Хвалба от Лукойл – поставили 30% от уредите "Танов"

Били им нужни $27 млн. за всички измервателни кранове
Обновена: 20 авг 2011 17:23 | 20 авг 2011 16:08,
97
Хвалба от Лукойл – поставили 30% от уредите "Танов"
Снимка: архив Булфото

30% от исканите по закон измервателни уреди вече са поставени в "Лукойл Нефтохим" - Бургас, обяви главният инженер на рафинерията Илшат Шарафутдинов.

"Слагаме прибори в пълно съответствие на Закона за данъчните складове. Измерва се нефтът, който влиза, междинните продукти, които се движат между производствата, както и крайните продукти. Това е пълна отчетност, която редовно се предава на всички държавни институции, които ни правят одит постоянно, в това число и на Агенция "Митници", посочи Шарафутдинов.

Още по темата

Той обясни, че разликата между сега съществуващите уреди и новите е във времето на предоставяне на информацията, без да има намеса на човешкия фактор.

"Това по принцип сигурно е правилно, но никъде още по света не е реализирано и никъде не може да го видим", коментира още главният инженер на комбината.

27 милиона долара ще са необходими, за да бъдат поставени всички измервателни уреди, пресметна той.

На въпрос дали инвестицията в новите измервателни уреди ще окаже влияние на цените на горивата у нас Шарафутдинов обясни, че в пазарната икономика при всяка направена инвестиция се търси възвръщане на вложените средства.

"Няколко пъти сме обяснявали, че основно цените на горивата се определят от пазара и от международните котировки на нефт и нефтопродукти, и затова пазарът ще покаже колко ще струва горивото", посочи той.

Драмата около "Лукойл" се разигра в края на миналия месец, след като по заповед на шефа на митниците Ваньо Танов бе отнет лицензът на "Лукойл" за управление на данъчен склад.

Впоследствие съдът върна лиценза и рафинерията започна отново да произвежда горива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Илшат Шарафутдинов е именно един от инициаторите заедно със Сергей Андронов, Димитър Добрев и още няколко руски другари активисти, за изгонването на Петр Медведик - пратен от руснаците в Москва да разследва кражбите в Лукойл Нефтохим и на терминала в Росенец. Всички нарушения, които докладва за кражбите на пристанището в Росенец, бяха потулени, като самият Медведик беше прогонен обратно в Русия, а неговият екип разформирован и порицан. На тяхно място са удобните марионетки-риби, а те не говорят.
92
0
 
3
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 12 години
Танов, приличаш ми на стара, грозна , омазана кукла на конци ::))Единственото , което можеш и се очаква от теб да кажеш е :КОЛКО МИЛИОНА лева наложи глоба , за това , че една самозабравила се руска фирма- Не СПАЗВА до СЕГА Закона - вече година и половина...КОЛКО МИЛИОНА е глобата ??ЗАЩОТО Танов, ТАМ , заради неспазването на Закона , СЕГА си ангажирал 200 митничари , т.е. държавни служители , които МОГАТ и ТРЯБВА да си вършат работата-ДРУГАДЕ ....КОЛКО месечно ни струва ТОВА на бюджета-защото кгб-агентите не спазват Закона в България ?? А и ти , танов , не си ендженера на фирмата законаръшител , за да ни информираш за процентите ...Как е, въртят ли ви на малкия си пръст-волските глАви от Правец ?? Още ли сме 'задунайская " ?? :D :D :D
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не бе,не 27млн$,трябват им 27 млрд $ и докато нг амуджите не ги съберат нов фил НЯМА ДА ИМА!
90
1
 
14
 
! Отговори
Лукчо преди 12 години
МИЛИТЕ ТЕ !27 милиона им трябвали за уредите , а те горките с милиард и отгоре пречалба на година кредити затърсили....30% били изпълнили закона... без думи останах направо ! Всички останали в бранша изпълиха 100% закона а братушките си искат "човешкия фактор" да остане в играта , не че като бутнат на някой чиновник пари за семки им се променят отчетите...:)
89
1
 
6
 
! Отговори
Касов апарат преди 12 години
Монтирахте ме на таксита, на всякакви пазари /дори и женски/, ала бала ница и си правя всякаква паница. По-скоро е проблема на кого са апаратите, които се внасят, коя фирма ги монтира и всичко колко струва на данъкоплатеца.Че те тези апарати в нефтохима, кога ги одобриха, оцениха, обучиха хора да работят с тях и так дале изисквания които би трябвало да са над 36 че да действат, а па за другите монтирани да не говорим по скоро детското преброяване за ала бала ница турска паница хей ги ди ванчо
88
2
 
8
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
Г-н Илшат Ш...и т.н. обявява слагането на измерителните уреди сякаш изнася доклад пред конгрес на КПСС, но пропуска да каже, че го прави с няколко десетилетия закъснение.
87
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голямото Театро продължава,а шараните верват ли верват..
86
3
 
2
 
! Отговори
ДО 77 преди 12 години
От всичко това написано от теб на пияно , ще обърнеш мнението на хората. *** , ако нямаш жена плати си.
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
м даааааа, поредното увеличение на горивата след поредното намаление на петрола!!!!!!!!!!! Национална сигурност - кво е тва, яде ли се пие ли се ,,в СИК такъв термин не съществува.Днеска всички са на сватба(Младенов в държавната резиденция) утре ще ни кажат кви *** сме били 20 години и как не разбираме какви родолюбци ни управляват
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МУТРЕНСКИТЕ ***...СА ПОСТАВИЛИ ЧАСТ ОТ УРЕДИТЕ...ЗА ЗАБЛУДА НА МАТ'РЯЛА...МАЧКАЙЙЙЙЙ БОЙКОООО,МАЧКАЙ СИ ТОПКИТЕЕЕЕЕ!
83
2
 
6
 
! Отговори
лук ОЙЛ а и мутрите преди 12 години
Борисов е казвал: Вальо Златев ще е премиер на България в моя кабинет. Петролният бос направи Цветелина Бориславова милионерка,отстъпвайки й поста си в СиБанк.
82
2
 
5
 
! Отговори
ха преди 12 години
Опаааа,във форума влезе едно безмозъчно и разпенено, тъпо герберче!
81
0
 
14
 
! Отговори
послушните медии преди 12 години
Да си чул да се пише за ИПОН, за смъртта на Бай Миле и Георги Стоев.За милионите на Цветелина Бориславова.За политическия чадър над Валентин Златев и варненските ***-аджии.Няма и да чуеш.Защото зад Бойко и ГЕРБ стоят милиардите на ДС, откраднати от същия този български народ.
80
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да,няма такава държава,в която дс бандитския ъндърграунд да руши непрекъснато държавата и да има медии и слепци,които им пригласят. Валентин Златев - Васил Божков - Красимр Гергов - Георги Гергов - Петър Манджуков - Николай Банев - ***-аджиите - Тодор Батков - Христо Ковачки - Средногорската минна мафия - КЦМ-арите - Иво Прокопиев - Николай Гигов - Коко Динев - Титаните - Цветелина Бориславова
79
2
 
7
 
! Отговори
МУТРАТА преди 12 години
Следващите строежи на примитива : Висящите градини на Семирамида ; СПА- за волските глАви ; още една магистрала до Правец- другата волска глАва ; Нов АЕЦ- на морето ; Банкя- новата столица ; плавателния канал - до Панчарево - по плана на Тошо ; Завод за футболни обувки ; учебен център за образоване на гербаджии ;Зала за Кастинг за нови фидоски и цецки ; Нов подслушвателен център на Балканите ; ...............
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
никой от управляващата мутренска ХУНТА дума не обелва за онези 20-ина страници, липсващи от доклада на комисията, проверяваща качеството на вложените материали в АМ "Тракия".
77
6
 
12
 
! Отговори
@@@ преди 12 години
ГЕРБ е най-отвратителната шайка управлявала някога по тези географски ширини! Никога не бих гласувал за подобна *** като мутренския ГЕРБ !
76
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко ще продължи да потъва,)1.Защото не може да избяга от миналото си ..2.Защото има ограничен Ентелект и неподходящо образование меко казано ..3.Защото е грандоман и самовлюбен *** , които не иска да слуша по- умни от него ..4.Защото не направи коалиция със сините , като УЖ- десен..)5,Защото е руски агент или са му слаби ангелите пред руснаците .6.Защото им кляка с АЕЦ-а, -началото на края му ..)7.Защото е по- посредствен популист , дори от Тошо..)..Мачлета и простащина )))Държане -интервюта и прочие ..)8.Защото НЯМА идеи и не идейно убеден в това , което иска и прави днес едно , утре- друго..)9.Защото все повече ще цъфти посредствеността му театърът е до време ..)10.Защото НЕ изпълни обещания за Доган и мафията , за олигарсите и съдебната власт , за корупция и връзкарство..)11Защото в края на краищата е поредния дубликат , комуно продукт , червен,които излуга много граждани ..))12. Вижте му дС-другарите , олигарсите , приятелчетата, езика , номерата , ))))))13. Защото руски КГБ и ДС - агенти , му дърпат конците, а от ТОВА вече ни писна ..Стига толкова..Трябва да има край на мераците на Империята на ЗЛОТО у нас ..)
75
3
 
1
 
! Отговори
До 73 преди 12 години
Най - после съмишленик , браво за позицията на този човек .*** , това е човек който знае че борисов и сие ще завърши в затвора и той ги подкрепя.
74
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако Бойко е десен, то учителят му Тодор Живков е изтънчен градски интелектуалец ...*)))