Тодор Матев: Липсват основания за действията на ДКЕВР

ЧЕЗ инвестира в обучителни програми по енергийна ефективност
Обновена: 19 мар 2014 20:24 | 19 мар 2014 20:24,
9
Тодор Матев: Липсват основания за действията на ДКЕВР
Снимка: Bulgaria On Air

Решението на ДКЕВР да започне процедура по отнемане на лицензи на трите електроразпределителни дружества е изненада за ЧЕЗ, заяви в ефира на Bulgaria On Air Тодор Матев, заместник-директор „Обслужване на клиенти” в ЧЕЗ България. Той посочи, че липсват всякакви основания за подобни крайни действия от страна на държавната комисия и допълни, че от компанията ще коментират по-подробно казуса, след като получат официално мотивите за решението.

Матев подчерта, че освен с намаляване на цените, сметките за ток могат да бъдат понижени и чрез увеличаване на енергийната ефективност. В тази връзка от ЧЕЗ са предприели обучителни инициативи, включително и в училищата. В десетки начални училища в Западна България вече са проведени подобни уроци от служители на електроразпределителното дружество, където на децата им е обяснено как точно електроенергията стига до дома им, какво съдържат сметките за ток и т.н. По думите на Матев инициативата ще бъде продължена и през следващите години, а основната й цел е да информира потребителите за предоставянето на услугата от най-ранна възраст.

Той подчерта, че енергоефективното потребление е полезно за цялата система, не само за конкретния потребител.

Матев съобщи още, че сметките за ток тази зима са с около 9 лева или 16% средно по-ниски спрямо 2013. Той посочи, че средната стойност на фактурите тази зима е 46 лева. По думите му по-ниските сметки отчасти се дължат на трите намаления на цената на тока от миналата година насам, по-меката зима и по-малкия среден период на отчитане, който тази година е средно 29.3 дни, при 31 през 2013.

От дни вече е факт и новото мобилно приложение на компанията, което предоставя информация за планирани прекъсвания, ремонти и аварии. Матев обясни, че чрез него потребители по-лесно ще се информират кога и къде има прекъсване на тока, колко време ще отнеме отстраняването на дадена авария и др. Той допълни, че услугата е нововъведение в редица европейски страни и има за цел да подобри информираността на клиентите на компанията.

За да бъдат по-близо до клиентите си, от ЧЕЗ България организират редица инициативи, сред които дни и седмица на потребителя. Разработена е специална игра, която да стимулира клиентите да пестят електроенергия. Чрез друга услуга - „Персонален съветник”, от компанията се опитват да помогнат на клиентите си да планират разходите си и при нужда да разсрочат плащането по сметки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
ИзЧЕЗвайте! преди 10 години
Когато един *** се опитва да ни ограмотява единственото желание е да го поздравиш с ритник в муцуната! Нищо особено няма да се получи от стиропорената им стратегия! За 1-2% ефективност ще си блокираме икономиката, а далаверата ще е за строителната мафия. Банките ще казват с коя фирма да работим, те ще ни изнудва с максимално завишени цени, а накрая ще ни опишат имуществото и ще ни оставят бездомни защото в Америка само 10% имали собствени жилища. Голяма стратегия, няма що....
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
оп още един *** си споделя вижданията ,инвестира в обу4ение *** ,бе пълно само с геиове в тия ел дружества
6
1
 
4
 
! Отговори
VERSAUX преди 10 години
До АнонименМоля не сравнявай българите с този *** !!!
5
1
 
6
 
! Отговори
versaux преди 10 години
Каква нежна физиономия на *** !!! Свършиха ли се интелигентните , та извадиха простотията от оборите. Този мирише на вкисната пот даже от снимката
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да повярвам че ръководителя на най-кожодерския отдел в ЧЕЗ е всъщност българин.Срам!Не мога да разбера как се чувства семейството му знаейки че издевателства над своите братя и сестри.СРАМ!!!
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мега зле, мега зле са тези от ДКЕВР. Опитват се да шитнат индустрията или при мутри или към Русия.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Търся си заинтересован адвокат, готов да съди държавата, в лицето на министри и депутати за манипулиране цената на публична компания!!
1
3
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Ако ставаше работата с обучителни инициативи и аз вместо да си плащам сметката за ток да взема да преведа една такава инициатива.