Внимание! Внимание! Полицаи с мегафони ще информират при земетръси

Премиерът се е чул поне 15 пъти с БАН през нощта на големия трус
24 май 2012 17:16, Бойчо Попов
439
Внимание! Внимание! Полицаи с мегафони ще информират при земетръси
Снимка: БТА

Разпоредили сме всички налични полицейски патрули при подобно или по-силно земетресение по мегафони да съобщават придобитата от Института по геофизика при БАН информация.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов след работната си среща с директора на Националния институт по геофизика, геодезия и география проф. Николай Милошев, главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев и директора на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

На брифинг в Министерски съвет премиерът обясни, че е имал поне 15 разговора с професора през нощта, когато стана силното земетресение, на 22 май.

„Нямаме никакво желание, и по никакъв начин не бихме спестили нещо от това, което има. Това е природа и колкото сме обединени, единни, само така можем да предпазим хората от злополуки”, каза Борисов, цитиран от БТА.

Информацията ще бъде подавана веднъж от Геофизичния институт, когато видят на апаратурата къде е епицтърът, каква е силата, незабавно, в същия момент, се предава по директния телефон на дежурния в МВР - каза Борисов.

Според Николай Милошев системата действа и вече ще се информираме по този начин при вторичните трусове.

„Телефоните и в момента са отворени – два стационарни и два мобилни. Нека да продължим добрата връзка, която създадохме, и добрата връзка, която имаме с МВР, да бъдем всички в полза на обществото. Това е тежък момент за всички ни”, каза професор Милошев.

Системата за предупреждение ще се включва при всякакъв магнитуд, който представлява интерес – от 3 нагоре, добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
1
 
7
 
! Отговори
до АТИЛА преди 11 години
Заради такива като теб, да го е срам пред света човек, че е българин.
315
1
 
3
 
! Отговори
до Атила преди 11 години
*** смотан, ти знаеш ли, че до преди да приемат исляма, племето КАЙЪ, от което тръгват османците е почитало ТЕНГРИ, сиреч ТАНГРА? Вашият така обичан АРИЙЙСКИ БОГ???? Не ме разсмивай човече, не го прави. Почети малко история и я използвай на място. И стига с тези националистически идеи. Епохата на национализма отдавна си отиде в 19 век. Фашистите се опитаха да я реставрират. отдавна не е на дневен ред в нормалният свят. А ТЕБ БАЙ АТИЛА ОТ ДНЕС ЩЕ СЛЕДЯ ИЗ ЦЕЛИЯ САЙТ И ЩЕ ТЕ ПРАВЯ КРИВ !!!!
314
0
 
4
 
! Отговори
до бай атила преди 11 години
И стига сме се занимавали с ***. А сега ми обясни как така плюеш по славяните, като езика на който пишеш е славянски бе ***??? Как хората на чийто език говориш, ще ти послужат за ТОР??? Значи двата етноса дали ни език и държавност, оформили съвременния народ в основната си форма, та техните роднини съвременни славяни и турци, ще ни послужват за тор? Ами ние в голяма степен сме си от същата тая тор май а?
313
0
 
0
 
! Отговори
до бай Атила преди 11 години
асеневци, тертеровци и шишмановци. И цялата ви фаш-идеология смърди, ама смърдииии. АТИЛА е почитан като родоначалник не само от българите, но и от унгарци и турци. Като дори в известен период от време унгарците наричат себе си турки, външните също. ДА ТИ ПРИПОМНЯМ ЛИ на какъв език говорят прабългарите - тюркски. Куманите - тюркски, запазен е кодекс куманика. Е кво излиза, че те всичките български царе са от тюркско потекло. И как сега анадолците ще ни послужат за тор???
312
0
 
1
 
! Отговори
пак ДО БАЙ АТИЛА преди 11 години
И ***, тръгни по улиците и ще видиш едно поне 10 различни расови типа хора. Руси, тъмни, с широки лица, с тесни лица. Всякакви комбинации. Все българи. От самото си начало сме смесен народ. При "основаването" на България са смесени прабългари, славяни и останалото население романизирани траки, келти, илири. Още в първите столетия прииждат всякакви други племена - авари, узи, печенеги. Да не говорим за куманското присъствие от ВБЦ, че даже и всичките династии са кумански
311
0
 
1
 
! Отговори
пак до АТИЛА преди 11 години
И да говориш така за други народи, включително и за нашите предци - славяни... Напасваш хитлеристки слова към някакви си твои фантазии. И стига с това ЧИСТА БЪЛГАРСКА РАСА, защото по-нереално нещо от това едва ли има. Ние сме всичко, но не и чиста раса. Аз съм с тъмна коса,светла кожа; брат ми е рус с пъстри очи, майка ми е руса със зелени очи, баща ми е с тъмна кожа и очи; първите ми братовчеди и двамата са синеоки. КАКВА РАСА Е ТОВА АЛАНКООЛУ? Смесена такава, и то при хора,които са роднини.
310
1
 
0
 
! Отговори
до АТИЛА преди 11 години
Какви са тези блянове, тези земи никога не са били наши, че за да стават сега. Учебниците по история и приказките за цар Симеон ви изядоха главите на вас българи. И такива "апокрифи" за великите прабългари основатели на всички държави и откриватели на всичко. От Усури до Мисури, все са оногондури и кутригури.
309
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е човека, който ще ви ОПРАВИ бАлгария!
308
0
 
5
 
! Отговори
JEKO VINKELO преди 11 години
Da blagodarim na BOKO TIKVATA che shte spasyava jivota na horata.Blagodarim ti TATE.
307
0
 
10
 
! Отговори
ЦИГАНИН ОТ РУСЧУК преди 11 години
ЕЙ ТУРСКИ.АКО ИДЕШ ДА ЖИВЕЕШ В АНКАРА САМО ЕДНА НЕДЕЛЯ,СЛЕД ТОВА САМО ЩЕ СЕ ГОРДЕЕШ КЪДЕ СИ РОДЕН.И НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ ЧЕ СИ НА ГОСТИ ТАКА ЧЕ ПО ПОЛЕКА С ПРИКАЗКИТЕ ЩОТО РУСЕ Е ДО НА ДЯДАТИ ИВАН АРШИЯТА.
306
1
 
1
 
! Отговори
УНСС преди 11 години
Вие не разбирате едно.....потеклото не е важно! Важен е таланта тук...господи...
305
4
 
3
 
! Отговори
АТИЛА преди 11 години
Турците са хазарски *** като Склавяните и мястото им е в Газовите камериДегенерирала турска нация, език и държава я създаде *** Кемал Ататюрк, а ние Българите потомци на рода ДУЛО ще я ЛИКВИДИРАМЕЕто го Юдейското *** създало Турската "държава" през 1923 годинаimg839.imageshack.us/img839/994/kemal.jpg-----Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български АрийскиЦялата земя от Москва до Казахстан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.КАЗАХ !!!bulgarya.co.cc
304
0
 
0
 
! Отговори
до 393 преди 11 години
Я си покажи снимката хубавецо! До тук смърдиш на кисела ***!
303
0
 
5
 
! Отговори
евровизия преди 11 години
Вече пуснаха статия и за Софка ,хайде коментарите за нея да ги пускате там.ТУК коментираме известията от Бойко. Днес две села са заляти от придошла река. Ама не са минали с мегафон да предупредят хорицата????
302
0
 
17
 
! Отговори
ТРАЙЧО КОСТОВ преди 11 години
В МОМЕНТА ,,ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА'' Е ОСТАНАЛА САМО С АДМИНИСТРАЦИЯ ОТ ДЕБЕЛИ ФЕЛДФЕБЕЛИ И ДЕБЕЛИ ПОРУЧИЦИ,КОИТО ВЗИМАТ БЕЗУМНО ГОЛЕМИ И НЕОПРАВДАНИ ЗАПЛАТИ,БЕЗ ГРАМ ,,КПД''.ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО МОГАТДА НАПРАВЯТ В МОМЕНТА Е ДА ЛЪЖАТ ГРАЖДАНИТЕ КОЛКО ЩЕ СА ПОЛЕЗНИ ПРИ БЕДСТВИЕ С МЕГАФОНИ И ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО Е ПО СИЛИТЕ ИМ ЗАЩОТО НА ПРАКТИКА ТЕ СА БЕЗ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИЧЕН СЪСТАВ.МОЖЕТЕ ДА СЕ ДОСЕТИТЕ НА КОГО МОЖЕМ ДА РАЗЧИТАМЕ В СЛУЧАЙ НА БЕДСТВИЕ.
301
3
 
0
 
! Отговори
От ТУРЧИН до Македон преди 11 години
Браво приятел кажи им го на тези нерези какви са :))
300
6
 
1
 
! Отговори
МАКЕДОНЕЦ преди 11 години
Горди ли сте от преставянето на вашата сънородничка - МАНГАЛИИИИИИИИИИИИИИИИИ
299
4
 
0
 
! Отговори
ДО 391 преди 11 години
Всички така мислеха преди да разберат че българите (***) водят по това отношение
298
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сичкото българо /цигано/ хапна резания :)
297
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма по-големи *** от турците... ФАКТ!