Внимание! Внимание! Полицаи с мегафони ще информират при земетръси

Премиерът се е чул поне 15 пъти с БАН през нощта на големия трус
24 май 2012 17:16, Бойчо Попов
439
Внимание! Внимание! Полицаи с мегафони ще информират при земетръси
Снимка: БТА

Разпоредили сме всички налични полицейски патрули при подобно или по-силно земетресение по мегафони да съобщават придобитата от Института по геофизика при БАН информация.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов след работната си среща с директора на Националния институт по геофизика, геодезия и география проф. Николай Милошев, главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев и директора на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

На брифинг в Министерски съвет премиерът обясни, че е имал поне 15 разговора с професора през нощта, когато стана силното земетресение, на 22 май.

„Нямаме никакво желание, и по никакъв начин не бихме спестили нещо от това, което има. Това е природа и колкото сме обединени, единни, само така можем да предпазим хората от злополуки”, каза Борисов, цитиран от БТА.

Информацията ще бъде подавана веднъж от Геофизичния институт, когато видят на апаратурата къде е епицтърът, каква е силата, незабавно, в същия момент, се предава по директния телефон на дежурния в МВР - каза Борисов.

Според Николай Милошев системата действа и вече ще се информираме по този начин при вторичните трусове.

„Телефоните и в момента са отворени – два стационарни и два мобилни. Нека да продължим добрата връзка, която създадохме, и добрата връзка, която имаме с МВР, да бъдем всички в полза на обществото. Това е тежък момент за всички ни”, каза професор Милошев.

Системата за предупреждение ще се включва при всякакъв магнитуд, който представлява интерес – от 3 нагоре, добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой *** от напушените в сайта измисли това заглавие???
275
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Милиционерчетата могат само да лапат мегафоните на гражданите! За друго не стават!
274
0
 
6
 
! Отговори
ЧЕХЪЛЧЕ преди 11 години
Гражданска защита има система за оповестяване при:1.Природни бедствия и аварии. 2.При "Въздушна опасност". Това става чрез телевизията и сирените. А за земетресенията е по-дабре/не да обикалят полицаите/, да се дава информация по радиото.Всеки може да си купи малко приемниче.Ама да ми търчат...
273
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече дори не ми е смешно... Във времето, когато благодарение на информационните технологии информацията се разпространява за секунди и има най-различни и ефективни начини за да бъде предавана, използвана, анализирана - да се разпространява чрез мегафони от полицаи... не, това наистина не е смешно - трагикомично е!
272
0
 
10
 
! Отговори
БТА преди 11 години
След истински екшън са арестувани двамата братя терористи Рихтер и Медведев виновни за земетресението!Акцията е ръководена лично от Цветанов и Бойко Борисов.задържани са за 73 часа!
271
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
господ си знае работата - ако реши, така ще ни тресне, че няма и да разберем а може и да си го заслужаваме, след като сме се докарали до там, да ни командва циркаджия
270
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес едно Сливенско село беше смазано от градушка, а е само на километър от площадка за бор с градушките, та в този ред на мисли - те не се борят с това с което могат в БГ ,та тръгна Бойко за земетресения да предупреждава. За такава ситуация народа го е казал"След дъжд качулка" Каква файда да викат след първия трус????
269
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма празно... единия разнася 200-кг. яйце из европа, другия разпорежда мегафони да раздадат на полицията, не държава, ами цирквпрочем те цирковите коли и до ден днешен обикалят по улиците с коли и мегафони
268
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма ли да пуснете новина за *** Софи ...да я попусваме!!! Дииии ба!
267
0
 
0
 
! Отговори
92 преди 11 години
Gledam MIRO e spokoen garanciya nyakoe petle ot prosluvutata shtastliva poroda go preduprejdava
266
0
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ГОЛЯМО НЕВЕЖЕСТВО, ГОЛЯМО НЕЩО1
265
0
 
7
 
! Отговори
az преди 11 години
Все сме слушали простотии, ама това с мегафоните направо надмина очакванията ми! Само докато се качат в патрулката и земетресението ще е отминало. Освен ,ако Бойко не намери врачки дето да ги предупредят няколко часа по-рано, защото това не е по силите на учените.
264
1
 
14
 
! Отговори
ВОЖДА преди 11 години
На брифинг в Министерски съвет премиерът обясни, че е имал поне 15 разговора с професора през нощта, когато стана силното земетресениеСпоред БАН първият труд е бил в 3 , последния в 5 (+- 10 минути). Ако предположим, че професора не е бил буден в 3.00 , а е бил адекватен и издирен от ВОЖДА в 3.30, то за час и половина ВОЖДА е провел с него 15 разговора. Т.е. за 90 минути - 15 обаждания, през 6 минути разговор по 10 минути . Това го може само ВОЖДА ! УРА ! УРА ! УРА ! СЛАВА НА ГЕЙБ !
263
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бе щом се пишат такива шеговити коментари, явно народа се поокопити вече.Айде лека нощ а за еб***ния отдолу, не няма да тресе тая вечер бегай-легай. Господ пак ни помилва, голям късмет имате българи не го забравяйте.Чао.
262
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе, как стана така, че полицаите ще слушат и разгласяват това, което им кажат "феодалните старци". Съдбата има извратено чувство за хумор понякога :)
261
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали отрече БАН, Бойковец? И какво ще съобщавате не ми е ясно? Откъде идва водата за вятърната мелница ли?
260
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми как да ти кажа, има две възможности - може да ни тресе, може и да не ни тресе :)
259
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахаха:)))))) Що не пуснат глашатаи с барабани и да закрият ненужните ТВ? Смешници!
258
1
 
21
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Хей Дянков, наали нямаше нуждаодт БАН? Я сега да обясниш, защо Бюойко Борисов се е обаждал 15 пъти на проф,Милошев по време на трагедията!
257
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Полицаите да обикалят с мегафони (постарому глашатаи) и да обявяват данните от Института по геофизика е меко казано глупост. Няма абсолютно никакво значение какъв е бил магнитута или къде е епицентъра. Това може само да засили паниката у хората. По-важно е да се осигурят условия за пострадалите - ток, вода, медицинска помощ (ако е необходима),храна,палатки и т.н. Ако има затрупани да се предприемат необходимите действия.Да реват по мегафоните "*** то било 6-та" никой от пострадалите не го вълнува