Борисов е най-споменаваният политик в медиите

Вигенин и Кунева се отразяват най-рядко
Обновена: 10 юни 2014 20:18 | 10 юни 2014 20:03,
115
Борисов е най-споменаваният политик в медиите
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е най-споменаваният политик в медиите. Това става ясно от резултатите на проучването, проведено от Фондация „Медийна демокрация“ и Фондация „Конрад Аденауер“.

Изследването е проведено в периода 1 януари – 23 май и обхваща 6681 публикации във всекидневниците „Труд“, „Телеграф“, „Сега“ и „Преса“, както и централните емисии на БНТ, БТВ, Нова Тв и Тв7.

Борисов е в споменаван в 1293 от проследените публикации. На второ място с 898 се нарежда президентът Росен Плевнелиев. Челната тройка завършва с лидера на БСП Сергей Станишев. Едва четвърти е премиерът Пламен Орешарски. На последните три места са Цецка Цачева, Кристиан Вигенин и Меглена Кунева.

Прави впечатление медийният успех на Николай Бареков и Георги Първанов, които изпреварват в този показател министри от кабинета „Орешарски“.

Не така изглежда класацията обаче във всяка от изследваните медии.

В БНТ най-често споменаван политик е Плевнелиев, следван от Орешарски. Името на Николай Бареков се е срещало най-често в емисиите на ТВ7. Сергей Станишев е сравнително равно отразяван във всички новинарски емисии.

Във всекидневниците най-често спомен като цяло отново е Борисов. Той присъства най-често във вестник „Телеграф“. За Бареков се пише най-много също в „Телеграф“.

При класацията на за най-споменавани институции ГЕРБ се нарежда на първо място с 2467 споменавания. На второ място се нарежда БСП с 2121 публикации. Тройката завършва с ДПС с малка преднина пред „Кабинет „Орешарски“. На последните три места са „Кабинет „Борисов“, ЕРП и НАП.

Прави впечатление, че Бареков успява да измести Борисов като субект, който изразява мнение по ключови за държавата теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 80 DA KOMUNIST SYM NAI-TVYRDOGLAV SYSHTO KATO BOKO .AMA TOI OBAMA AKO ZNAE BOKO KOMUNISTA KYV NOMER SHTE MU IZIGRAE SHTE GOO PRETREPE AXAXAXA
69
4
 
4
 
! Отговори
80 преди 9 години
До Анонимен80 МНОГО ЗЛОБА БЕ ДА НЕ СИ КОМУНИСТ А?
68
9
 
4
 
! Отговори
бг преди 9 години
Как пък Кунева ще е най-малко споменавана бе?-що за манипулации Колкото до Борисов ми не се спряха само с него всички да се оправдават!Ами Орешарски като се крие през задни ходове и неудобни въпроси как да го отразяват ми то само скандали Сидеров ли не беснееше,Станишев ли не злобееше.КОЙ?
67
8
 
6
 
! Отговори
журналист преди 9 години
Станишев е нашата надежда да се отървем от БСП-ДС. Само той може да ни помогне. Давай Станишко само така . Ура другари и сбогом ***.
66
11
 
5
 
! Отговори
До Бръчков преди 9 години
И аз съм на това мнение за антибългарина Стани Шеф, колега! ;)Смърд за БСП+ДПС!Свобода за БЪЛГАРИЯ!
65
10
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Как няма да е най споменаваният политик ,като и съсела с него започва с него спира ,сигурно и насън вика ,,Боко... ,Боцко...,,
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една лъжа като повторят десет пъти и сложат малко анти туцизам тя става истина .
63
3
 
9
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
Този ли щеше да се бори с Берлусконов от Украина, или пък.....де да знам.Знам,че трябва да се бори с някого,но няма да е с Киро Касапина /Киро е як/. Е,има си хора човека,ще му изберат достоен противник.
62
4
 
16
 
! Отговори
мас преди 9 години
лош матриалза вассух хляб без сол със свинска мас
61
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да с ББ най-накрая мафията завзе напълно България.
60
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
У Панделата при бай Ставри!
59
24
 
4
 
! Отговори
;) преди 9 години
Да оставим платените комунярски *** да цвъкат под статията за бившия бъдещ премиер- единствената надежда за БЪЛГАРИЯ, който ВИНАГИ изритва *** в миша дука (там където им е мястото).
58
4
 
19
 
! Отговори
Радка пиратка преди 9 години
Всички да гласуват за Бойко! Без тън и мън! А висшистите като нямат работа, ей ги овчарниците на село! Ииии, как се търси агнешко в цяла Европа, че и овчО! Бееееее, всички сме за Бойко!
57
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е мафиот,бандит и много *** човек. Всички знаят това. А бе чудя се тези,които гласуват за него какви са бе хора? И те ли са като него? Няма ли свестни люде дето си изпатиха от него. Че купува гласове,с очите си го видях.С Янето го видях в един ресторант хапват пийват и чакат купувачите,за да уредят осигуряване на 10 човека за сумата от 500 лв.Добре ама откъде толкоз пари от всички населени места да купуваш гласове? Кои са другите,които гласуват по "съвест", за него.Кажете ми!
56
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко е на инструктаж в САЩ
55
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-кухата тиква най-често споменавана.
54
4
 
7
 
! Отговори
Клеопатра преди 9 години
За Борисов като прос индевид и удобен на чуждете итереси ,е безупречен..Излишнено е да говорим повече за животните от джунглата.За останалите делата ще кажат как да ги характерезира народа.
53
2
 
2
 
! Отговори
вьрбан циганина преди 9 години
И аз батееее да не ме остайшшш..43725
52
2
 
8
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
бойкотееее дее е янето да го цункаш
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kakuv prostachki vid ima na snimkata Boiko govedoto.