И "ПАПУНЧО" СЕ ОСЪЗНА СОЦИАЛНО ! Михаил Миков РЕЧЕ : Искров да подаде оставка като управител на БНБ

Петър Петров @andreshko.blog.bg 23 сеп 2014 21:55
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
0
8720


                              " ПАПУНЧО"
                                               Фотограф: Stoyan Nenov
 
    ЯВНО ИЗТРЕЗНЯЛ И "ИКОНОМИЧЕСКИ", лидерът на Българската социалистическа партия Михаил Миков НЕОЧАКВАНО се присъденни към призивите управителят на Бъларската народна банка Иван Искров да подаде оставка от поста заради кризата с Корпоративна търговска банка.

      Това стана в интервю за "Ройтерс", в което Миков казва, че не бива да се харчат пари на данъкоплатците за спасяването на КТБ, преди да е напълно ясно колко големи са финансовите й проблеми. Това се очаква да стане на 20 октомври, когато е крайният срок за приключване на одита на банката.

     Засега нищо не може да се направи за инвеститорите или кредиторите на КТБ, допълва той. "Нямаме право да натоварваме данъкоплатците преди да сме наясно пред какво сме изправени."

    Агенцията обяснява, че политическо боричкане е провалило плана на БНБ за държавно спасяване на КТБ. Сега се чака изходът от парламентарните избори на 5 октомври, пълния одит и разговорите с акционерите.

      "Би трябвало досега да е ясно какви са задълженията на банката, какви плащания й предстоят, колко голямо е обезпечението, с което разполага... След всичко случило се, очевидно е, че доверието към банковата система не може да бъде възстановено с този управител на БНБ", казва Миков /ГОРКИЯТ, "ПАПУНЧО", ЯВНО ДО СЕГА Е ДРЕМАЛ МАХМУРЛИЯ, НЯКОЙ ГО Е ТРЕСНАЛ ПО ГЛАВАТА И ГО Е СЪБУДИЛ, НО КАКТО КАЗВАТ В САМОКОВСКО - "НА ДЕНЬО А ГЪЗО" - бел. моя/.
 


0
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари