Отшелник строи чешми в Родопите

С клечките си 75-годишният мъж е хванал над 300 извора
29 мар 2010 18:00, Екип на Dnes.bg
169

 

Земфир Манчев е уловил над 300 извора през живота си. 75-годишният родопчанин е построил стотици чешми със свои пари, сега с минималната си пенсия.

От 30 години мъжът живее като отшелник в планината на десет километра от Смолян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
4
 
! Отговори
до Гошо Тъпото преди 14 години
От *** като тебе акъл не ни трябва Стой си на село при шилетата
70
8
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
По Татово време бе пълно с такива хора
69
8
 
16
 
! Отговори
Tur4in преди 14 години
8 " Браво! Ама тая "джамия" дето дедото я вметна на края.....а бе ... на метеното" Ne ti haresa 4e e mysulmanin li-ti si *** !!! 4oveka pravi neshto iska da dade neshto na horata,no tvoyta bolna psihika edva li 6te go razbere.
68
5
 
31
 
! Отговори
Стефан преди 14 години
Прекланям се пред такива хора!!Ще дойде време да ги търсим както и водата!
67
7
 
1
 
! Отговори
зъбатия преди 14 години
оценка за хората нещем
66
5
 
32
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Това на клипа е пример за подражание и трябва всеки от нас да се замисли върху това, което прави този добър човек.Коментари от сорта на "скапаните Родопи" не мисля, че са достойни за обсъждане.
65
6
 
18
 
! Отговори
Злокучева преди 14 години
Трябва да си много, много луд, за да правиш сравнение между море и планина. И двете са много красиви по своему. Това, че един предпочита едното или другото, нищо не значи.Тук се застава на колене пред доброто. Колко са хората днес в България, които ще направят нещо просто така - за другите. Не кретенясвайте, а се замислете за истински стойностните неща в живота.
64
6
 
33
 
! Отговори
Тонеф преди 14 години
Такива статии много ме радват,едно хубаво нещо да гледам днес :)
63
6
 
27
 
! Отговори
Лимон преди 14 години
На никого не му пука дали Черно Море е по-хубаво от Родопите или не е.И двете си имат своя си чар,така че за подобно сравнение не може и дума да става :)Колкото до негативните коментари и минусите - така и не можах да разбера какъв ви е проблема.Човекът прави добро и по-важното е,че прави нещо за другите,а не си чеше езика и не говори "как ако той бил премиер/президент щял да направи еди какво си..",човекът за разлика от останалите върши нещо,а не ляля по цял ден колко бил недоволен от живота.
62
7
 
27
 
! Отговори
tishko преди 14 години
Ходя на море всяка година, защото е полезно за едно кожно заболяване, което имам... Всяка година обаче се разочаровам все повече и повече от нашите така наречени курорти... Тия дни ходих из Троянския балкан и мога да ви кажа, че е 10 пъти по хубаво от скапаното циганясало море, защото:1. е в пъти по-чисто2. не е пренаселено3. има много по-чиста и приятна вода в басейните от минерална вода4. определено е по-евтино5. въздуха е по-приятен за дишане, като няма селски тарикати като VarnaCity
61
5
 
23
 
! Отговори
До 60 преди 14 години
Тогава защо този родопчанин седи в Родопите и им се радва сега а ти седиш и пишеш злобни коментари за Родопите. Не казвам че Черно Море не е хубаво но мисля че всичко е по-скоро до състояние на духа. Той като добър човек които мисли за доброто може и на Черно Море да е щастлив. Но ти като зъл човек ако не се промениш и в Америката да отидеш след време ще станеш нещастен
60
8
 
5
 
! Отговори
mi6o преди 14 години
Абе какъв Мадан (Магадан?) и Смолян ви гони??? Ходете на Велинград, това е наи-добрия град от родопите.
59
2
 
17
 
! Отговори
ах,морето,значи преди 14 години
Тва морето е много *** работа!Жега,потиш се като в пералня,едва дишаш!И тая солена вода,сякаш всички пикаят в него!За цените пък нямам думи!Преди ходих няколко пъти,ама ми писна!Сега съм по балканите,чист въздух,свежо и много приятно!Плюс басейни за мераклийте!Разликата е голяма и се чудя,как има още хора за море!
58
6
 
0
 
! Отговори
Георги преди 14 години
Кое по- точно ?????
57
18
 
5
 
! Отговори
Varna City преди 14 години
Къде ще сравните Мадан и Смолян с Варна??? Че те са села!!!
56
4
 
20
 
! Отговори
Jitan преди 14 години
На всеки ,който не направи поклон на този ЧОВЕК от Родопите,пожелавам да изпита жажда до степен на умопомрачение.....! Явно има доста коментатори тук които никога не са били жадни! ...Но те едва ли са и човеци!
55
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много правилно казано. Но можеше да използваш кирилица сега много хора няма да те разберат. :))))
54
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Черно Море е по-красиво от скапаните родопи.
53
5
 
23
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Достоен човек,който използва дарбата си за полза на ....хората.
52
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Mnogo pravilno govori 4oveka za vodata! 4oveka moje i da spomenava jamiata, no tozi 4ovek ima bylgarska du6a! 4ovek s turska du6a nikoga nqma da napravi takiva ne6ta! Kazano e ima mnogo bylgari s turski du6i i turci s bylgarski du6i! Vajna e du6ata na 4oveka!