Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"

Версията за нелегална гонка досега не е потвърдена
Обновена: 9 авг 2011 13:46 | 9 авг 2011 07:19,
329
Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"
Снимка: Архив Булфото

1500 лева и условна присъда най-вероятно чакат прокурорския син Бисер Андреев и другия шофьор, които с колите си пометоха двама пешеходци, разказват запознати с разследването пред „24 часа”.

С над 150 км/ч ауди и БМВ блъснаха и убиха на място мъж и жена, които чакаха на спирка на градския транспорт  на бул. "България" в края на миналата седмица.

„Такова наказание ще има едва когато се докаже, че и двамата имат вина за тежкото произшествие. Като знаем големия обществен отзвук, почти е сигурно, че ще има съвина", коментира началникът на сектор "Тежки произшествия" Иван Златанов.

Досега в България има само една присъда за умишлена катастрофа и тя е през 80-те години, припомня вестникът. За по-тежко наказание е необходимо да се докаже умисъл или да има алкохол в кръвта на шофьорите.

При кървавия инцидент на бул. "България" двамата водачи - 21-годишният Бисер и 23-годишният Людмил, не са били пили.

Освен това не са избягали от мястото на инцидента, а са се включили да помагат с каквото могат.

Още по темата

Бисер е имал едва 2,5 години стаж като шофьор, а Людмил - 3 години. Имали са доста, но дребни нарушения на пътя - актове за неправило паркиране, каране без колан и лека катастрофа заради шофиране на заден ход.

Комплексната автотехническа експертиза ще стане готова до месец. Тя ще даде по-конкретен отговор на въпросите за това каква е вината на водачите.

Версията, че двамата са участвали в незаконна гонка по булеварда, досега не е потвърдена, съобщава „Труд”.
“Не разполагаме с данни, че двамата са се познавали”, каза пред вестника зам. градският прокурор на София Божидар Джамбазов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МВР може да издържа страната само от глоби за неправилно паркиране,колани,телефони,висока скорост,глоби на онези който си извеждат стадото животни по главни пътни артерии,каруци без светлоотразители...
243
0
 
12
 
! Отговори
Амин преди 12 години
Стига да си трезвен в България срещу 1500 лева можеш човек да убиеш- това е според законите тук! Егати държавата!! "България" се превръща в изпразнено от съдържание географско понятие с вилнеещи *** по улиците!! R.I.P. BG. Остани с мир и природата ти... доколкото племето "българи" не й е видяло още сметката.
242
0
 
14
 
! Отговори
ZAX преди 12 години
Прокурорски син = престъпник, ***, ***, ***.Докога прилагането на законите ще се разминават с очакванията, нагласите и чувството за справедливост на обществото?Ако правораздаването не обслужва обществото, то тогава кой?И после се чудят някои хора, защо има Френска революция, Октомврийска и т.н.Ами заради ей такива самозабравили се политици, мутри и ченгесари.
241
0
 
2
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Закона е новоприет.И е така разписан,че не важи "облекчаващи" деянието действия.Просто правя паралел и честно казано ми е ГАДНО!
240
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ИМА ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ ОТ КАТАСТРОФИ СПРЯМО ВОЙНАТА И БЕЗРЕДИЦИТЕ В ЛИБИЯ И СИРИЯ!
239
0
 
5
 
! Отговори
до 232 преди 12 години
Мараба, да си чул за някой глобен или осъден, щото е сгазил животно?Не вярвам, но сгазените животни по и край пътя са десетки. Само тръгни да пътуваш и гледай внимателно по и край шосето. И то само защото някои са си въобразили, че могат и затова карат като безсмъртни.А веднъж изграден, манталитетът не издребнява с подробности от пейзажа като животни или хора. Всичко под ... гумите! Видът е без значение, особено като се нае цената - нищо или 1500 лева, дори без обществено порицание!
238
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
150 км в градски условия ,какво е???Има мъртви деца=УБИИСТВОЗАЩО ИЗОБЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА ЗА КУРСОВЕ ЗА ШОФЬОРИ СЛЕД КАТО НЕ СЕ СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА,АМИ ВСЕКИ ДА СЕ НАУЧИ КАК МОЖЕ И ДА КАРА!А ЗА ПЕШЕХОДЦИТЕ КУРС ПО КАТЕРЕНЕ И ХОДЕНЕ ПО СГРАДИ,ПАРАПЕТИ И ДЪРВЕТА.
237
0
 
10
 
! Отговори
уууууууууууууууу преди 12 години
че защо да бяга? тати е казал няма страшно че те оправим. плюс това жертвите са имали неправилния УКЛОН да ходят по тротоара, а не да стоят в къщи.
236
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
освен тогава да наминеме пред народното и съвсем непредумишлено да забираме по 2-3ма народни представителя всеки ден. току-виж набързо прокарали някой друг закон
235
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 234Много си *** ( а и ако си образован направо е страшно) и затова в столицата изцепките ги правят такива като теб! Пърл ли трябваше да се казва...?
234
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За мен превишената скорост = умисъл.
233
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те хората са си го написали с червено: "Прокурорски син.".....
232
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чета новинарщината и нещо ми е чоглаво. Ще ме светне ли някой как да схващам умотворението:"Освен това не са избягали от мястото на инцидента, а са се включили да помагат с каквото могат."Похвала за доблест? Да бъдат наградени орден "Стара планина", ако не за това, че не са избягали, то поне за помагането "с каквото могат". Макар изобщо да не вдявам в какво точно се е изразявало това! Но сигурно по-късно ще се разяснява където и както трябва, че това е нещо като "чистото съдебно минало".
231
0
 
9
 
! Отговори
mind twist преди 12 години
Като са толкова праведни 21-годишният Бисер и 23-годишният Людмил, да признаят какво са правили, как се е стигнало до ситуацията.
230
8
 
4
 
! Отговори
дпа преди 12 години
Тези май са памаци, като им гледам имената ,особено бирер - каква класика в памакландия само. Сега това аз да го приемам ли като расизъм или не, защото май само памаците, турците и всякаква подобна пасмина се разминава със закона, а "обикновенния" Българин си го отнася.И ако може памачагите да си стоят по селата, както и ***. Моля ви елитни мои интегрирани сънародници, стойте си по родние места, не се мъчете по големите градове,че стават бели мамка ви нещастна.
229
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скорост над 120-130 км в Градски условия трябва да се криминализира дори без да има произшествие(обществено полезен труд и условни присъди). Просто ако засили толкова дори на булевард все едно си почнал да стреляш на посоки. Веднъж да не съобразиш нещо и ще убиеш някой.При произшествие с убити просто затвора трябва да е задължителен иначе няма да им дойде акъла на хлапетата. Конфискация на МПС-то при отнета книжка също е добро наказание.
228
1
 
9
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Ако сгазиш куче-глоба 1000-3000лв и затвор годинка.Нищо против кучетата-аз гледам едно,ама това си е гавра!
227
0
 
10
 
! Отговори
nemam nervi преди 12 години
при 150км на мокра настилка ,един косъм е разстоянието до умишлена катастрофа
226
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май крайно време е някой Батман да се появи и да започне да раздава справедливост.
225
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако нямаше обществен отзвук, нима изобщо нямаше нищо да им направят? 1500 лева? Значи ще си правят автогонки, т.е. ще си играят на шумахер, ще си платят за удоволствието 1500 лева, а хората около тях Бог да ги прости!? Хубаво е, че са помогнали, а не са избягали, ако бяха люлински селяни с трошките си нямаше и помен да има от тях, но е безумие да убиеш 2-*** души, не от бързане, не от най-обикновена превишена скорост, а просто от гъзария и да не получиш наказание е БЕЗБОЖНО НЕРЕАЛНО!