Мъж загина при срутване на балкон в София*

Две жени са в много тежко състояние
Обновена: 14 май 2011 10:11 | 14 май 2011 08:57,
110
Мъж загина при срутване на балкон в София*
Снимка: Архив Булфото

Един мъж е загинал, а две жени с в тежко състояние след срутването на част от балкон в центъра на столицата тази нощ, съобщи МВР.

Малко след 4.00 часа жените са приети в „Пирогов”, по информация от болницата.

При откъсване на парапет на тераса на ул. „Неофит Рилски”, на ъгъла с бул. „Витоша”, от третия етаж са паднали една 19-годишна и една 30-годишна жена.

По-младата жена е с тежка белодробна контузия, счупени две ребра вляво и шест ребра вдясно, счупен гръден капак, хемоторакс.

Веднага след стабилизирането й е започнала операцията от дежурните от Първа хирургическа клиника.

По-възрастната жена е с фрактура на таза, счупена дясна длан и рана на лявото бедро.

По непотвърдена информация загиналият мъж е чешки гражданина. При инцидента на балкона е имало хора, но към момента  няма информация дали и мъжът, и двете жени са били там, или някой е бил на улицата под терасата, съобщи "Фокус".

Парапетът на балкона е представлявал метална решетка, която се е откъртила. В апартамента живеели наематели, съобщи „Дарик”, позовавайки се на бивш домоуправител на кооперацията. Той разказва, че ремонт на сградата не е правен от много години.

Сградата е строена през 40-те години на миналия век, според директора на дирекция „Контрол по строителството" Влади Калинов, цитиран от „Дарик”. Той припомни, че отговорността за поддържане на сградите, фасадите и балконите, е на собствениците.
 

*Информацията е актуализирана в 10.00 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещастници, като не знаете какво е станало не се рисмивайте на чуждото нещастие! Има загинал човек и друг в критично състояние, а вие се подигравате....Засрамете се ... О неразумни юруде!!!
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом жените са паднали от терасата, как е починал мъжа?Ще ида другаде да чета, тук нищо не се разбира.
39
1
 
26
 
! Отговори
ostavime преди 12 години
Мога за 5 мин. да снимам и да покажа поне 5 балкона в окаяно състояние пред срутване. И сега се започва масова проверка... бла-бла-бла. Винаги сме след дъжд качулка. Да се оправят хората, а починалия... лека му пръст.
38
2
 
4
 
! Отговори
do nomer 30 преди 12 години
ti mai si ot dalbokata provincia,i edinstvenata ti destinacia v sofia e ilianci..........zapomni glupako tam kadeto e stanal incidenta niama novo stroitelstvo..........i ne se obajdai veche nepodgotven
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Пловдив преди време се срути тераса точно така, от стара сграда на ъгъл с главната улица, в 7 ч. сутринта. Всички се радваха, че нямаше жертви и пострадали. Това тото е много опасно. Плоблемът е на собствениците.
36
5
 
2
 
! Отговори
do:do28 преди 12 години
Dobre de ,a ako se okazhe ,che po-dolu komentirastite sa poznali kak e stanala zlopolukata(dali sa pravili sex na balkona ili nesto drugo i poradi tova tozi balkon se e srutil),tova podlo ,grozno ,zhalko ,naglo i t. n. li e ?! A ako na tova mu vikash situacia za oceljavane ---dobre ---poveche nisto natovarvasto na balkona !
35
0
 
12
 
! Отговори
$ преди 12 години
Ами реституция. Само лапат без да поддържат.
34
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно е имало чалга парти...4 сутринта кой стои по терасите.Оргииииииии,яко оргииии.А терасата НЕ Е ИЗДЪРЖАЛА НА НАПЪНА.Как ли са се чувствали съседите по време на тази оргия??
33
17
 
13
 
! Отговори
безопасен секс преди 12 години
Явно не са използвали презервативи !!!
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хем шокират, хем нищо не се разбира и от тази новина. Там са доста стари сгради, това ли е причината. И мъжът с тях ли е бил на терасата, или по улицата
31
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** с глупаците ви! Загинал е човек, две жени тежко ранени, а ви се шегувате. Какво има в главите ви? Със сигурност не е мозък! Та нали балконът можеше да се срути по всяко време на денонощието, случайност е, че не е станало през деня, когато оттам минават много хора. И ви можехте да бъдете сред тях, ***!
30
0
 
13
 
! Отговори
мари преди 12 години
ей хора,събота сутрин е,започнахте много рано с глупостите!дано се оправят,тяхна работа си е какво са правили!и що намесвате тъпите политици?била е стара сградата случило се е !
29
9
 
11
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
освен грозно е и жалко,подло и нагло...-комантарите в даден бг сайт показват какви хора живеят в България...а дано поне изчезнем до 2100-200г че поне да остане историята за един задружен,борбен и сплотен народ оцелявал при всякакви ситуации
28
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Млад мъж е починал,две жени са в критично състояние,а под новината коментиращи показват остроумие......Грозно е....:(
27
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя сигурно ги е праскал на задна прашка на парапетакак иначе ще се откърти?
26
1
 
6
 
! Отговори
100 патрона преди 12 години
Две какво ? Круши , ябълки? Я си оправете смотаното заглавие!
25
5
 
12
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
сигурно са си говорили за поезия и кротичко са съзерцавали звездната нощ ;)
24
7
 
33
 
! Отговори
недоклецани селяни преди 12 години
*** , тоя балкон можеше да падне и при едно леко земетресение на нечия глава.Кво били правили посреднощ , що се били клатили. Квот си искат , тва ше правят , да не са взели ваще *** на заем, дето ви стоя между ушите вместо мозък .
23
1
 
7
 
! Отговори
Aaalou преди 12 години
DNES, оправете си новината! Един загинал и две ранени- на 19 и 20 год....
22
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е бил зверски секс за да падне балконя - малуе луелуе !