Предлагат нови шефове на ВМА и НВУ "Васил Левски"

Стоян Тонев и Цветан Харизанов навършват пределна възраст за постовете
Обновена: 8 ное 2013 17:54 | 8 ное 2013 17:54, Веселина Йорданова
8
Предлагат нови шефове на ВМА и НВУ "Васил Левски"
Крум Кацаров. Снимка: ВМА

Съветът по отбрана предлага след извънредно заседание кандидатури за началник на Военномедицинска академия и на Националния военен университет „Васил Левски“.

Това се налага във връзка с предстоящото освобождаване от длъжност и от кадрова военна служба поради навършване на пределна възраст за заеманото звание на началника на НВУ бригаден генерал Цветан Харизанов и на началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Стоян Тонев.

Членовете на Съвета се се обединили днес около предложени кандидатури за назначаване на двете длъжности, съобщиха от Министерството на отбраната.

Съветът по отбрана предлага на Министерския съвет да предложи на президента за началник на Военномедицинска академия да бъде назначен полковник доцент д-р Крум Кацаров. В момента той е заместник-началник на ВМА по учебно-научната дейност.

По същия ред се предлага за началник на Националния военен университет „Васил Левски“ да бъде назначен аташето по отбрана на Република България в САЩ бригаден генерал Стефан Янев, считано от датата на изтичане на мандата му в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Съвет по отбрана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
стоян преди 10 години
бр.ген./по старому-генерал-майор/ Янев по наблюдения в страната е един разумен човек,имал късмета да стане униформен в България и да се издигне до първите места в обществото.лично не го познавам,ама му желая здраве и дълъг живот.нека да му е честито.ще се радвам да се запознаем и установим отношения
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Д-р Крум Кацаров е изключителен човек и велик лекар
4
3
 
3
 
! Отговори
Янаки Димитров преди 10 години
За ВМА предлагам Иван Христев
3
4
 
6
 
! Отговори
Ганчо Гавазов преди 10 години
Тук има жесток скандал ! Как може човек който е бил зад граница да бъде назначен за началник на университета ? Тоя от трън та на глог та на още по-висок ! В този университет преди више военно училище се готвеха военни разъзнавачи и други спецове . Този ако е вербован от чуждо разузнаване каква е гаранцията че момчетата котато завършват няма да са с картотека в ЦРУ примерно ? За ВМА-то съм съгласен заместник става началник това е ОК . В този университет няма ли читави и достойни да са началници?
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аташе по отбраната на РБ в САЩ? Каква отбрана? Какво отбранява?
1
5
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Полковникът Кацаров ще започне с...летящ старт,защото до сега е бил зам.на ВМА,но г-л Яневсигурно е ходил за...последно във военното училище(сега...университет),когато го е завършил,с чин лейтенант.Трудно ще му бъде,ще работи по...спомени,защото тогава имахме ред и военна дисциплина.Сега...дисциплината е заменена с...толерастия,а за всяка военна структура,това е пагубно.Не му завиждам на генерала;но поне се е...наживял като аташе в Щатите