Отпуснаха над 8 млн. лева за щетите от бедствията

До края на годината остават 15 800 000 лв., което е крайно недостатъчно, смята министър Хюсменова
1 юни 2005 17:21,

На днешното заседание на Комисията за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи към МС беше одобрено да бъдат отпуснати 8 736 011 лв. за покриване на щети, причинени от валежите през зимата и пролетта на тази година.

От тях 1 400 000 лв. са за покриване на щетите, причинени през последните 14 дни. Средствата се отпускат за неотложни аварийно-възстановителни дейности, уточни министър Филиз Хюсменова, която е председател на комисията. Исканията на общините само за последните щети възлизат на над 15 000 000 лв.

До края на годината остават 15 800 000 лв., което е крайно недостатъчно, смята министър Хюсменова предвид зачестилите наводнения и природните аномалии в страната през тази година. Тя е подготвила предложение до министъра на финансите Милен Велчев за увеличаването на бюджета на Комисията за следващите 6 месеца с 14 500 лв.

В момента 3 общини са обявили бедствено положение - Две Могили, Русенско, Луковит, Ловешка област, и община Правец. Веднага след заседанието на комисията министър Хюсменова замина за община Правец, където на място ще се запознае с обстановката. Предвижда се след седмица да се проведе следващото заседание на комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание