Световни телевизии рекламират България

Eurosport, Euronews, National Geographic и Discovery ще излъчват три клипа
6 сеп 2010 16:18,
92
Световни телевизии рекламират България
Снимка: Design.bg

Световни телевизии ще рекламират България от днес, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Eurosport, Euronews, National Geographic Channel и Discovery Channel започват да излъчват три клипа, чрез които България рекламира зимните и летните си курорти, еко- и селския туризъм, културното наследство и забележителности.

Клиповете ще бъдат излъчени 3166 пъти – от днес до 26 декември и от 31 януари до 27 март 2011 година. Проектът на стойност 7 501 480 лв. се финансира по линия на оперативната програма "Регионално развитие".

Целта на рекламната кампания е пред повече от 608 млн. домакинства от Европа и света да се покажат възможностите за почивка в България, нейната древна култура, исторически и архитектурни паметници, минерални източници и красива природа.

Кампанията трябва да съдейства и за повишаване на информираността за страната ни като туристическа дестинация, която предлага сигурност и спокойствие за своите гости.

Рекламните клипове ще звучат на пет езика - български, английски, немски, френски и руски. Те са с продължителност от 30 секунди и ще бъдат излъчвани в най-гледаните часове от денонощието.

Условията за излъчване на рекламните клипове са преференциални и са договорени от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма пряко с централите на четирите телевизионни канала, съобщава "Дневник".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
10
 
31
 
! Отговори
преди 13 години
Как може да плюете ,че България се рекламира? То бива да си мижатурка ама и най-простия знае ,че отрицателна реклама няма.
28
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти и понятие си нямаш от икономика! 1. Тази реклама се финансира с европейски пари, въпреки че би могло и с държавни.2. Принципно винаги този продукт трябва да се рекламира, който може да се продава! В България има само един единствен продукт (туризма), който е горе долу конкурентноспособен на международния пазар и може да го продаваме в големи количества!3. Годишно 4 милиарда евро оборот прави БГ туризма, като голяма част от тези пари отиват като заплати на стотици хилядите заети в бранша!
27
11
 
11
 
! Отговори
до 23-ти преди 13 години
защо някой недойде да ми рекламира безплатно от държавата бизнеса за производство на пластмасови щайги ,а се наливат пари за реклама само в сектора, който беше играден с държавни имоти като Слънчев бряг, по-късно съмнително приватизирани, естествено кой ще успее да вземе хотел на брега на морето, ако не батко и братко...за това ти говоря. Използват се пари за реклама събрани не от хотелиерите чрез някакъв определен данък , а от всички нас, които си плащаме всичко до стотинка на тази държава.
26
14
 
13
 
! Отговори
хаххаа преди 13 години
тия реклами ми приличат на турско мароканските преди време дето ги пускаха.тия реклами ги плащаме ния печелят такива като МИЛЕН ВЕЛЧЕВ дето си крият доходите от хотелите и файдата от рекламата е за държавата НИКАКВА.който иска да ПЪЛНИ ДЖОБОВЕТЕ НА МУТРИТЕ И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ АЗ НЕ
25
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
построихме хотелите за 20 години с държавни пари и активи, а сега е време и да ги рекламираме пак с държавни пари. Честито на всички ни!
24
7
 
16
 
! Отговори
някой си от БГ преди 13 години
A снимки от БГ тоалетни има ли в клипа?Знаете ли,че където и да кажех в чужбина,че съм от БГ техния отговор беше: Прекрасна страна ,страхотни хора ама тоалетните ви са много мръсни... Резил !Затова питам,защото ми писна да обяснявам,че при нас в БГ обществените тоалетни се поддържат много трудно...и винаги пропусках да спомена,че е до манталитет.
23
1
 
7
 
! Отговори
pilcho преди 13 години
... че те от поне две-три години излъчват такава реклама...
22
5
 
17
 
! Отговори
от 18 преди 13 години
21, не съм хотелиер и работата ми изобщо не зависи от туризма в България. Просто не разбирам как може да има толкова пропаднали плювачи, негативисти и всичкомразци като теб и някои други хора тук.Явно просто сте си такива.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За съжалание много малко пари се харчат В България за туристическа реклама! Бюджетите на Турция и Гърция са около 20 пъти по големи спрямо българския, а освен това има много брошури, туристически бюра и т.н., които помагат да се ориентират туристите!В България има единствено само построени хотели, но няма информация за забележителностите!
20
10
 
7
 
! Отговори
до18 преди 13 години
Ei hotelier4e , prodavashe li razvalena riba na po4iva6tite po moreto na zavi6ena cena ?
19
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво, страхотна идея! Най-сетне някой да направи нещо. Разбира се, хората които искат България да се провали, пак ще сипят негативни коментари и минуси.
18
16
 
7
 
! Отговори
аььаьаьа преди 13 години
"...страната ни като туристическа дестинация, която предлага сигурност и спокойствие за своите гости." ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХА
17
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
2/3 от пишещите тука са абослютни мизантропи и плювачи...Тръгнали да обиждат на "***" и "Кенефостан". Пропаднали *** без пълноценен живот.
16
12
 
10
 
! Отговори
ххь преди 13 години
"...страната ни като туристическа дестинация, която предлага сигурност и спокойствие за своите гости."ахахаха, леле ще припадна :D
15
3
 
12
 
! Отговори
Zavaydin преди 13 години
Nai posle se setihme :) Bravo za ideqta,nqmam turpenie da vidq i klipovete :)
14
3
 
14
 
! Отговори
Крис преди 13 години
И какво ще с стане като видят клипа и решат да отворят рекламирания сайт - необновена, разхвърляна и жалка информация за страната ни. Не научиха ли, че рекламна кампания не са 3 клипа и се иска много повече от глупаво видео.... блахххх
13
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ромските гета ще ги има ли в клиповете?
12
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дано клиповете са добри.България е красива страна, при добра реклама ще има успех, тук има много места, които си заслужават да се видят и ако ние не го осъзнаваме, чужденците го оценяват.
11
5
 
26
 
! Отговори
Марлон Брандо преди 13 години
Голям плус за България, няма спор! Нека малко да се съживиме, имаме страхотна природа, нека светът да види това! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
дайте да видим клипа