Починал автокрадец в ІV РПУ всъщност бил от протестиращите

Това твърди депутатът от ДСБ Атанас Атанасов. Иска оставката на Станишев
16 яну 2009 20:23,
224
Починал автокрадец в ІV РПУ всъщност бил от протестиращите
Снимка: Булфото

"Починалият вчера в сградата на четвърто РПУ не е бил криминално проявен, а е участник в протеста", заяви на пресконференция днес депутатът от ДСБ Атанас Атанасов.

В централата на партията бяха представени няколко свидетели, които са прекарали известно време в стаята за задържане заедно с около 60-годишния Методи Маринов Маринов.

Един от свидетелите твърди, че Методи е имал на якето си лепенка с надпис: “Серго, върви си!“.

Друг свидетел казва: “Човекът бе паднал, по устата му избила пяна, посинял е, а лекарите, дошли след половин час, не могли да спасят живота му“. Никой не потвърди да е видял следи от побой по тялото на човека.

Според друг свидетел – 20-годишен студент, Маринов е поискал лекарска помощ, но никой не му е обърнал внимание.

От ДСБ настояват главния прокурор незабавно да нареди разследване на случая, а премиерът незабавно да си подаде оставката и още утре на извънредно заседание на парламента да подаде оставката на правителството.

Свидетелите казаха още, че част от задържаните в 4-то РПУ са били малтретирани физически и психически.

По-рано от МВР заявиха, че починалият мъж няма нищо общо с арестуваните лица от протеста пред Народното събрание. Той не е имал оплаквания и не е искал медицинска помощ.

За него имало сведения за извършени измами със седем автомобила в няколко столични управления и в ОДП-Варна, твърдят още от МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 15 години
на мен по миналата година като ми начупиха тиквата милиционерите от 6 рпу докато ме вкарваха в патрулката без никакво основание какво???????????подадох жалба до ВПР поне да се изясни кои са били полицаите.отговора беше: няма данни за престъпление, а не имената имнямах заповед за арест или нещо подабно. това е самоправството в БГ.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО !
1
0
 
0
 
! Отговори
humpty dumpty преди 15 години
а сега да видим дали пък няма да се вдигнем на протест...