По 1000 лв. за огнеборците, гасили пожарите в Русия

Премиерът праща всичките 95-ма на почивка в станции на МВР
20 авг 2010 22:15,
169
По 1000 лв. за огнеборците, гасили пожарите в Русия
Снимка: БГНЕС

По 1000 лева награда ще получат  българските пожарникари, участвали в гасенето на пожарите в района на Москва. Те се завърнаха в България в петък вечер с правителствения самолет. На летището лично ги посрещна премиерът Бойко Борисов.

95 наши огнеборци се включиха с борбата с огнената стихия и спасителните операции.

"По 1000 лева ще имате към заплатите този месец", обърна се към пожарникарите премиерът Борисов. Той допълни, че решението ще бъде одобрено още на следващото заседание на Министерски съвет.

Борисов изтъкна, че руският му колега Путин лично е благодарил за оказаната от страната ни помощ.

Огнеборците ще преминат у нас медицински прегледи, а след това ще имат възможност да отидат на почивка в станции на МВР. 

„Най-трудното беше неизвестното. Беше задимено, трудно беше да се диша, падаха дървета”, сподели Веселина Кехайова, единствената дама сред нашите огнеборци, която отговаря за медицинското обезпечаване.

За да посрещнат пожарникарите, на летището бяха още заместник-министър Павлин Димитров, главният секретар на МВР Калин Георгиев, директорът на пожарната комисар Никола Николов, както и представители на Посолството на Русия в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мутра пак популистки ход с тези 1000лв. само лечението на увредените им дихателни пътища от дима не може да плати ама се хареса на руснаците
125
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тва е вътрешноведомствена работа и нека им дават награди но да не дразнят хората, които изнемогват.Да отидеш на акция по гасене в чужбина си е привилегия, с която не всеки е удостоен.Пожарната е от най - скатаните служби в МВР, дори не и е там мястото.Не е като да се изправиш срещу някой *** и в очите да му кажеш и докажеш, че е престъпник.
124
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз предлагам:Лекари-спасяват живота ни-1000лвПолицаи-те ни пазят-1000лвВоенни-пазят държавата-1000лвСтроителни работници-строят родината-1000лвУчени-прославят държавата-1000лвУчители-учат децата ни-1000лвПилоти-рискуват живота си-1000лвМоряци-1000лвШофьори-рискуват-1000лви още мн.др.професии.
123
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Големи простаци коментират тук и за пожарникари и за полицаи.Непрекъснато се пенсионират хора и от двете ведомства,ако има желание всеки може да кандидатства и да опита сладостта и на двете професии.Аз лично не искам,но не изпитвам нито завист,нито злоба, тук форума е пропит с злоза, завист,и безсилие.Хора зарежете форума и си намерете работа.Безполезни сте и за себе си и околните,с плач и вой не става,здрава работа му е майката.
122
15
 
12
 
! Отговори
Твърдо НЕ за 1000лв преди 13 години
Как ще им се дава бе,това са хиляда лева,в криза сме нали? Нали всички трябваше да сме със стегнати колани.Значи излиза ,че само те си вършат работата и само те си рискуват живота.Ама не е така,какво да кажат миньорите,строители,комбайнерите ,които бачкат по 16 часа и нощем да ни съберат хляба,заварчици които се тровят с дим,химиците от торови и циментови заводи.Всички си вършим работата и си рискуваме живота,така че предлагам на всички да се опуснат по 1000 лева!!!!!!!!!!!!!!!!
121
8
 
28
 
! Отговори
раноБУДЕН преди 13 години
Жалко за пожарникарите ! Заради тоя от снимката, народът намрази цялата им гилдия.Реално пожарникарите са наистина тези, които спасяват човешки животи.За разлика от другите служители на МВР, те нямат власт и не участват в корупционни схеми.Също така тяхната професия е най-рискова, защото влизат в огъня в буквалния смисъл на думата.Лично аз ги уважавам.
120
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1000 са нищо ,повече да им се даде.Но баце само с ТВ акцийки и биене в гърдите ,икономиката няма да се раздвижи
119
6
 
21
 
! Отговори
Ботев от Пловдив преди 13 години
Идете в САЩ и вижте как се отнасят със пожарникарите.Те са на почит не само защото гасиха кулите и свалят домашните котки от дърветата.Естествено е че ще има награди за българските пожарникари.Завистници колкото щеш,а това че Бойко е бивш пожарникар и това е повод за криво разбиране е проблем на криворазбиращите.Борисов е също бивш каратист,силов лидер,столичен кмет и т.н.,но това не му пречи да е премиер който е отговорен за всичко случващо се в тази държава.
118
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"По 1000 лева ще имате към заплатите този месец", обърна се към пожарникарите премиерът Борисов. Той допълни, че решението ще бъде одобрено още на следващото заседание на Министерски съвет.............................................................................Премиерът откъде знае , че решението ще бъде одобрено ?Иначе идеята я одобрявам.
117
2
 
0
 
! Отговори
Zasegnat преди 13 години
Abe kaput kato si tolova otvoren shto ne otide. ili ne da si boje da doidat da ti rabotiat te shte sediat pak ti shte si gasish da vidish kato si tolkova otvoren lesno li e
116
7
 
23
 
! Отговори
Пеев преди 13 години
Обикновените пожарникари са можеби най-чистите в морален план служители на МВР!!!Влизаш в огъня страх нестрах!!!И има заядливци отвреме навреме опитват да сравняват ББ,че бил пожарникар!!!Та питам аз да си пожарникар не е ли професия трудна,опасна и отговорна???
115
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** гладниците,за 1000 лв са готови човек да убият.То е ясно че тия които завиждат за тези пари са умряли от глад.И то щото са калпави и некадърни.Големи данъкоплатци се извъдиха по форумите ама съм сигурен че не знаят колко е минималната здравна осигуровка.И оня който плащал 5-цифрена сума данъци.Духлар,сигурно трябва да плати 6-цифрена сума!*** нищастни,когато руснаците гасяха със самолети около Ст.Загора що тогава не бучахте бе,вашта семка некадърна,а!*** завистливи!
114
10
 
13
 
! Отговори
Фаренхайт преди 13 години
... А хлебарите които всяка нощ пекат хляб няма ли да ги възнагради някой.Всъщност не, те не са чак такива герои.Даже и да ги дадат по телевизията ще е в негативен план, покрай повишението цените на хляба.
113
19
 
10
 
! Отговори
. преди 13 години
аве тоа пожарникар бокпук зе да плаща чужди сметки с наши пари......
112
8
 
8
 
! Отговори
, преди 13 години
хи хи хи кой ще плати
111
4
 
7
 
! Отговори
DAAA преди 13 години
bravo
110
7
 
2
 
! Отговори
DAAA преди 13 години
da draskate tuk v neta ste kurajlii mnogo tapi *** ....ama za neshto seriozno kato tia pojarnikari deto sa uchastvali v rusia vi nema nikakvi daje se ligavite ....sramno e ...neponosimo e vremeto na gadove deto jiveem ...pfuuu
109
10
 
25
 
! Отговори
1 преди 13 години
Омръзна ми да чета негативни коментари под новина,която заслужава адмирации. Докога ще се плюем, ще се обвиняваме, ще си завиждаме и ще търсим проблемите в миналото- комунизмъм,социализъм,аиде стига. Живеем в 21 век - достатъчно информирани и приобщени към света сме за да сме толкова тесногръди. Кога ще заприличаме на нормално мислеща нация с трезва преценка и толерантно мислене, стига с тези комплекси!Евала на момчетата, свършили са си работата добре, заслужават си премиите и почивките!
108
6
 
8
 
! Отговори
до 106 преди 13 години
Ти бе , Анонимния щом като завиждаш толкова на ченгетата и пожарникарите ,що не се хванеш и не започнеш работа там? Изглежда желанито ти е голямо , ама възможностите са ти малки / имам предвид -умствените / И стига сте ревали на чужди гробове щото не богоугодно !
107
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
че те на българските *** дават 300 евро във Франция аз отивам там ,то тук цял месец се блъскам и пак толкова не мога да изкарам