България е много зависима от Русия в енергиен план

Френският посланик: "Южен поток" дава независимост
Обновена: 4 апр 2014 09:57 | 3 апр 2014 21:26,
49
България е много зависима от Русия в енергиен план
Снимка: Bulgaria On Air

България много зависи от Русия в сферата на енергетиката, заяви в ефира на Bulgaria On Air френският посланик в София Ксавие Лапер дьо Кабан. Той коментира и забележките на ЕК по отношение на проекта „Южен поток”, свързани със съвместимостта на газопровода с европейското законодателство.

Припомняме, че според Брюксел „Южен поток” нарушава три основни принципа на Третия либерализационен пакет – по отношение на собствеността, определянето на транзитните такси и възможността за включване на трети страни към тръбата.

Френският посланик в София коментира, че това вероятно е много интересен проект, но „ако искате да сте независими, защо искате да затворите тръбите на „Южен поток” за трети страни”. Той допълни още, че членството в Европейския съюз помага на страните да станат по независими.

„Имаме този съюз, за да не сме една малка държава срещу една голяма, каквато е Русия, за да не живеем в свят, в който най-големите страни ще се месят под предлог, че покровителстват заплашени интереси”, подчерта Ксавие Лапер дьо Кабан.

Той коментира и позицията на България  по отношение на кризата в Украйна. По думите му е нормално да има противоречиви мнения, тъй като страната ни е много зависима в енергиен план от Русия.

Но „България не е сама, тя принадлежи на един съюз и на НАТО, така че няма да е сама, европейските страни ще сме до нея, ако има проблем”, заяви още Кабан.

Посланикът на Франция в София заяви още, че френските инвеститори са отворени да вложат средства в страната ни при подходящи проекти.

По думите му основните проблеми на Франция са натрупаният голям дълг в резултат на дългогодишното прилагане на небалансирани бюджети и необходимостта от извършване на реформи. Той посочи, че новият премиер на страната Манюел Валс се е ангажирал с прилагането на дълго отлагани реформи.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Заблуда преди 10 години
България изобщо не е зависима от Русия, стига сте заблуждавали. Вместо да наливате пари в Русия, налейте в българската енергетика, за да могат хората да си позволят да ползват ток вместо газ. Имаме ток в излишък.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
@46 Chaka ni svetlo badeshte s evtin benzin?
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за тези,които още не са разбрали,южен поток няма да има. в източно средиземно море между израел и кипър се разработва най гигантското находище на газ,по голямо от находищата на катар.оценено е на 25-30 трилиона кубически метра.ще има тръба до гърция и от там за Европа.затова се строи интерконекторна връзка България Гърция.цената ще е в пъти по евтина от руската. само за сравнение как ни товарят с цената руснаците- в сащ цената на газта е шест пъти по евтина.отново повтарям ШЕСТ ПЪТИ
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
русия и турция са в заговор за подялба на България.русия иска бг Черноморието а останалото е за турция. тогава ще разработват залежите на нефт и газ,ама вече ще са руски. в руските форуми руснаци върнали се от нашто море пишат че природата е хубава ама българите я замърсяваме и трябва да ни разчистят.така че не си правете илюзии за братски народи.няма нищо братско,има само интереси. русия и турция са били и остават имперски държави
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
nail ima severen potok kum germaniq, po sushtiq nachin iujen s nas, moje bi trqbva da si prilichat kato struktura ili neshto takova
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в българската икономическа зона в черно море има нефт и газ за стотици години.само в блок хан Аспарух срещу шабла залежите са над 100 милиарда кубически метра газ.в по дълбоки води са ощи по големи.отделно са залежите във водите между варна и Камчия. защо не се разработват-защото руското лоби и агентура искат да купуваме руски нефт и газ
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Кашчей БезсмертнийНе само половината и цялата трябва - който иска да продава да си строи *** преди това да плаща наем за земята предсрочно. Ега ги ***!
27
3
 
8
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Трети към "Южен поток"? Като не можахте да сковете "Набуко" сега чакате руснаците да ви направят половината тръба и да се закачите, а? Хитро...
26
2
 
2
 
! Отговори
Работник в склад преди 10 години
Хора, пък мечтата ми е да съм работник в склад... дори написах стихчеСутрин ставам от леглото, обличам си бельотозъбките понякога ги миязащото искам да съм първи аз на работа в най-ранен час!-----Работник в склад съм аз сегатова е моята мечта. По 50 кашона мъкна за час,аххххх, миришат ми на колбас!Шефа вика ще работиш без почивкааз запрятам ръкавчета с усмивка.Всеки ден,всеки час,работник в склад съм аз! Перфектна работа за висшисти , някои от които са чикисти....
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От другата страна на Босфора ги чакат обаче едни момчета, кюрдчета, дето скоро ми се струва ще получат разни съвременни играчки от Русия, понеже турция взе да се заиграва по лош начин със Сирия. Като се вземе впредвид, че и Гърция и Сърбия не ви обичат, стурва ми се скоро на картата на мястото на турция ще пише нещо друго...
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 31виправ си резак,България винаги е била най-голямото зло за вас и ако дванайста година не ни бяха спрели английските ви господари сега щяхте да ни ръкомахате от другата стана на босфора
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 31ами из хвърли си бг паспорта и заминавай за рязанистан,там те чакат братовчедите ти с отворени обятиядолен ***
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Англия и Франсия исторически винаги са били врагове на България,а турция като послушно куче,техен верен слуга.Целта им винаги е била съсипването на родината ни и почти я постигнаха.Всякакъв съюз с тези колониалисти и техните *** е вреден за страната ни.
21
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименМисли малко ти.За какво скапване на природа иде реч.Плашите гаргите които неразбират само и само да си останем надупени към Москва.Та Газпром-КТБ-Василев-Пеевски-Бареков/Сидеров да печелят от тая работа.
20
3
 
1
 
! Отговори
113 преди 10 години
30ti, nai goliamoto zlo e balgarina , prosto tapo i se pravi na kompetentno , ima izklucenia razbira se pluiat se emigranti i tnt , a v kraina smetka te sa na zapad za da mogat da rabotiat dostoino i da im se plasta taka a koi kakvo raboti e dr rabota vaznoto e goliama cast ot balgaria iska da raboti dostoino , ako se prevarne vsickata tazi omraza i nenavist v nesto gradivno balgaria ste e edno dobro miasto za ziveene
19
5
 
0
 
! Отговори
dp преди 10 години
Напълно разумно е от ЕС да искат да не е само руска тръбата. Кой какво и когаще точи по нея може да се решава като стигне до точенето, да се поема задължениеот самото начало да не точи друг освен русия през нея си е чиста проба измяна на интересите на страната ни.
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре, зависими сме от Русия, а от кого да сме зависими? Да почнем с шистовия газ и да си скапем природата и условията на живот ли? Мислете малко бе хора. По-малкото зло е Русия в случая. Иначе американците ше дойдат тук и ще оставят пустиня. Да не забравяме, че и Вранча е наблизо, а като продупчим за шистов газ, сещайте се какво ще стане.
17
2
 
10
 
! Отговори
Хитърчо преди 10 години
"Посланикът на Франция в София заяви още, че френските инвеститори са отворени да вложат средства в страната ни при подходящи проекти."Ха сега, сетете се за какво иде реч. Другото в статията е само плява. А иначе, франсето да не ни дава много акъл, защото битият си е бит (фр. командоси у наше село), а пък може и продължението да следва.
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-*** е ,че Русия е част от Европа в исторически,икономически и всякакъв план.Това е все едно да си режеш единия крак щото ти се вижда крив.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако 3 ти страни се има в предвид европейски доставчици като ерп да натресат запъдни компании да ни продават газта или бъркам или разяснете