Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"

Версията за нелегална гонка досега не е потвърдена
Обновена: 9 авг 2011 13:46 | 9 авг 2011 07:19,
329
Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"
Снимка: Архив Булфото

1500 лева и условна присъда най-вероятно чакат прокурорския син Бисер Андреев и другия шофьор, които с колите си пометоха двама пешеходци, разказват запознати с разследването пред „24 часа”.

С над 150 км/ч ауди и БМВ блъснаха и убиха на място мъж и жена, които чакаха на спирка на градския транспорт  на бул. "България" в края на миналата седмица.

„Такова наказание ще има едва когато се докаже, че и двамата имат вина за тежкото произшествие. Като знаем големия обществен отзвук, почти е сигурно, че ще има съвина", коментира началникът на сектор "Тежки произшествия" Иван Златанов.

Досега в България има само една присъда за умишлена катастрофа и тя е през 80-те години, припомня вестникът. За по-тежко наказание е необходимо да се докаже умисъл или да има алкохол в кръвта на шофьорите.

При кървавия инцидент на бул. "България" двамата водачи - 21-годишният Бисер и 23-годишният Людмил, не са били пили.

Освен това не са избягали от мястото на инцидента, а са се включили да помагат с каквото могат.

Още по темата

Бисер е имал едва 2,5 години стаж като шофьор, а Людмил - 3 години. Имали са доста, но дребни нарушения на пътя - актове за неправило паркиране, каране без колан и лека катастрофа заради шофиране на заден ход.

Комплексната автотехническа експертиза ще стане готова до месец. Тя ще даде по-конкретен отговор на въпросите за това каква е вината на водачите.

Версията, че двамата са участвали в незаконна гонка по булеварда, досега не е потвърдена, съобщава „Труд”.
“Не разполагаме с данни, че двамата са се познавали”, каза пред вестника зам. градският прокурор на София Божидар Джамбазов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно келешчетата се оказа "наши" момчета,на верни партийни другари(милиционери) синчета!Наши,наши,наши,наши...Сещате се откъде им идва силата на тия мекерета,нали?И кой ги създаде!
263
1
 
10
 
! Отговори
Клара преди 12 години
България - клозета на Европа. Тук всичко е възможно. Ах, забравих, затова са виновни *** и турците, а и Костов. *** народ.Вижте как се вдигат на бунт в Лондон.
262
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо тази статия да има укорен тон т.е съвестна гражданска позиция, ми звучи някак оневиняващо за двамата злощастни младежи- O tempora , o mores.Каквито магистратите,такива и продажните 'журналисти'.Срам!
261
1
 
28
 
! Отговори
ъчо преди 12 години
Смешници! Разюзданите *** с властимащи бащи се отървават безнаказано за убийство на двама млади. Това го няма никъде по света. Родителите на тези хора трябва да си отмъстят сами.
260
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво значи не са пили??? А това, че са карали с поне 50 над ограничението какво е - не е ли умисъл ???? Поправете ме ако греша, но това трябва да се третира като предумишлено убийство. Непредумишлено е ако си бяха карали с 50 (айде там може и 70 да е, не знам в тази част на булеварда колко е точно) и ако да речем единия беше спукал гума или пък пешеходците внезапно са решили тичешком да пресекат на тъкмно място без видимост.....което очевидно не е било в случая.
259
0
 
25
 
! Отговори
вендета преди 12 години
Сега на ход са роднините на убитите. Ако са мишоци,ще си останат със скръбта и празни ръце. Ако не са мишоци- по 200-300 хил. кръвнина на калпак,или да направят така,че виновниците за в бъдеще да могат да карат само инвалидни колички. Нека се състезават тогава...може и по бул. България.
258
1
 
6
 
! Отговори
Men преди 12 години
Pulna pumiq!!! Gospod da ubie gnustnite prokurorski sin4eta ubiici i korumpiranite im roditeli, koito sus zaplata 1500 lv kupuvat BMWta na izrod4etata si. Leka im prust na zaginalite i dano se sabudim i po4nem da lin4uvame takiva!!!
257
1
 
8
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
Между другото,не знам дали е случайно съвпадение,но инцидентът е на булевард"България";скоро на река Волга потъна кораб със същото име/дали е България,Булгария,Болгария не е от значение/.Просто се вижда,че страната ни е като потъващ кораб и място на беди и нещастия.
256
0
 
10
 
! Отговори
jon преди 12 години
Някой писа да има дадат 20-30г.,не са ли малко? Дай направо да връщаме смъртната присъда!
255
2
 
16
 
! Отговори
еди кой си преди 12 години
гледате ли новини? какво става в лондон заради един нелепо убит младеж.... ако бяхме като тия англичани поне малко, българия щеше да изглежда като след война... но поне нямаше да има толкова почернени семейства, а виновните *** да се измъкват с по-солидна почерпка за роднините и приятели прокурори и подобни... протест, бунт, размирици му е майката, но докато се осъзнаете едва ли ще са останали много хора в тая шибна държава... всеки трябва да си изпати за да се осъзнае, но ще е вече късно
254
1
 
26
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
България в момента е една прокълната страна,в която цари беззаконие,насилие и корупция.В момента ние сме като Дивият запад-всеки прави каквото си иска/най-вече бандитите/ и засега липсват добрите каубои,които да избият лошите до последния човек.Само,че в живота не е като по филмите,където обикновено краят е щастлив,затова самото ни общество трябва да се разбунтува открито срещу тази гнила мафиотска държавица.С бандити и убийци трябва саморазправа и гражданско неподчинение срещу властите.
253
2
 
9
 
! Отговори
ууууууу преди 12 години
бат Радо каза------да ги обесят на стадиона!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
252
1
 
22
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
ОБИЧАМ БЪЛГАРСКИЯТ СЪД, КАРА МЕ ДА СЕ ЧУВСТВАМ БЕЗСМЪРТЕН И ГОСПОДАР НАД БЪЛГАРСКИТЕ РОБИ ! :D Не можете с пръст да ме пипнете, аз решавам кое как ще стане, кой е виновен и невинен и какви присъди да раздавам. Аз решавам колко пари да взема за всяко дело. Обичам живота си :)
251
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ПОНЕ КНИЖКИТЕ ЩЕ ИМ БЪДАТ ЛИ ОТНЕТИ,ЗАЩОТО ПО ТАЗИ ЛОГИКА АКО МЕ СПРЪТ БЕЗ КОЛАН ИЛИ С ЛЕКА ПРЕВИШЕНА СКОРСТ ЩЕ ДАМ ПРИМЕР С ПРОКУРОРСКИЯ СИН?????????НО АЗ ВСЪЩНОС СЪМ БЕЗ БАЩА.....
250
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тука трябва линч. За тез говненца, за подкуни лекари и съдии. Докато някой не изтрещи и не почне да линчува, показно такива *** те няма да имат страх от Обществото. Защото закона е да защитава хората, народа, обществото....
249
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
къде живее това прокурорско синче да спретнем едно мълчание с националния флаг с черен диагонал пред него? след това ще е хубаво някой да го пречука. щом за убиването на двама дават условна, за убийството на един сигурно само с глобата ще минеш.
248
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В ЕВРОПА КАК БИ СЕ ТРЕТИРАЛА ТОЗИ СЛУЧАЙ?РОДИТЕЛИ ДА ТЪРСЯТ ВЪЗМЕЗДИЕ ДО ДУПКА ВЕЧЕ СА ЗАГУБИЛИ ДОСТАТЧНО
247
2
 
18
 
! Отговори
еди кой си преди 12 години
"Абе нема такава държава"..... накрая ще изкарат пешеходците виновни, че са стояли на спиркатаи забележете - за 2-3 години са имали "доста, но леки нарушения" което ги прави невинни едва ли не.... е вече имат и едно непростимо (двойно убийство) най-малко по 20-30 години трябва да им лепнат на тия ***
246
2
 
20
 
! Отговори
Амин преди 12 години
Мисля, че трибагреника вече трябва да го обградят с черен кант, като за починал. Дъжавата вече не съществува. Огледайте се. Това е само една територия, над която с паузи властват няколко клики мошеници. ПАЗЕТЕ СЕ!! И запалете една свещ за загиналите... и за България- онази, която я загубихме.
245
1
 
11
 
! Отговори
gtf преди 12 години
е**ти цирка е тва нащо правосъдие.После не се мерело с два аршина ..а как се доказва липса на умисъл, като летиш със 150км в населено място ? напълно подкрепям 238Тежък физически труд в лагер - най-добрата превъзпитателна мярка за хора, които едва ли знаят какво значи думата "работа". Няма смисъл да хрантутим още двама в затвора