Борисов граби власт и демонстрира надмощие!

Рейтингът на парламента бил рекордно нисък, отчете Първанов
Обновена: 23 фев 2012 18:07 | 23 фев 2012 18:07,
217
Борисов граби власт и демонстрира надмощие!
Снимка: Булфото

Авторитетът на премиера Бойко Борисов се руши все повече и повече, заяви предишният държавен глава Георги Първанов.

По думите му ГЕРБ се провалят в управлението на страната и търсят начин да скрият това от обществото. Според него мнозинството се опитва да създаде нов враг, за да скрие провалите си. Това била и причината за атаките срещу него.

“Борисов заграби твърде много власт, но авторитетът му се руши и руши“, заяви Първанов.

Предишният държавен глава допълни още, че действията на Борисов ще сринат още повече доверието в парламента. Първанов заяви, че рейтингът на Народното събрание е безпрецедентно нисък – около 5%.

“Парламентът не е имал толкова нисък рейтинг дори по времето на Жан Виденов, когато хората замеряха сградата с камъни. Дори тогава рейтингът беше 8%“, отсече Първанов.

Още по темата
 По думите му основната цел на Борисов е да дискредитира всеки, който има повече авторитет от него. Така управляващите се опитвали да наложат еднополюсен модел и да не допускат алтернатива.

Първанов каза още, че Борисов не може да управлява държавата силно и ефективно и затова се опитва да демонстрира надмощие над политическите си опоненти.

Предишният президент обясни още, че атаките срещу него се дължат на намерението му да води постоянен политически дебат с управляващите.

Първанов заяви, че като атакуват него, ГЕРБ се опитват да демонстрират сила и да сплашат хората. Така те насаждали страх в обществото. У хората се насаждала идеята, че щом управляващите могат да смачкат него и Марин, то какво ли щяло да се случи с останалите.

Първанов обясни, че откакто е напуснал президентството, е обиколил много села и градове и се срещнал с хора, който наистина са страшно уплашени.

“И няма как да е иначе, след постоянните атаки на властта“, допълни той. Първанов обвини вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов за продължаващото полицейско насилие, с което сплашва обществото.

Първанов допълни още, че сме свидетели и на безпрецедентна атака срещу съдебната система.

По думите му подобно нещо не се е случвало в новата ни история от Освобождението досега.

Така Първанов припомни за скандала между Цветанов и председателя на Съюза на българските съдии Мирослава Тодорова.

Припомняме, че министърът обвини Тодорова, че умишлено бави дела и защитава интересите на организираната престъпност.

По-късно Цветанов отрече, че се опитва да се меси в работата на съда и заяви, че уважава съдебната система у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
новия ни президент никога няма да се научи да говори така, ама кво ли и да очакваме от "шотландска пастирка"
159
7
 
6
 
! Отговори
лъвицата преди 12 години
ГОЦЕ , ГОЦЕ НАГЪЛ СИ ДО БЕЗОБРАЗИЕ ...ЗАТОВА НЕ ТЕ ИСКА НИКОЙ ОТ ТВОЯТА *** ПАРТИЯ !!! СТОЙ СИ ПРИ ВЪЛЧИЦАТА ЗОРНИЦА , ЯЖ СИ САЛАТАТА И СИ ПИЙ РАКИЯТА ..... НЕ ПРЕЧИ НА ГН. БОРИСОВ ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА !!!
158
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе доносник на ниско ниво, и приказките му такива, и делата
157
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека да говори. Добре се излага за сега. Да продължава! :))
156
11
 
18
 
! Отговори
Гост преди 12 години
Респектиращ, с харизматично, спокойно и уравновесено излъчване. Така, както трябва да изглежда един политик! Браво!
155
8
 
12
 
! Отговори
Антигерболез още преди 12 години
...и още разграби държавният резерв остави го под минимума,тоест наруши закона а сегга мекерето Дянков иска да посегне на сребърният фонд,тоест да ограби и пенсионерите и бременните и майките с деца под 2 години.Кажете ми наистина какво направи за нас, защото обещанията, че магистралите ще оправят икономиката не се сбъднаха.Знаеше, за проблема в село Бисер и нищо не направи преди да се удавят хората след това се направи на мъж!Айде какво ще отговорите защото прехвърлянето на вината вече не върви
154
7
 
17
 
! Отговори
Антигерболез преди 12 години
Абе герболетки млъкнете бе, освен простотии да ръсите друго можете ли? Въпросът ми е риторичен не отговаряйте! Нека перефразирам една реклама: истината боли, нали? А най-боли като я казва комунист! Да сте живи и здрави всички герболетки поздравявам ви с песента на Металика Master of Pupets!Продължавайте да блеете благодарствено в полза на Бойко, но се опитайте да се замислите малко какво направи наистина той за нас? Вдигна акцизите на горивата и сега имаме най-скапото гориво в Европа, и още ...
153
15
 
12
 
! Отговори
atanas преди 12 години
Няма оттърваване от тоя, явно много му е припарило та да заема позата на смел революционер
152
14
 
10
 
! Отговори
ЗОРО преди 12 години
Този мазник с едно,две изявления си *** на главата!!! КВО ПОДСКАЧА ОЩЕ.......
151
17
 
19
 
! Отговори
hytku преди 12 години
гоце нагъл си до безобразие.не те иска никой дори от твоята *** партия.
150
15
 
18
 
! Отговори
GANCHO преди 12 години
ЗАЩИТАВАЙТЕ ТИКВОВ ЦВЪЦКА ЦВЪЦКО И ДО КРАЯТ НА МАРТ СТЕ ДАЛИ ВЗЕЛИ *** ПРОСТИ.
149
2
 
4
 
! Отговори
Altaparmakov преди 12 години
V Bulgarija nikoga ne sa bili problem cenite i danacite.Osnoven problem sa zaplatite.Parvanov triabva da svikva che veche e savsem gospodin Nikoi i da zapochne da raboti neshto smisleno kakto vsichki obiknoveni hora.Ako do sega ne e rabotil neshto,neznam kak sega bi go napravil.Porednija politik koito zivee na garba na darzavata.
148
7
 
21
 
! Отговори
НЕ НА МАФИЯТА преди 12 години
Национален протест срещу безобразията в България !!! Призив към целия народ да се съберем,като единна нация и да им поискаме сметка на управляващата *** за 22 години кражби и лъжи . Крайно време е да се пробудим и да променим нещо дори и минимално в нашата родина. Канете близки и познати,колкото се може повече хора да се съберем ,защото това е за нас и нашите бъдещи поколения. Събитието ще се проведе на 17.03.2012 г. пред Народното събрание
147
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЧЕРВЕН ВОНЯЩ *** !
146
3
 
6
 
! Отговори
Ico преди 12 години
goce kato im e padanl tolkoz reitinga zashto polovina Bg sa zad tiax smeshniko,zashtoto vidiaxme kolko pari stryvate i ti i kostov i dogan i cialata kradliva pasmina.Kato vzemat oshte edin mandat i togava i vie shte ste istoria kato sds i ndsv,jalko che vikax i az za tiax no i te pokazaxa kak se krade a ti i da se panesh i da ne se panesh veche si istoria
145
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комуноидите всъщност са доста нещастни в реалния живот човешки същества, щом са деградирали дотам, че техни любимци, кумири и вождове да са Луканов(!), Виденов(!!),ГОЦЕ!!!? Станишевчето(!!!), Клара Цедкин(!!!!), Ленин(!!!!!), Сталин(!!!!!), Хрущьов(!!!!!!!!), Тодор Живков (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) и пр. ***, мракобеси, кръволоци, вампири и пр.
144
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В момента в който Първанов се върне в БСП и започне да се занимава само с партиина работа трябва на момента да му се конфискуват благинките отпуснати след президентстването, кола, шофьор, офис и парични помощи за назидание на всеки следващ президент.Държавата му ги отпуска за да не се занимава с пряка политика, а да си пише мемоари и да съветва ако някой му поиска съвет.Държавата не му ги дава за да разпространява лъжеистории за прехода или да си прави партия.
143
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде,сега Гоце да публикува във Фейса агентурните се доклади за да се види,че е работил "на ползу роду"!
142
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
GOCE GO HOME!
141
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Експрезидентът на РъБъ!