Посрещнаха Свидетели на Йехова в Русе с "убийци!"

ВМРО и "Атака" обградиха сбирката на сектата. Вместо 100 едва 10 души се осмелиха да влязат в залата
10 апр 2009 15:35, Екип на Dnes.bg
177

Сбирка на „Свидетелите на Йехова” предизвика протест в Русе.

С възгласи „убийци“ и „сатанисти“ младежи от  ВМРО и „Атака“ очакваха привържениците на сектата, които трябваше да се съберат в хотел „Рига”.

Вместо очакваните 100 последователи в залата обаче влязоха едва 10 души.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
[5:11] Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог; защото Господ (Бог твой) няма да остави ненаказан оногова, който употребява името Му напразно!...
136
0
 
0
 
! Отговори
p. преди 15 години
Тук имало доста сектанти, явно имат pocva и у нас. Не ми се занимаваше да ви чета коментарите. Не се интересувам от религия, но мисля, че разни мормони и свидетели са големи смешници, все ме заговарят на улицата или ми звънят на вратата. Много са зле, не им обръщайте внимание, живейте си живота. И гледайте "Zeitgeist" i "Zeitgeist: Addendum", един филм, които ще ви отвори малко очите. Не е подходящ за коне с капаци и хора с психични отклонения, в това число разни крайни вярващи от всякакви религии. Лека нощ!
135
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
96 (и 97 като негов поддръжник) - ти на хората ще заповядваш в какво да вярват ли? Това твоят господ ли ти е наредил? А ако и моят същото ми е наредил? Тогава какво правим, а? Война. Можеш ли да разбереш, че човек може да е безрелигиозен и да не вярва в никакви приказки, да е способен сам да се справя с живота си без да не се уповава на разказчета за нещо всемогъщо? Страшно ли ти се вижда? Аз съм българин, кръстили са ме като нищо неразбиращо бебе, като са пренебрегнали едно от основните ми права - избор на религия. Трябва да се забрани вкарването в каквато и да е религия на хората до навършане на пълнолетие. После всеки сам да си избира - понякога е по-добре да си в секта, отколкото в лудница.Религия = разделение. По колко още признака ще се делите, вместо да проумеете, че всички сме еднакви? Явно, от долните коментари, със съществени различия в способностите за оценяване на света.Единствените ценни думи са на 58 и 65.
134
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво не харесвате на православната Библия за да учим вашата.Ако ли пък двете съвпадат, какво ви е различното?
133
0
 
0
 
! Отговори
Свидетел на Йехова преди 15 години
И да ви кажа, защо беше срещата в Руся, братя и сестри мои и чужди. Нашата църква Стражевата Кулата на Сион, реши да открие клон в Турция. Като искаме да построим много храмове по всичките градове. Братята мормони искат също да ни последват. Надявам се братята турци добре да ни приемат. И да ни последват в правата вяра. Говорихме с тях, казаха, че с нетърпение ни очакват, само да им дойдем. От което сме изпълнени с трепетно очакване.
132
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Напроритив, явно не си говорил и с волжките българи и не си се свързвал с тях. Повече ни уважават, че имаме собствена сържава, а те, не успяха. А, че са станали мюсюлмани и то много малка част от тях, го отчитат като голяма грешка. Особено младото поколение не му дреме.
131
0
 
0
 
! Отговори
Мурад преди 15 години
Ако не беше Борис да се прекръсти на Михаил, какви ли щяха да бъдат българите.Във Волжка България всички станаха мюсулмани и сега са по-добре, накъде сте сега,като всички са против българите.Грешката енаправена при БОРИС.
130
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти нормален ли си, като твърдиш че не си анонимен след като си написал едно име на латиница във форума - "Galin" ? Откъде да знам че не си "Пенка" например? И не казвай повече тази глупост за Българската Православна Църква която си написал !
129
0
 
0
 
! Отговори
Galin преди 15 години
Браво на Манева и на Веско. Става много забавно. Българската Православна ЦЪрква също е една от най-старите секти. Казвам ви няма нищо лошо в думата секта, само където в България смисълът и е неразбираем.
128
0
 
0
 
! Отговори
Becko преди 15 години
... имаше един филм "Боговете сигурно са полудели" ... народа е по *** от бушмени :)
127
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само нещастници и други пропаднали типове могат да вярват в секта като тази - "Свидетели на Йехова" създадена в края на 19 и началото на 20 век от някакъв американски пастор - те имат опит с такива псевдо-гурута в САЩ - спомням си че американското ФБР (както и други техни служби) на няколко пъти обгражда и води престрелки с подобни секти в САЩ.Затова аз ще продължа да вярвам в Българската Православна църква - която е с многовековна история (за разлика от новосъздадените американски секти на по няколко десетки години) и е оцеляла дори през 5 вековното турско робство!
126
0
 
0
 
! Отговори
Манева преди 15 години
Юда ,стих10,18"Тия,обаче,хулят всичко,което не знаят!А което знаят естествено,както животните без разум,б това развращават себе си.";"В последно време ще има присмивачи,които ще ходят по своите нечестиви страсти" 2Петър 2:22"С тях се е случило това,което казва истинската пословица:Псето се върна на бълвоча си,и:Окъпаната *** се върна да се въргаля в тинята"; Римляни 14:12"И тъй,всеки от нас за себе си ще отговаря пред Бога." ТОВА СА ДУМИ НА БОГ,А НЕ НА СЕКТА!ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ!
125
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Явно по време на криза западните секти се задействат с пълна сила (тя и кризата тръгна от запада) и промиват мозъците на податливи и слаби хора като тази Манева.
124
0
 
0
 
! Отговори
Манева преди 15 години
Какво ще ми кажете за Матей 23:9"И никого на земята недейте нарича свой отец,защото Един е нашият Отец,Небесният" Как ще ви обясни отец еди кой си този и още много разобличителни стихове?
123
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Галинчо, кога те зарибиха и тебе американските сектантчета? А на останалите ще препоръчам да прочетът написаното от номер 117. от 14:49 и номер 119. от 14:59 (който предполагам е служител на българската църква) - той правилно отбелязва че сектата "Свидетели на Йехова" са предсказвали неуспешно на няколко пъти края на света - през 1914, 1925 и 1975.
122
0
 
0
 
! Отговори
Манева преди 15 години
Исаия 43:10 "Вие сте мои СВИДЕТЕЛИ,казва Господ,и служителът Ми,когото избрах,за да Ме познаете и да повярвате в Мене..." Деяния 20:20 "Не се посвених да ви изявя всичко що е било полезно,и да ви поучавам публично и ПО КЪЩИТЕ," 2Тимотей 1:8 "И тъй,не се срамувай ДА СВИДЕТЕЛСТВАШ за нашия Господ..." Псалм 83:18 "За да познаят,че Ти,Чиети име е Иеова,Един си Всевишен над цялата земя" НЕЗАВИСИМО КОЙ ЦИТИРА ТЕЗИ ДУМИ И НИ УЧИ НА ТЯХ,ТОВА Е ИСТИНАТА ОТ БИБЛИЯТА!!!
121
0
 
0
 
! Отговори
ATAKOV преди 15 години
85. - 10.04 21:11 - za religioznata svobodaОт: Ivan IvanovЗАКОН ЗА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯТАОбн. ДВ. бр.120 от 29 Декември 2002г., изм. ДВ. бр.33 от 21 Април 2006г., изм. ДВ. бр.59 от 20 Юли 2007г.Законът е приет от ХХХIХ Народно събрание на 20 декември 2002 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.Народното събрание на Република България,Чл.7 ал.(4) Правата и свободите на лицата, членуващи в религиозна общност, не могат да бъдат ограничавани от вътрешните правила, ритуали и обреди на тази общност или институция.Чл. 3. (1) Никой не може да бъде преследван или ограничаван в своите права поради религиозните си убеждения. Недопустими са ограничения или привилегии, основани на принадлежност или отказ от принадлежност към вероизповедание.Всеобща декларация за правата на човекаПРЕАМБЮЛКато взе предвид, че признаването на достойнството, присъщо на всички членове на човешкия род, на техните равни и неотменими права представлява основа на свободата, справедливостта и мира в света,Като взе предвид, че пренебрегването и неуважаването на правата на човека доведоха до варварски деяния, които потресоха съвестта на човечеството,и че създаването на един свят, в който хората ще се радват на свобода на словото и убежденията си и ще бъдат свободни от страх и лишения бе провъзгласено за най-съкровения стремеж на човека,Член 12Никой не трябва да бъде подлаган на произволна намеса в личния му живот, семейството, жилището и кореспонденцията, нито на посегателства върху неговата чест и добро име. Всеки човек има право на закрила от закона срещу подобна намеса или посегателства.Член 18Всеки човек има право на свобода на мисълта, съвестта и религията; това право включва правото да смени религията или убежденията си, както и свободата да изповядва религията или убежденията си, индивидуално или колективно, публично или частно, чрез обучение, обреди, богослужение и ритуали.
120
0
 
0
 
! Отговори
Galin преди 15 години
112. - 13:07 - образовайте се преди да пишете!От: МаневаСвидетели на Йехова ги гонят от много места,защото някой ако ако си направи труда да прочете ,в Библията Исус казва,че всеки ,който спазва неговите напътствия,ще бъде преследван.И как не,ако до теб стои прилично облечен ,възпитан човек,борещ се с пороците и стремящ се да угоди на Бога,ти виждаш колко си жалък и понеже не разсъждаваш много,започваш сам да ги оплюваш.А повечето предпочитат православната църква,защото там никой не си прави труда да ви покаже в Библията как изисква Бог да живеем и си правите каквото ви е кеф,заблуждавайки се ,че сте сте християни.Исляма се чете и се спазва,затова при тях няма толкова престъпления и кражби,а нас тук само устите ни големи!
119
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Лука 21:88 А Той каза: Внимавайте да не ви заблудят; защото мнозина ще дойдат в Мое име и ще казват: Аз съм Христос, и, че времето е наближило. Да не отидете подир тях.9 И когато чуете за войни и размирици, да не се уплашите; защото тия неща трябва първо да станат, но не е веднага свършекът.10 Тогава им каза: Народ, ще се повдигне против народ, и царство против царство;11 и ще има големи трусове, и в разни места глад и мор; ще има и ужаси и големи знамения от небето. "Свидетели на Йехова" предричаха свършека на света колко пъти досега? Те дето познават библията и я изучават най-старателно нима не съ обърнали внимание на Лука 21:8?.......написа един християнин с Божията ръка.
118
0
 
0
 
! Отговори
Манева преди 15 години
Смятам се за християнка,затова чета Библията.А вие всички,които се противите,не разбрах какви сте,ако сте против написаното в Библията?!