Новата модерна форма на сексуалност - асексуалността

Jack Daniels @apologetic.blog.bg 8 юли 2014 10:02
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
15
6438

Защо хората стават асексуални? Прекалената сексуализация на съвременното общество и култура са отблъснали около 70 милиона души в света. Те доброволно са избрали да бъдат сексуално неактивни. Тези хора попадат в нова категория, определяна като "четвърта сексуална ориентация", пише в новата си книга професор Богерт. Учените все повече обръщат внимание на асексуалните. Тези хора винаги са съществували, но едва напоследък открито и без свян започнаха да проповядват своята безполовост. Според Антъни Богерт хората без сексуални влечения се делят на две категории. Едните все още имат някакъв полов нагон, но те не го насочват към другите и предпочитат да се самозадоволяват, а другите въобще не изпитват полово влечение.В новата книга на професора "Да разберем асексуалността" е изтъкнато, че някои от асексуалните хора имат нормално либидо, но не са привлечени полово от потенциални партньори.Те са готови да изградят здрава емоционална връзка с тях, да имат деца, но направени ин витро, за да се избегне любовният контакт.Първи на този феномен обръща внимание сексологът Алфред Кинси в края на 40-те години на миналия век.Той създава скала от 0 до 10, като с 0 отбелязва пълната хетеросексуалност, а със 7 – пълната хомосексуалност. Асексуалността Кинси поставя в отделна категория – Х. Ученият установява, че много повече жени, отколкото мъже са асексуални. Феноменът като че ли е забравен, докато през 2004 г. проф. Антъни Богарт от университета Брог в Канада не публикува обширен труд, според чиито заключения близо 1% от хората по света са асексуални.„Не искам секс!“ -  казва Жулиен.27-годишният компютърен специалист Жулиен разкрива пред АФП, че преди пет месеца се е срещал с жена и е правил секс по-скоро за да задоволи нейното желание. Започнал да се чувства ненормален и депресиран, тъй като не изпитвал желание за плътско общуване. Научил за явлението асексуалност, когато започнал да ходи на консултации при сексуален психолог. След време се запознал с дама, която също като него нямала интерес към мачкането на чаршафите, което му върнало самочувствието на нормален човек.Пол, вицепрезидент на френската Асоциа за видимост на асексуалността (AVA) обяснява, че не става дума за въздържание."Обществото представя секса като нещо задължително.Това, което ни притеснява, е, че отсъствието на сексуалност или липсата на желание за секс се приема като нещо нередно, предизвикано от психологически фактори". "Асексуалността е форма на сексуалността. Тя принадлежи към многообразието на човешката сексуалност и е много по-важно и стойностно да бъде признато нейното съществуване, отколкото да бъде осъждана и критикувана".   www.cosmopolitan.bg

Асексуалността е закономерно появила се форма на сексуалността при индивиди с преживян дистрес и появила се форма на изгаряне в човешките взаимотношения, както и на прегаряне в професията, службата, хобито или като общ израз на дезаптация. Но самото желание на много хора да пропагандират състоянието като предендиращо за право под слънцето е тревожно. То узаконява и пропагандира форма на липса на либидо и създаване на комфорт у тези хора чрез насаждане правото им на комфорт и на права в това състояние. Вместо да се пропагандира намесата на специалист или начини и практики за преодоляването му, се насажда пропаганда за правото на съществуването му и дискриминация при отхвърлянето му.

Ако някой желае да се прокламира като асексуален, то това освен че може да се третира като вик за помощ, може да е желание на псевдопреставяне и парадиране на хора, които търсят внимание.

Ето защо  идеята за прокламиране, пропагандиране и защита на правата при подобно състояние е възможно най-неуместния подход, вместо схемата, при която страдащия намира директна професионална помощ. 
Защото в противен случай състоянието на асексуалност при един родил се мъж индивид, в прогресията на пропаганда за защитата на неговата асексуалност, ще граничи фактически със смяната на неговата полова идентичност до рамките на нейното обезличаване. Тогава бихме рискували обществото да започне да страда от мания, която някои индивиди се борят да заличат своите вторични полови белези до степента на унисексуалността и вместо промяна на пола, ще се превръщат физически в безполови същества. Това наистина би довело до обезличаване на човешката идентичност. 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
Абе асексуален а, ми то жената пари иска, детето реве да сте ходили да ритате, колата градушката я помля и после оди ..., ей Спомням си като се роди първо малката, година и половина само на ръчна от време навреме карах! После по веднъж на 2 месеца, след това и малкия като се роди пак същата работа! Предполагам, че има и хора дето правят секс по веднъж годишно, не че не искат да правят секс просто не знаят как да си поискат! Така, че това е нещо от сорта пък то кат не може що да се натискам!
10
11
 
0
 
! Отговори
бах го преди 9 години
ба, аз пъ си мисля, че тея Асексуалните, им тряа едно яко ч.ук.ане и бързо ще се върнат към нормалността...:) дай ми ти няква засукана мадама, дето знае кво прави, пък ми говори после за асексуалност;НЕ.нормалници колкото искаш по тоя свят; обратни, асесксуални, дъртофили, некрофили, педофили .... толкоа ли е страшно да опънеш една жена бе да го е.ба
9
7
 
4
 
! Отговори
пешо преди 9 години
и аз имам същия проблем, нямам никакво желание ако около мен се въртят разни дебели грозни табуретки, които казват че всъщност външната красота нямала значение и че любовта била сляпа.
8
3
 
1
 
! Отговори
в преди 9 години
и пиенето и наркотиците ако спрат са живи трупове:)
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стана ми интересно и почетох по темата. Доста от хората просто са решили да сублимират сексуалната си енергия и да я използват за нещо по градивно. Аз не визждам нищо лошо в това. Те никого не призовават да стане такъв, просто не искат да бъдат възприемани като болни хора :)
6
0
 
4
 
! Отговори
Ева преди 9 години
Написаното по-горе е вярно ...аз имам същите проблеми ....
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мдаа, човек като се замисли, асексуалните доста често се срещат, разбира се ( защо ? ) повечето са жени! И е вярно това, че в повечето случаи, хората по рождение са такива или онакива. Ето, аз имам много силен нагон и съм много извратен и никой не ми е давал идеи или пък да съм виждал нещо някъде, най - малкото защото едно време нямаше интернет, но имаше много комунизъм, а винаги съм си бил един и същ- от както се помня. Рядко има хора, споделящи моите фетиши и гледам да се въздържам спрямо тях.
4
12
 
3
 
! Отговори
маймун дере преди 9 години
Почнаха да пробутват нова мода,която след време ще започне да се налагасъс всякакви средства,както беше с *асите,лесбийките,зоофилите,педофилите,инцестите...и всякакви гадости и природни аномалии.Целта е,да бъдат побъркани нормалните хора и се удари по нормалното им възпроизводство.За целта ще се намерят "учени",които ще ви докажат че всякакво извращение е нормално.А след като приемете всичко това,ще утвърдят за нормално и влечението към убийството.Ей така,вървите си и "нормално" убивате.
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами, "същината на човек си е" в цялото - и в секса, и в разума, и в животното, и в ангела.. в тяхното единство, хармония,т.е. състявящите са подчинени на цялото. Затова и човекът е образ, и подобие Божие.Според мен има два вида несексуалност: хора които са "под" сексуалността, "инфра"сексуални и от другата страна ултрасексуални, като при последните сексуалността "сублимира" в емоции. При тях, емоциите са по-силни дори от оргазма на просто сексуалните. Това е т.нар. "платоническа" любов.
2
6
 
17
 
! Отговори
az tam преди 9 години
Само тия нямаха парад
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има няколко грешки: 1) асексуалността не е "избор", хората са си родени такива. 2) Моля ви, не четете Космо като източник на информация, все едно да се информираме за полово здраве от Плейбой. 3) Един човек не се дефинира по това колко секс прави, а от делата си. Все едно да кажеш, че Патриарх Евтимий е бил безполов и е пропагандирал безполовостта, защото не е правил секс. Според мен сексът е израз на животинското у нас, същината на човека е в разума.