Да завъртим педалите. Велоеволюцията невъзможна!

С колело из китните велоалеи на столицата – коли, билбордове и хора
22 юни 2009 17:40,
125

Миналата година Столичната община обеща 5 милиона лева за велосипедна и пешеходна инфраструктура.

В последните няколко седмици градът ни осъмва живописно нашарен с жълта боя.

Пет милиона лева за жълта боя ни се струват множко, но велоалеите вече са факт.

В неделя те бяха официално открити с показно колоездене от самия кмет Бойко Борисов, придружен от посланика на Кралство Холандия Мартайн Елхерсма и куп общинари.

Новите "велоалеи" са доста оригинални и са произведение на изкуството в по-голямата си част. Ето няколко примера:

– алея, която минава през стълби;

– алея, която свършва в тревата;

– алеи, които заобикалят паркирали автомобили, билбордове;

– алеи, които не заобикалят кафенета, павилиони, а минават директно през тях;

– алеи, които завиват под ъгъл от 90 градуса.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
моника - ***
83
0
 
0
 
! Отговори
bez ime преди 14 години
tva e unikalno, samo za Balgariq. Samo, 4e za klko vreme 6te e :)))
82
0
 
0
 
! Отговори
Петков преди 14 години
Не се сърдете на Моника, задникът й просто не може да се побере на стегнатата велосипедна седалка, затова предпочита големите седалки на татковия джип, които имат някакъв шанс да поемат големия обем върху себе си!
81
0
 
0
 
! Отговори
Браво МОНИКА #80 преди 14 години
Много ясно г-жа Левински Един истински мъж трябва да пърди и да кара джип колкото училищен рейс за прави колкото се може повече задръстване и да изхвърля колкото се може повече изгорели газове от където и която дупка може. Като баща ти който явно имаш за пример. Докато на запад на хората който карат велосипеди се гледа на интелигентни хора с модерно и екологично мислене в България се гледа като на загубеняци... и то от хора който имат около 2.0 грама мозък.
80
0
 
0
 
! Отговори
Моника преди 14 години
Всички сте един дол бедняци и мизерници!Един истински мъж с класа никога няма да яхне велосипедчето,за да се придвижва из града !!!Аре не ме занимавайте повече!
79
0
 
0
 
! Отговори
ПАК-НИКИ преди 14 години
На следващите избори пак за вас ще гласуваме
78
0
 
0
 
! Отговори
НИКИ преди 14 години
Абе много интересни велоалеи имате в софия бе,нали се очаква некой умен човек да ги е измислил само че ней се.Немога да разбера само за що всички некъдърници в България станаха началници,кметове,депутати и решиха че могат да управляват някого ,мисля че един обикновен човек да бяха извикали щеше да измисли по хубави алеи .Сигурно са дадени стотици хиляди левове за велоалеи а нашите управници са решили че с една боя може да стане по добра велоалея и са си пребрали остатъка.
77
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
еи още веднъж подчертахме нашата уникалност, и изобретателност, дето никои не може да ни мине ... акъл :)
76
0
 
0
 
! Отговори
topor преди 14 години
Ега си ***, измислили тази дивотия!Нямам друг коментар.
75
0
 
0
 
! Отговори
zetxx преди 14 години
тихо са.. обсъждаме вело алеите а не колко матриал ше остаи моника след като си иде от тоя свят .. тая година велоалеи по тротоарите , догодина по дървьетата
74
0
 
0
 
! Отговори
Николай преди 14 години
За първи път пиша коментар във форум.Причината са тези велоалеи , които ги начертаха.Когато чух по радиото , че се откриват еди колко си километра нови алеи се зарадвах , като си мислех , че те наистина са направени.Вчера видях зя кякво става дума.ТОВА Е СМЕШНО !Те са зели площа от тротоарите.Така съм се смял , после ми стана мъчно.На г-н кмета ще му кажа само едно нещо : Не така г-н кмет !
73
0
 
0
 
! Отговори
xph преди 14 години
Моника по твоите думи Датчаните и Холандците са доста изостанали нации. Е явно е че ти назадваш успешно :) Хората отдавна са открили че с велосипед е много по-приятно по-чисто за всички ни!!! Аз предлагам да лапнеш "ауспуха" и да те няма :)
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
София станА един голям паркинг
71
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Проблемът идва от колите. Ако няма толкова коли ще има място за всички. Вижте, че те тротоари не останаха, ние искаме хубави велоалеи. Малоумната мутра от Банкя 4-та година не е спазила нито едно обещание освен това, че ще освети някои сгради като СУ например. Пак оправи Ариана и пусна малко метро да не е без хич. Скоро ако сте ходили в Борисова около Мария Луиза и надолу, сигурно сте видели, че там отдавна е паркинг. Тоест то колело в парка не можеш да караш спокойно какво остава за центъра.
70
0
 
0
 
! Отговори
Ema преди 14 години
Tezi veloalei sa absoljutna podigravka,nqmat nito logika pri "izchertavaneto" si,nito varhu tjah ima specializirana nastilka,abe napravo nishto obshto s veloaleya.Minalata godina karaiki kolelo,spazvaiki pravilata bjah blasnata ot kola(slava bogu s niska skorost) i mi schupiha rakata,ottogava kolelo v Sofia ne karam.Monika koyato pita dali koloezdachite sa simvol na progresa-DA,tova pokazva uvajenie na mejdu horata nezavisimo kakvo karat i visoko nivo na ikon.razvitie.
69
0
 
0
 
! Отговори
Baba Yaga преди 14 години
И ние от село сме били в Ню Йорк и смея да твърдя, че в Манхатън освен таксита и лимузини кола трудно можеш да видиш, а за колелета изобщо да не говорим. Дори в Central Park няма алеи за колоездачи. На въпроса къде в Европа има вело алеи по тротоарите... ами в Германия са както по улицата, така и по тротоарите, но са от специална червена настилка и както каза някой по-надолу, ако те блъснат там проблема е твои, само че тротоара е 3м поне широк....
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Колоездаческите екипи са много възбуждащи - аз съм свършвал в такъв, търкането на плата много ме възбужда. А и жените си падат да гледат мъже в такива екипи.
67
0
 
0
 
! Отговори
Колоездач преди 14 години
"Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!"
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да и пне да беше от готин град като Стара Загора ама той сигурно е от някой планински като скапания Троян! Ужас, мразя планините! Стара Загора е дъ бест!
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не знам дали е от София или не, но едно е сигурно - пада си по мъже... с този глас е последовател на Евгени Минчев.