЕЯ, БЕЯ И ЗЛОДЕЯ.НИКОЙ НЕ ГИ БЕ ИЗБРАЛ, НО ТЕ СЕ НАМЪРДАХА СЪС ЗЪБИ И НОКТИ АМБЛОК ВЪВ ВЛАСТТА.ДЕ ЩО МОЖАХА- ОПРОПАСТИХА. СКЛЮЧИХА ДОГОВОРИ ЗА МИЛИАРДИ С МОСКВА, А ИЗГОНИХА ВСИЧКИ ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ. ЗАГУБИХМЕ СИ ПРЕСТИЖА ПРЕД СВЕТА, ЗА ДА СМЕ В КРАКАТА НА ВОЖДА ОТ КРЕМЪЛ.ВСЕ ПО БОГАТИ СМЕ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА НОВИТЕ ЗАЕМИ И СЕГАШНИТЕ ЕКСПЕРТИ.РОДИТЕЛИТЕ НИ СА БЛАГОДАРНИ НА 3-ТЕ ЛВ. РЪСТ НА ДОХОДИТЕ СИ.ХОРАТА СА КАТО РОБИ НЕ САМО В МИНИТЕ НА КОВАЧКИ.ПРЕСТЪПНОСТТА ОТНОВО СЕ ВИХРИ. УБИЙСТВО СЛЕД УБИЙСТВО- ТРУП СЛЕД
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Арева са най-голямата мафиотска структура в света.Там , където не успеят с пари,подклаждат война. Последната беше в Мали. Пратиха френските командоси под предлог,че чистят от ислямисти и после Арева грабна всички концесии. А Мали има мнооого полезни изкопаеми.Така че може да прати командосите и в БГ,ако им се пречкат.Само че,тия командоси в България ядоха бой още на полето,щото мачкат посевите на отрудените селяни. Ало,франсетата, България не е Мали....
10
1
 
6
 
! Отговори
Опаааааа преди 9 години
тоя пак е пил тежка вода , яяяя веднаха в езерото Хюрън ,то отдавна е склад за радиоактивни отпадъци ,дават го в Виасат експлорър ...
9
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вън Руснаците и техните агенти от Бълария.Нали видяхте как се живее по цивилизования свят,пак ли искате да се върнат ,другарите, от Москва.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съвсем ясно е казано в статията, че се модернизират генераторите, че е в сътрудничество с фирмата производител и че става въпрос за удължение на експлоятационния срок с 15-20 години, а не "от 15 на 20".
7
1
 
0
 
! Отговори
slavi преди 9 години
До славянинTi zahto plagiatstvash?
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Дясно равно на лъжецДясното е дясно, защото се свързва с Еврокопоите и Щатските джелати-------------- Да разбирам ли, че Путин е ляв?
5
4
 
21
 
! Отговори
Боздуган преди 9 години
Срокът на експлоатация на ядрен реактор може да бъде удължен само от неговият производител!!!!! Всичко останало е талаш за бройлери, хранещи се сотрицателна енергия в интернет!А това, че могат да се набият стотици милиони в модернизации, а после да се спре реактор знаем как става! Справка - 3 и 4 блок! И всичко това - под диктовката на честни франсета и германци...!
4
13
 
22
 
! Отговори
Дясно равно на лъжец преди 9 години
Ама вие сега ли се усещате. Отдавна съм го разбрал, че всички, които обявяват дясна политика са мошеници и крадци. Включително и най-новия - Бареката. Такъв е и Винкела. Дясното е дясно, защото се свързва с Еврокопоите и Щатските джелати. Само че народът си е много простичък, гласува винаги за лъжеца и крадеца. После охка. Ами охкайте. Пада ви се на непросветената чутура.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"From 15 to 20 years" казано така означава, че са удължени от 15 на 20 години (което е безмислено), а не с 15 до 20г. Според мен проблемът е, че статията в списанието е писана от някой, който не е експерт нито по Козлодуй, нито по английски... Но се повдигат интересни въпроси, благодаря, че ги повдигате!
2
11
 
26
 
! Отговори
й преди 9 години
Защото така наречените десни са най-продажните и лизегъзци на Запада.Да се мъчат бугаристаните!
1
11
 
9
 
! Отговори
Много Смешници преди 9 години
Няма оправия с тея монополи, малки мишки, а толкова голямо крадене... Респект за г-н Котев, стабилно инфо разпространява!