Президентът поиска наказания заради кражбата на подписи

Това е много сериозен скандал, който ще се развива, смята той
Обновена: 16 апр 2014 14:17 | 16 апр 2014 12:40, Анисия Иванова
47
Президентът поиска наказания заради кражбата на подписи
Президентът Росен Плевнелиев на сесията в Народното събрание. Снимка БТА

Много сериозен скандал, който тепърва ще се развива в държавата. Така президентът Росен Плевнелиев коментира пред журналисти в парламента събитията от последните дни около "кражбата" на лични данни на български граждани при събиране на подписи за регистрация в ЦИК за евровота на 25 май. 

Още по темата
Според него на ход са съответните компетентни органи. По думите му те трябва да направят своите проверки и да има наказани.

Преди два дни ЦИК съобщи, че всеки гражданин може да провери на сайта й дали е участвал в подписка за регистрация на политическа партия чрез въвеждане на ЕГН.

Оказа се, че в списъците, които са предоставили политическите партии, има и хора, които дори не подозират, че са използвани личните им данни и фигурират в тях.  „Това са недопустими действия”, убеден е президентът.

В отговор на вчерашните думи на председателя на Народното събрание Михаил Миков за зачестили атаки от страна на президента към работата на парламента, Плевнелиев отговори с факти - 107 издадени президентски укази по промени в закони, гласувани от 42-то НС. От приетите законопроекти той е върнал само 7.

„За всеки един от тези върнати проектозакона аз съм посочил своите ясни аргументи, но като че ли в парламента не се чуха обратните аргументи“, смята той.

Най-малкото, което очаквам като държавен глава, е след като съм посочил своите аргументи за вето, да чуя обратни - заради парламентаризма и заради народа, добави президентът.

Вчера със 123 гласа на депутатите от БСП, ДПС и „Атака” Народното събрание единодушно отхвърли ветото на президента върху новия Закон за Сметната палата, внесен от ДПС и БСП.

Преди два дни президентът внесе последното си вето върху разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Преди него Плевнелиев върна Закона за Сметната палата, Закона за СРС, Закона за лекарствените продукти, Изборния кодекс и т.н.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЪОБЩЕНИЕПо повод публикувана в информационен сайт справка относно граждани, заявили злоупотреба с лични данни от регистрирани за участие в изборите партии и коалиции, Централната избирателна комисия уведомява, че такива данни не са предоставяни от Централната избирателна комисия.Централната избирателна комисия не извършва подобно обобщаване и обявяване на данни, които са обект на проверка от други компетентни органи - Комисията за защита на личните данни и Прокуратурата на Република България.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и кой ще ги накаже бе лудньо, като организаторите на тази кражба са именно тези, които трябва да наказват? Гарван гарвану око не вади
42
1
 
3
 
! Отговори
toto преди 10 години
Роска , ГЕРба трябва да извадят от листата ,защото най-много фалшименто при тях има и ти президент така стана ....
41
1
 
4
 
! Отговори
анастасия преди 10 години
Не може да бъде, кой говори за наказания, самият той първо трябва да бъде наказан.
40
2
 
4
 
! Отговори
Men преди 10 години
А наказания за нарушения при назначаването на това недоразумение ще има ли?
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
!9 Кой плашиш ти бе? Нали за това сме толкова години на тоя хал, изберете този или онзи защото другите са еди си какви ама няма да допуснем нови, тези глупости вече ги знаем. Крайно време е вие вчерашните комунисти и днескашни най отявлени "демократчета" да се спрете. Да спрете да мразите всички около вас включително и други държави. Инак може и тук да стане Украйан и този път няма да има самозапалвания, този път ще палим вас!
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Платените юдейчета как пръскат с двойния си език по българския президент! Да се задавите с 30 сребърника дето ги взимате руски проститут*и
37
4
 
6
 
! Отговори
Ниа преди 10 години
"Президентът" тръгнал да говори за престъпления...Боже какъв цирк!
36
0
 
7
 
! Отговори
Shark преди 10 години
вече напълно се убедих че решението ми да зачертая бюлетината с един голям..... кръст. *** на всички
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този женчо на снимката трябва да го разследват и да го съдят! Затвор за ***!
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скрий се, бе, мистър Бийн! Само излагаш България!
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде, герб пак на прокурор!
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така "събираха" подписи за референдум, така събират и за регистрация на фалшивата си партия - долни герберуги!
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президентът се справя мн добре! Направо ги разбива! Съскат и пръскат змиите но България е вечна!
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оказа се, че все пак мая манолова е свършила нещо полезно -вече измамите с егн-та ще са малко по-видими.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
плевневлиев е единственият президент който не успя да сложи жена на място и да я накра да зареже работата си и да се държи като пърав дама, спазвайки някакъв протокол. Вярон и марушка (на Желев) беше дива ***, но поне ходеше на срещите, Антониа Стоянова така и не се разведе с Петър Стоянов защото стана президент, зорка търпеше любовниците на Г.П. защото около президенат не трябав да има скандали...а тази шматак съпругата на Плевнью даже не и знаем името, тя не се явява никъде с него.
28
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Маргариат попова е десет пъти по стойностан от него - направо той да си подава оставката и тя да стане президент.А него го комндават жена му, Бойко, Барозу и кой ли още не. Човекът който няма собствено мнение. Дори първанов когото не харесвам имаше собствено мнение - Русия. Мъжът трябав да е мъж.
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ужасно жалък тип - винаги се изказав неподготвен - сбърак чехия с Чехослокавия полша, сърбия с републиак сръбска (част от Босна) наскоро пак прати държава другаде на картата пъчи се срещу Путин, без да внася умерена позиция, изказав се по всеки въпрос, щом нещо го направят БСП неизменно е лошо - но на времето не използваше и половита от ветото което сега използав срещу Герб и ходеше на краак при "болния" Борисов прояви двойни стандарти за Гугушева и Цацаров - каквото напарив вес е грешка.
26
5
 
8
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
Абе тоя лакей на Бойко пудела ли ще ми говори за разследвания, измами и кражби.. Ей плЕВНьо помним как стана президент.. помним как Боко ти опъваше ушите и говореше,че и *** да бил сложил щяла да стане президент.. И тази въпросната ,,президентша" с какво самочувстие говори така.. най-жалкия и смешен държавен глава в Европа.. хили се като мишок, абсолютно некомпетентен.. освен фаянс, теракот и строителство от др не разбира.. но няма проблем нали ГЕРБ ,,строели" Б-я хаахахха смях
25
4
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
ПО ПРИНЦИП е прав че трябват наказания, НО В СЛУЧАЯ той няма моралноот право да говори защото бе избран с фалшифицирани гласове - над 150 000 гласа бяха подменени и де факто той е нелегитимен.