САЩ ни дават $500 хиляди за реформа на съдебната система

Парите ще се разпределят между кандидатствали неправителствени организации с нестопанска цел
3 юни 2005 11:49,
САЩ ни дават $500 хиляди за реформа на съдебната система

Половин милион долара ще осигури Американската агенция за международно развитие /ААМР/ по проект, свързан с укрепването на българската съдебна система.

Парите ще се разпределят между кандидатствали неправителствени организации с нестопанска цел. Всяка от тях може да получи между 3000 и 25 000 долара, които да реализира в период от четири до девет месеца.

Програмата "Инициатива за укрепване на съдебната система" ще се занимава с изграждането на информационни центрове в съдилищата, обучение на ученици по конкретни задачи, осигуряване на достъп до информация, по-бързо съдопроизводство. Ще се започне от Висшия съдебен съвет и ще се стигне до най-малки съдилища в страната, поясни директорът на програмата Кен Стюарт.

Програмата "Инициатива за укрепване на съдебната система" ще се занимава със законодателни промени, внедряването на нови информационни технологии в съдилищата, с борба с корупцията.

ААМР започва дейността си у нас през 1990 година, когато влага в България два милиона долара за укрепване на политическите процеси и за осигуряването на свободни и честни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание