Лампите по магистрала "Люлин" ще се управляват дистанционно

Търси се изпълнител на командния център
7 юни 2012 12:27, Миглена Иванова
2
Лампите по магистрала "Люлин" ще се управляват дистанционно
Системата ще може да включва, изключва и регулира мощността на осветителните тела. Снимка: архив, Булфото

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще изгради команден център за дистанционно управление на осветлението по магистрала "Люлин".

На сайта на агенцията е публикувана публична покана със срок на валидност 8 юни. Кандидатите освен с изграждането на дистанционна система за наблюдение и контрол на осветлението трябва да се ангажират и с проектиране и изграждане на захранване за осветлението на пътния възел на магистралата с околовръстния път в София и нов трансформаторен пост.

Прогнозната стойност на проекта е 260 хил. лева.

От пътната агенция поясняват в техническата документация, че е необходимо да се оптимизира тунелното осветление по аутобана, за да се постигнат едновременно енергийна ефективност и безопасност на движението.

В отдалечения диспечерски център осветлението по магистрала "Люлин" ще се наблюдава дистанционно и ще се управлява в реално време, като системата ще може да включва, изключва и регулира мощността на осветителните тела.

Бъдещият диспечерски център ще се намира в сградата на пътната агенция. Диспечерите ще могат да командват осветлението във всеки един тунел поотделно.

При извънредни ситуации системата ще изпраща предупредителни съобщения на диспечерите, ще следи за продължителността на живота на осветителните тела, както и ще дава възможност за паралелен отдалечен достъп от независими работни станции извън самия център.

В края на март беше пуснато осветление на пътния възел „Даскалово“ на магистрала "Люлин". Първоначалните планове не предвиждаха изграждането на осветление в този участък от аутобана и държавата се наложи да даде допълнителни над 1 млн. лева за лампите.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: магистрала Люлин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сложете по един полицай с фенерче, без това са прекалено много и нищо неправят
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сложете вотоволтаични лампи - хем ще са по-скъпи хем няма нужда нищо да управлявате.