Цените по морето падат в пика на сезона, няма туристи

Georgi Georgiev @gosho568.blog.bg 21 юли 2014 13:41
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
25
5851

Цените по морето падат, и то в пика на сезона. Стотици оферти за нощувки "-50%" се появиха в сайтовете за колективно пазаруване, пише „Стандарт“. Четиризвездни хотели пък предлагат 10% отстъпка при записване "в последната минута".

 

С по-евтини нощувки и пакети туристическите босове се надяват да запълнят хотелите си. Сега всяко пето легло на юг от Бургас е празно, което е нечувано за края на юли. В Балчик заетостта е до 75%, като миналата година по това време е била 85 на сто. Единствено във Варненско се радват на наплив от руснаци и румънци. "Попаднахме в лоша серия - първо ни удари кризата в Украйна, после започнаха порои и наводнения. За капак конкурентите ни спретнаха черен пиар, че морето е замърсено", коментират от туристическия бранш. И се надяват поне през август курортите да се напълнят благодарение на промоциите.

Източник: информационна агенция ПИК


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
8
 
! Отговори
Ромел преди 9 години
На българското Черноморие не стъпвам от много време - за същите пари или малко отгоре в чужбина съм важен клиент, а не като тука да му сбутват, за да обслужат "чужденците", консумирам качествени неща и ползвам строга организация на почивката - не да има кърпи по шезлонгите от 6 сутринта без хора цял ден и пр. В Гърция правят туризъм от над сто години, а Турците скочиха мноого напред само за техните 35 години - ние вече 60 год. не можем да уцелим правилното в тази сфера. Така че беж в чужбина ...
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 19, нещо си в грешка и в Турция и Гърция има олинклузив на цени малко по-високи от тези в България. А олинклузив освен ядене на корем и безалкохолно включва и пиене на алкохол в неограничено количество. Тоест който си пие тук, си пи е и в Турция и Гърция. Естествено както и у нас така и в чужбина, Големите пиячи се осират от пиене първите два дни и останалите 5 дни от почивката не искат и да помиришат алкохол.
14
1
 
0
 
! Отговори
До 14 Коста преди 9 години
Коста на буквичката Ж при фонетиката отговаря клавиша V (Windows XP) и клавиша W (Windows 7 и нататък) .
13
2
 
16
 
! Отговори
Анани преди 9 години
А л***ната в морето не са ли причина да не идват туристи? Кални бани - ДА, Л***няни бани - не!!!!
12
0
 
20
 
! Отговори
еди преди 9 години
Какъв черен пиар?Върнах се от Приморско с пъпки като от шарка.
11
0
 
36
 
! Отговори
Коста преди 9 години
Не знам как е в Турция,но в Гърция ти предлагат шезлонг и чадър ако само си поръчаш едно фрапе или каквото и да е др.за пиене.Упътват те до свободен чадър и везливо усмихнати те питат дали имате нузда от още нещо.За Турция съм чул,че са и още по-гостоприемни.Трябва ни мн.сериозна работа докато станем конкурентни на юзните ни съседи в сферата на услугите.И по-зле ще става.
10
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормално е цените да падат - това е в основата на конкуренция. И да - подкрепяйте местните хора като спите в къща за гости, а не в хотелите. Хем на вас ще ви е много по-евтино (в момента нелоша стая с 2 легна, баня, хладилник и климатик може да се наеме за 20-25лв - по 10-12лв на калпак), хем и малките предприемачи че бъдат доволни.
9
1
 
20
 
! Отговори
ахаа преди 9 години
НОРМАЛНО...НЕ МОЖЕ ДЕАСИ СТОИШ У ДОМА ДА НАПРАВИШНЯКОЯ СТАЯ ..В СЪЩОТОТО ВРЕМЕ ДАСЕ ЗАСТРОИ ЦЯЛОТО ЧЕРНОМОРИЕ И ДСАСИ МЪЛЧИШ...А ЛЯТОТО ДА ЧАКАШ НЯКОИН ДАТИ ДОИДЕ.....аз никога няма да доида там кадето е общата помиина яма на многооо държави едната е турция по нататаък се сещате
8
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"За капак конкурентите ни спретнаха черен пиар,че морето е замърсено,коментират от туристическия бранш." Първо-на конкурентите ни изобщо не им пука, защото никой от тях НЕ ИСКА ТЕЗИ точно почиващи,които идват у нас.За какво са им пияни и дрогирани мизерници. Второ-няма нужда да ни спретват черен пиар, защото морето у нас НАИСТИНА, видимо и осезаемо е мръсно.Що фекалии се изливат всеки ден, що ***... А това,че има голям спад може да "учуди" само бетонните глави,които държат този бизнес...
7
19
 
15
 
! Отговори
bh преди 9 години
баси диваците се въдят по тая държава!? Начи другари само да знаехте че по така наречените нормални места за морски туризум ( Хавай, Бахама ) ако запълняемоста стигне 100% е катастрофа ... Как си го представя това наше диво простолюдие 100% запълване на легловата база!? баси *** в тая държва верно! Ако има проблем за бизнеса то това е тая манаикална евтиния на българина която държи цените ниски у нас ( дав пъти по ниски от Гързия и Хърватско и три пъти по никси от Испания, Италия и Франция...) и от там проблема е че дори 70% запълвяне на легловата база у нас не докарва прилични приходи
6
6
 
23
 
! Отговори
stranger преди 9 години
This summer I'll go to Greece
5
1
 
61
 
! Отговори
примат преди 9 години
какъв черен пи ар бълнувате бе? колко от хотелите покрай брега имат пречиствателни станции ?
4
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мноооого наркопара се изпрапо строежите около гьола!И все наши момченца-мутретаса баш бизнесмените,собственицина капанчета,хотелчета и т.н.!Е,вземете "кмето" на Варна-ВанкатаПортних,беше по едно времеуправител на гранда и още пет-шестхотела,ама го съдиха стотици фирми за неизплатени стоки и услуги годининаред,дорде си вземат парите!И искате да има туризъм,при тия *** чорбаджии!ЕнтЕлегенти!Може,ама друг път!
3
0
 
51
 
! Отговори
Да добавя към 2 преди 9 години
Аутобан само до морето не оправя нещата - доказателство са падналите като "по поръчка" дъждове, блокирали единствения път на юг. Ами канализациите? Ами дразнещата чалга от плажните капанчета, уж екзотично привличаща клиенти?
2
2
 
76
 
! Отговори
... преди 9 години
Ми много може да се каже по тоя въпрос, но основното е, че е необходимо да се застроят още от от 20000 до 100000 хотела, бреговата ивица трябва да се бетонира от-до, и всичкото дървета по цялата брегова ивица и навътре до 60-70 километър да бъдат изсечени! Следващото което требе да се спомене е да се дигнат цените като санитарен минимум поне 15-20 пъти и най-накрая това обслужването може да намали малко нивото си! Ете при тия условия винаги ще има туристи по ченоморието ни!
1
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nezawisimo che Boiko tikvata ne naprawi 1 meter ot Varnenskata magistrala, kurortite okolo Varna pak sa pulni.No vsichko se vrusta.