Борисов е най-споменаваният политик в медиите

Вигенин и Кунева се отразяват най-рядко
Обновена: 10 юни 2014 20:18 | 10 юни 2014 20:03,
115
Борисов е най-споменаваният политик в медиите
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е най-споменаваният политик в медиите. Това става ясно от резултатите на проучването, проведено от Фондация „Медийна демокрация“ и Фондация „Конрад Аденауер“.

Изследването е проведено в периода 1 януари – 23 май и обхваща 6681 публикации във всекидневниците „Труд“, „Телеграф“, „Сега“ и „Преса“, както и централните емисии на БНТ, БТВ, Нова Тв и Тв7.

Борисов е в споменаван в 1293 от проследените публикации. На второ място с 898 се нарежда президентът Росен Плевнелиев. Челната тройка завършва с лидера на БСП Сергей Станишев. Едва четвърти е премиерът Пламен Орешарски. На последните три места са Цецка Цачева, Кристиан Вигенин и Меглена Кунева.

Прави впечатление медийният успех на Николай Бареков и Георги Първанов, които изпреварват в този показател министри от кабинета „Орешарски“.

Не така изглежда класацията обаче във всяка от изследваните медии.

В БНТ най-често споменаван политик е Плевнелиев, следван от Орешарски. Името на Николай Бареков се е срещало най-често в емисиите на ТВ7. Сергей Станишев е сравнително равно отразяван във всички новинарски емисии.

Във всекидневниците най-често спомен като цяло отново е Борисов. Той присъства най-често във вестник „Телеграф“. За Бареков се пише най-много също в „Телеграф“.

При класацията на за най-споменавани институции ГЕРБ се нарежда на първо място с 2467 споменавания. На второ място се нарежда БСП с 2121 публикации. Тройката завършва с ДПС с малка преднина пред „Кабинет „Орешарски“. На последните три места са „Кабинет „Борисов“, ЕРП и НАП.

Прави впечатление, че Бареков успява да измести Борисов като субект, който изразява мнение по ключови за държавата теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко Велики си има ел. медии, телевизии и прочие и си се показва всеки ден колко много е велик. Вчера ме възторгна, как викаше от щатите ОСТАВКА, а янките го потупваха по тиквата.Оф, оф, оффф!
9
3
 
17
 
! Отговори
аС преди 9 години
Този филм , вече сме го гледали ...Лоша режисура, калпав мат'рял
8
6
 
24
 
! Отговори
Христо преди 9 години
"Бойко Борисов е най-споменаваният политик в медиите"Аз харесвам Бойко, обяснението е просто . От малък обичам цирка и най-много обичам да гледам номерата на КЛОУНА . Затова ми харесва .
7
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бах ти държавата?! 45 години неграмотни селяци,сега полуграмотни мутри!
6
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е,така е! Всеки обича пикаещото Мутре!
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙТО ДАВА ПАРИТЕ,ТОЙ ПОРЪЧВА МУЗИКАТА!!!!!АКО И ПАРИТЕ ДА СА СЪДРАНИ ОТ ГЪРБА НА ВСИЧКИ НАС!!!!
4
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро и у целата Галактика!
3
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГОЛЕЕЕМ ***!!!
2
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГОЛЕЕЕМ!!!
1
6
 
15
 
! Отговори
n преди 9 години
В света ли т'ва?