Проверяват софийски болници след смъртта на родилка

Деяна се борила за живота си 42 дни, никой не й поставил диагноза
Обновена: 26 окт 2011 23:18 | 26 окт 2011 23:17,
176
Проверяват софийски болници след смъртта на родилка
Снимка: Архив, Булфото

Проверка в 4 от най-големите столични болници започва агенция "Медицински одит" заради смъртта на 19-годишна родилка. Младата жена се борила за живота си 42 дни, без нито един лекар да може да й постави диагноза, съобщава bTV.

Бебето и майката Деяна били изписани здрави от АГ „Шейново”, но скоро майката вдигнала температура. От „Бърза помощ” констатирали неразположение и й изписали обезболяващи.

Деяна родила, без да плати за избор на екип в „Шейново”. Казала, че е здрава и това е ненужен разход. Непосредствено преди раждането обаче лекарка в болницата й задала следния въпрос: "А, имате ли избор на екип?! И какво чакате още?!".

Деяна не платила и я изписали здрава, както твърдят в медицинското заведение. Първата болница, която я приела след това, е Инфекциозна, която констатирала, че родилката задържа вода. Последвали дълги часове разкарване с линейка, защото лекарите не можели да се справят. Появил се и нов проблем –никой не искал да я приеме.

В крайна сметка Деяна била приета в „Пирогов”. Направили й е спешна операция, в която от нея изтекли десетки литри вода. Последвало кратко стабилизиране и приемане в Александровска, където постепенно органите отказват със същата бързина, с която лекарите непрекъснато менят диагнозите.

Всички твърдели, че е сепсис, но с неясен произход. Спрели бъбреците, извадили матката, накрая белите дробове отказали. Даеяна починала рано сутринта в понеделник.

Тъй като няма диагноза, е назначена проверка от "Медицински одит". От „Шейново" отказали коментар, докато проверката не приключи. Същото заявили и от Инфекциозна, Александровска и „Пирогов”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
3
 
3
 
! Отговори
опомнете се преди 12 години
Жалко за младата жена.но .....ако се санкционират здравните заведения за това ,че са направили всичко ,за да я спасят !!! обричате следващите нуждаещи се .
166
2
 
4
 
! Отговори
Марияна преди 12 години
Как да не ви плюем след като виждаме колко се стараете.Я не се правете на светци сега за вас са важни само парите дори санитарките са станали примадони и не си гледат работата,а за сестрите да неговорим.Работила сам в хирургическо отделение и мога да го заявя,че по време на дежурства се е приемал алкохол,но всеки си е затварял очите гарван на гарван око невади това знам аз.Жалко за нея за Деяна и за това малко дете което никога няма да усти маичина ласка и маичина преградка.Бог да прости ....
165
0
 
9
 
! Отговори
- преди 12 години
Всички доктори взимат пари,нека не се лъжем.Нямаш пари-умираш!На мен лично навсякъде са ми взимали-в Майчин дом най-нагло!И в други се е налагало да давам "под масата",но в Майчин дом просто нямаш шанс ако не си платиш!
164
2
 
10
 
! Отговори
гърмян заек преди 12 години
Затвор за много медици.Некадърни,алчни,*** за разстрел.
163
2
 
5
 
! Отговори
Няма,Няма преди 12 години
Няма винкел брат, Влизам със заредени 13 нули и амо саморазправата е решение нищо няма да направят с тези досъдебни производства ще си прехвърлят топката и нищо език за момиченцето
162
1
 
12
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Да не дава господ никому,но в такъв случай с винкела пред болницата и който се покаже от вътре с бяла престилка на место.Няма друг начин да се оправят лакомийте,майка им...
161
1
 
20
 
! Отговори
diavolcheto преди 12 години
" Появил се и нов проблем никой не искал да я приеме. "Отвратително! И подсъдно!Как така никoй не иска да приеме младата майка? И какво е това деяние: открито признание, че не знаят как да се справят или нежелание за "занимаване " с подобен случай, или какво е?Болнично заведение да откаже да приеме човек в нужда?Лично за мен, това е за съд и за една сериозна присъда!Първо това.И после - честно разследване защо и какво се е случило.За виновните - тежки присъди.
160
2
 
12
 
! Отговори
дет вика един преди 12 години
ИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ като ги проверят кво ,сичкото им ще е наред .ПАРИТЕ ОТКРАДНАТИ И ДОКУМЕНТИТЕ СА ИЗРЯДНИ ,КЕЛ ФАЙДА ОТ ПРОВЕРКИ ,НЯМА СИ ВАДЯТ ОЧИТЕ Я ,ВСИЧКИТЕ КРАДЪТ ОТ ЕДНО МЯСТО ,жалкото за лекарите е ,ЧЕ УМИРАТ НЕВИННИ ХОРА ЗАРАДИ ТЯХНАТА АЛЧНОСТ ,ЗА ПУСТИТЕ ПАРИ ЩО НЕ ГИ ВЗЕМЕ ТОЙ,АМИ ДРУГИЯТ ,мама ви скапана
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и къде си го казал
158
0
 
8
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 12 години
То с питане не става, когато всичко е ясно. С тая голяма уста съм казвал нееднократно какво е единственото решение, ама с този си реалистичен поглед, отдавна съм разбрал, че българина е *** и си надига мишата главица само ако собствената му чинийка се изпразни прекалено много и пак си сочи само неговата си чинийка. Ако му я напълнят, пак скрива главица доволен и не го интересува, че само на него са капнали малко. Нагледах се на "надигания и протести" ... и нито едно с правилната нагласа!
157
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хейтър, ама 43 дори са прекалено много, искаш ли аз да ти давам по 50лв на месец и да не досаждаш на лекарите, а с тая голяма уста къде си да попиташ къде са ти парите и как ще си мълчат лекарите, пироговци нали се надигнаха, вие къде бяхте да ги подкрепите
156
0
 
2
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 12 години
*** тъпо, аз не обвинявам лекарите за откраднатите пари. Обвинявам ги за това, че си мълчат по въпроса! Обвинявам ги за това, че в момента те самоте топят усилено пръстчета в медеца и вече участват в кражбата на пари. Обвинявам дори кадърните в професията от тях, за това, че си траят относно голямата част некадърници! А въпросните 43 лв. ... как за кой по-напред, бе, ***? За който ги е дал! Само не ми казвай, че са малко, *** ***! За инжекция не стигали ....
155
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
162 е за хейтъра, за 158-какви изводи ще си направиш от всичко това
154
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 157, я сега кажи тия 43 лева за кой по-напред, пак ви казвам седите и чакате на готово, откраднаха ви парите за здраве, ама първосигнално обвинявате лекарите, е за това сте си загубени
153
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до трола, и какво плащаш ме ***, тези пари и за една читава инжекция не стигат и умнико ходи да се оплакваш на тия дето им плащаш, не на докторите, а ако не ти харесва заплащането, ми намери си друга работа, както ние правим, а кой остава... сами виждаш
152
0
 
3
 
! Отговори
всичко е бизнес преди 12 години
Да това направихме в България всичко бизнес, без морал, без никакъв свян. Това ще продължава до тогава докато тоз заспал народ се осъзнае, че пътя на демокрацията е грешен. 22 год. преход не ни стига, колко още искате за да разберете че не това е нашия път. Трябва да спрем това безобразие, този геноцит на Българсия гражданин. Нямаме нито един лекар осъден, егати съдебната система.
151
0
 
10
 
! Отговори
111 преди 12 години
като отидеш на педиатър, и една истинка да е ти изписват за 100лв. лекарства .Кажете ми че не играят със фармацевтите?ЗА МЕН ВСИЧКИ СА В ЕДИН КЮП..................................Жалко ,много жалко за тая младо момиче и за дитенцето без майка!за родителите с тежкия товар да изгледат детенцето без майка!лека и пръс!
150
0
 
16
 
! Отговори
НЕЛИ преди 12 години
ДОКТОРСТВОТО СТАНА ВЕЧЕ БИЗНЕС!И ДА ДАДЕШ НЕ Е СИГУРНО ДАЛИ ЩЕ ЖИВЕЕШ!
149
0
 
25
 
! Отговори
ДО ВСИЧКИ преди 12 години
ЗАКЛЮЧЕНИЕТО Е ВАШЕ: МАЙКА МИ ЛЕЖА В СТАРА ЗАГОРА В БОЛНИЦАТА ПО КЛИНИЧНА ПЪТЕКА ЗАБОЛЯ Я КРЪСТА ,ЗАПОЧНАХА ЕДНИ ИСЛЕДВАНИЯ ,РЕНГЕНИ И РЕД ДРУГИ ИСЛЕДВАНИЯ ЗА БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ПЛАЩАХ КАТО АРАБИН НАВСЯКЪДЕ,ПОИСКАХА МИ И 500ЛВ. СПОНСОРСТВО. ПОЧИНА , ЛЕКА И ПРЪС ЗА ЕДНА СЕДМИЦА БЕЗ ДИАГНОЗА! СЛЕД ЕДНА ГОДИНА В СЪЩАТА БОЛНИЦА СЕ ПОВТОРИ СЪЩОТО С БАЩА МИ ,СЪЩИТЕ ПАРИ БЕЗ ДОКУМЕНТ ЗА СПОНСОРСТВО ,ПОЧИНА И ТОЙ ЗА ПО МАЛКО ОТ СЕДМИЦА. ПАРИТЕ ЕСТЕСТВЕНО ГИ ДАДОХ И ЗА ДВАМАТА!НО ...........................
148
0
 
17
 
! Отговори
NIKI-55 преди 12 години
До 146-анонимен.Господин анонимен,здравеопазването в България не е безплатно.Всеки месец за здраве ми удържат по 43.43 лв. и така в продължение на 34 год вече.Дали не съм си платила за здравни услуги.Но недай си боже да се разболея познайте дали ще ме лекуват или оперират ако не си платя.Безплатно здравеопазване ха-ха-ха.Напротив два пъти платено.Веднъж удържани от заплатите и втори път като отидеш да те лекуват.