БАСАТ: Българските превозвачи не знаят какво е договорено с Турция

Известно ни е, че турската страна е доволна от договореното, уточни Петко Ангелов
Обновена: 19 фев 2014 11:22 | 18 фев 2014 21:57, Елена Кирилова
2
БАСАТ: Българските превозвачи не знаят какво е договорено с Турция
Снимка: Bulgaria On Air

Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) няма официален отговор от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията относно договорките с Турция за презвозвачите. Това заяви в ефира на Bulgaria On Air заместник-председателят на асоциацията Петко Ангелов.

По думите му българските превозвачи не са запознати с взетите решения, но очакват утре да се запознаят с официалния протокол от преговорите между двете страни.

“Това, което научавам от колегите и пресата е, че е договорена частична либрализация”, коментира Ангелов, но разкри, че не е наясно с конкретните параметри, които са договорени.

Един от основните въпроси, който все още стои на дневен ред според него, е дали ще се запази таксата от 43 евро, която турските превозвачи плащат при влизане на територията на България.

Относно факта, че няма да има либерализация на разрешенията за трета страна, Ангелов заяви, че според асоциацията това е начин турската страна да продължи да манипулира българските превозвачи и самото влизане в Турция. Заместник-председателят на БАСАТ твърди, че турската страна е доволна, защото всичките ѝ условия са изпълнени.

Във връзка с идеята на турските превозвачи, които зареждат в България, да бъде възстановявано ДДС, Ангелов посочи, че това е нормална практика и че държавата печели от акциза, който остава в страната.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 10 години
Е договорката е като при бате Бойко:На 10 000 турски тира пускат 1 български .Странното беше че докато Турция беше затворила границите за български тирове, Европейците не скочиха да защитават най-бедната държава членка-България .Не го видяха проблема, следят състезанията в Сочи и мирните протестиращи в Украйна, който замерят полицията с коктейли *** .
1
1
 
4
 
! Отговори
:-) преди 10 години
i az ne znam oste kolko broiki e dogovoril bezumnia bg transport minister...ne se otchita barso na bg narod v mediite i ste ima debela sopa za nego.