От другата страна: Пожарникарите

Как спиш, след като си видял дете да умира в огъня
8 мар 2010 11:00, Екип на Dnes.bg
97

 

Как спиш, след като си видял дете да умира в пожар, какво е да носиш отговорност за живота на няколкостотин души на няколко хиляди метра над земята, какво мислиш за хората, когато работата ти е да събираш боклуците им.

В пет поредни дни Dnes.bg ще покаже отвътре пет професии и нещата, за които не подозираме в тях.

В понеделник пожарникари разказват за приятелството, за трагедиите и за смешните случки, с които ги сблъсква професията.

Във вторник ще видите как изглежда полет от предното стъкло на пилотската кабина.

В сряда ще покажем това, което не виждаме, докато се возим в трамвай.

В четвъртък трима души ще разкажат как са се оказали в „чистотата“.

В петък камерата ни ще покаже това, което вижда водачът на метрото, докато с часове пътува по тъмните тунели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
........ не моем да разбера с тази статия на кой се опитвате да правите четки....
28
0
 
17
 
! Отговори
С РЕСПЕКТ преди 14 години
Веднъж един познат каза на един пожарникар " Е е е е кой е като вас два дни не работиш два дни почиваш и после една шапка пари ти броят" А пожарникаря каза " Еми ако искаш мога да дойда да ти поработя на къщата":):):):)Майтапа на страна ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ НА ОГНЕБОРЦИТЕ. Всички, които плюят по тях са мерзавци и нещастни души.
27
0
 
10
 
! Отговори
петрол преди 14 години
Не им е лесна профессията. Вярно е, че пожарникарите, нямат непрестанно работа, но това е за добро - нали това е целта, да нямат работа. те трябва дад ежурят и ако възникне проблем - да го решават. Няма лесна профессия. На депутатите също не им е лесно, но вземат високи доходи и това компенсира ядовете им. И не се цапат, в калта, както някои други профессии.
26
2
 
4
 
! Отговори
Petar Gerogiev преди 14 години
A kak spat vsi4ki,sled kato vseki den vijdat kak hilqdi hora umirat ot glad, zaradi interesite na drugi.EGATI PSEVDO JIVOTA,INA4E SME MNOGO HUMANNI NQMA 6TO?!
25
2
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Ами то от цялото пътуване на пожарната кола имаше точно три епизода и е логично да покажат тези, които са конфликтни и ще предизвикат реакция, т.е. тези, в които не се дава път. Аз пък в каквато и ситуация да съм срещала линейка или пожарна кола - и като шофьор, и като пътник, винаги сме давали път. Прекалява се вече с това "ау, какви сме ужасни и простаци, и ненам си кви". Иначе чудесен репортаж и едно голямо "благодаря" на хората от пожарната!
24
19
 
4
 
! Отговори
Gabara преди 14 години
Ей, пак целуване на ***! Сега ще покажат и детската градина на вожда в Банкя, и училището, а може и някоя наакана пелена да се е запазила за поколенията
23
1
 
20
 
! Отговори
anim преди 14 години
ей ***, утре като ти се запали къщата,недай си боже, ще те видим, колко си отворен. ще се насереш като п******. ама ние на маса и след третата ракия, сме много смели, всичко можем, всичко разбираме, няма по добри от нас, ама като опре ножа до кокала, се разбягваме като пилци.
22
3
 
6
 
! Отговори
sapruga преди 14 години
jalko za saprugite vsi4ko te otnasiat i vse te lo6i
21
1
 
13
 
! Отговори
meggy преди 14 години
Ne zavijdam na saprugite im ujas vsi4ko te otnasiat
20
0
 
46
 
! Отговори
стоилов преди 14 години
Аз работя във същата служба от 15 години,само че съм във друга смяна.Благодаря на авторите на сайта че някой се е сетил да покаже поне веднъж нещо и за нас.И знайте всички че това е една наистина много опасна и хуманна професия!!!
19
0
 
40
 
! Отговори
aa преди 14 години
Страхотен репортаж! Браво за това, че отразявате работата на тези хора, които спасяват животи!
18
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами как ще се чувстват - ще псуват държавата, но следващия път като видят пожарната, пак няма да направят път. В репортажа за събирането на *** сигурно ще е същата работа - всеки хвърля където му падне, а после общината била виновна, че не чисти.
17
1
 
29
 
! Отговори
Любомир Чирилков преди 14 години
Хубаво е това което са направили оператора.Браво за проявената инициативност..Но и тук си пролича що за народ сме.На всеки един отрязък на клипчето,в който показват пожарната в движение(с пусната сирена) се вижда,наглоста на шьофьорите,та дори и на пешеходците.Никъде не видях някой да направи път,или да се опита да пропаусне пожарната.А как ли ще се чувстват тези хора,ако знаят че точно тяхната къща гори,и че точно техен близък отиват да спасят?
16
4
 
11
 
! Отговори
na преди 14 години
Бе ако беше толкова хубава пожарникарската професия, надали щяха така да се бутат да стават мин. председатели. *** знае ли човек :)
15
1
 
18
 
! Отговори
Един преди 14 години
Не по-малко интересно е как се чувства един машинист след като е прегазил самоубиец! Разликата с пожарникаря е, че по-голям процент машинистите се самообвиняват! Някои дори се побъркват!
14
1
 
14
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
Присъствал съм на 4 пожара единият и аз помагах и се отрових,че после ходих в гората на чист въздух
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А на тоя от 2.15 които беше в средната лента кои му е дал книжката гледаите го ще ходи направо и изведнъж засече пожарната да ходи на ляво.
12
1
 
13
 
! Отговори
Yana преди 14 години
Браво!!!
11
17
 
13
 
! Отговори
Ууууууууу на ГЕРБ преди 14 години
Ееееех, ако бяха хубави заплатите на пожарникарите,най-известият пожарникар в България нямаше да си сменя професията,нямаше сега да експериментира на наш гръб и щяхме да сме ПО-ДОБРЕ!!!Ееееех, мечти, мечти.............
10
8
 
3
 
! Отговори
brigante преди 14 години
вие пък само парите гледате