Автомобили полетяха на Петолъчката

Бурни ветрове със скорост 120 км/ч преобръщат колите, КАТ съветва да оставите колите и пътуването
20 фев 2009 17:08, Екип на Dnes.bg
112


Вятър със скорост 120 км/ч преобръща коли на пътен възел Петолъчката, съобщиха от МВР.

Все още не ясна точната бройка на автомобилите, който са пострадали от ураганните ветрове.


КАТ предупреждава хората да не предприемат пътувания в този участък, докато не намалее силата на вятъра.

Рано тази сутрин силният вятър преобърна автобус в района на село Оряховица, Старозагорско.

Тримата пътуващи като по чудо се отърваха без наранявания. 

Петстотин машини почистват републиканската пътна мрежа към 12,00 часа днес, съобщиха от пресцентъра на НАПИ.

През проходите Рожен, Превала, Пампорово и Печинско автомобилите трябва задължително да са с вериги.

Проходът Хаинбоаз е затворен.

Магистрала "Тракия" е почистена и обработена, но е забранено преминаването на ТИР-ове. 

Снежна буря има на връх Шипка, проходът е проходим при зимни условия, задължително е ползването на вериги.

Трета лавина е паднала на прохода Петрохан. Очаква се движението да бъде възстановено късно следобед. Автомобилите трябва да бъдат с вериги за ГКПП Гюешево и по направлението Кюстендил - Радомир.

Община Вършец е обявила бедствено положение. 143 населени места в страната са без електрозахранване. Аварийните екипи на електроразпределителните дружества работят по възстановяването на енергозахранването.

40-50 сантиметра е снежната покривка в област София. 200 машини почистват пътната мрежа.

МИС отново предупреждава да не се пътува, освен при крайна необходимост. Ако все пак се налага, подсигурете се с вериги, въже, топли дрехи, зареден телефон и достатъчно гориво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всички пътища в България ги подържат мутрите. Така е и в Перник , Кюстендил, Дупница , Разлог и в много други градове.И така ще продължава. Бат Бойко само ще оправи работата.Сега само го плюват и хулят защото знаят че ще ядат дървото . Много ще ги убива.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
а къде са летящите коли, аз нещо не ги видях на видеото?
29
0
 
0
 
! Отговори
боян преди 15 години
***, бацекакто каза един от ония, материала е лош, материалаааасамо като видиш изражението на повече от половината ***, останала по тия ширини, и наричаща се българин, мое ти стане ясно за каква помия иде реч. че па се и сърдят, като някой дет ни гледа отстрани ни оприличава на клекало. клекало не, ами това, дето е под него - дотам я докарахме. дет е казал един умен чичко миналия век - няма по-безнадеждно поробен народ от оня, който погрешно си мисли, че е свободен.
28
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
За другата зима се приготвям с моторна шеина сюпер......
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nie ot sliven sme sviknali kato padne sniag i da zatvariat vsi4ki pati6ta vsiaka godina edno i sa6to ama sme EVROPEISKI GRAD i ni e iako da niamame nito uluci v grada nito po4isteni ot snega mejdugradski pati6ta EVALA LE4KOV !!!!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми за хората дето си изкарват хляба по пътищата трябва да спрат снеговалежа..за тези в морето - да осигурят спокойни води...и тн
25
0
 
0
 
! Отговори
baba pena преди 15 години
ЕМЕЛ ЕТЕМ днеска има час в 14:30 във фризьорски салон..къде я занимавате с бедства и аварии..после има среща с шефовете от ДПС да обсъдят някоя друга далаверка..
24
0
 
0
 
! Отговори
vania преди 15 години
tova e yjas , kak staradt 6ofiorite po pati6tata , a razni debeli *** i idiotki si sedqt na toplo , nikoi ne se se6ta za horata koito si izkarvat hlqba i tozi na semeistvata si po pati6tata! neka da pomislqt , kakvo pravqt? a postoqno danacite si gi iskat! tova pravitelstvo e za boklyka , deca da slojat na tqhno mqsto po dobre 6te se spravqt !
23
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 15 години
Тъй като гледам само негативни мнения има, реших да кажа точно обатната че да вдъхна малко надежда. От Стара Загора съм и искам да изкажа моето учудване, че този път В града всичко клони към добре. Още снощи при започването на валежите имаше почистващи машини чакащи на големите учили, и макар до преди 2 часа да не беше спирало да вали те постоянно почистваха главните улици и смея да твърдя че в града няма такава която да има в момента и снежинка (разбира се малките улички и кварталните не влизат тука де..... ). Но в крайна сметка съм приятно изненадан и доволен от онези управляващи ***. Дано на повече места да е така и се надявам скоро така да е навсякъде. Успех на шофьорите от мен. Лек и безавариен път през преспите.
22
0
 
0
 
! Отговори
МО преди 15 години
Ха сега ми къжете къде са ни парите от винетките.Лятото дупки и прахоляк,зимата сняг и преспи.За какво плащаме???? Явно за да може политиците да се возят в лъскави коли,да имат огромни заплати и още по-огромни пенсий.Ааа и да минават с предимство по всички пътища.То затова те не осещат че ние нямаме асвалтирани пътища а караме по чернозем.Ехх милиони левове затрупани от министри немогат да преодолеят зимата.Кой ли ще ви разрови?
21
0
 
0
 
! Отговори
meduzata.blog.bg преди 15 години
ei ne6tastnik. az 6te si q smenq ei sega. da ne misli6 4e kato si mi q razbil si napravil golqma rabota
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АЛО ЕМЕЛ ЕПТЕМ КЪДЕ Е
19
0
 
0
 
! Отговори
Ядосан, ама много преди 15 години
Кво реват бе? Сополи! Като са заклещили пътя как да мине тоя снегорин-да прелети ли?! Миналата година пак така беше-заради закъсали *** нямаше как да мине снегопочистваща техника! А сега реват плющеците!
18
0
 
0
 
! Отговори
kurec преди 15 години
DVA PUTI VALNA SNEJEC DVA PUTI BOLKIRAHA VSI4KI PUTIHTA V STRANATA TVA LI E EVROPEISKA DURJAVA AAA AAAAA AAAA
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не знам защо толкова се палят хората, бил съм на доста места и снега винаги изненандва съответните ведомства, отговорни за почистването....не може при най-малкия проблем да се търси под вола теле( все някой друг ни е виновен)... хората предупреждават - естествено че при такъв снеговалеж ще има затруднения...П.С. само да попитам колко от тия на клипа горе си почистват улицата пред домовете ...сигурно пак чакат правителството да им почисти.... сбъркан народ
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
koito iska sam razbil parolata na meduzata.blog.bg. eto q:username: meduzatapassword: miduzka3
15
0
 
0
 
! Отговори
Румен преди 15 години
Я СИ Е.. МАЙКАТА , ТИ ЩО ПИШЕШ НА ЛАТИНИЦА БЕ ***.
14
0
 
0
 
! Отговори
Myleena преди 15 години
какво да кажа . . . освен че ме е срам, особено от тия с мустачките, които се водят по-назадничави, но това е само на хартия, инфраструктурата им е сто пъти по-добра от нашата!Отидете и вижте,ще се убедите и тогава ще спрете да лаете срещу тях!Но не забравяте да предприемете пътуването след като дойде пролетта,до тогава ще си стоим окопани в снега!
13
0
 
0
 
! Отговори
gavrosh.blog.bg преди 15 години
eiii, nashe, rodno, romantichno, zavladjavashto,absurdno...hubavo : )
12
0
 
0
 
! Отговори
varg1.blog.bg преди 15 години
малък сечко голям го извади