Освободиха изпълнителния директор на ДФЗ

Зам.-министърът на земеделието Явор Гечев временно ще ръководи Фонда
Обновена: 10 юли 2014 20:08 | 10 юли 2014 18:42, Надежда Бочева
6
Освободиха изпълнителния директор на ДФЗ
Мирослав Николов. Снимка: Фонд "Земеделие"

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ е освободил на днешното си заседание изпълнителния директор на Фонда Мирослав Николов и зам.-изпълнителния директор Виолета Александрова, съобщи агроминистерството.

Напрежението между Мирослав Николов и агроминистъра Димитър Греков расте от две седмици.

Още по темата

Министърът призова за оттеглянето на шефовете на ДФЗ заради оплаквания от страна на агросектора за работата на Фонда. Мирослав Николов отговори с компромат, като обвини Греков, че лобирал за фирми. Николов каза, че натискът срещу него е политически.

Вчера настъпи друг обрат – на заседанието на УС Греков поиска оставката на Николов, който отказа, а в отговор членове на Управителния съвет подадоха своите оставки. Николов дори заяви, че е бил направен опит да му бъде отнет достъпът до класифицирана информация.

Докато бъде избран нов изпълнителен директор, зам.-министърът на земеделието Явор Гечев временно ще ръководи Фонда.

На проведеното днес заседание членовете на УС на ДФЗ са гласували отпускането на финансов ресурс в размер на 19 898 793 лв., който е разпределен по различни схеми на държавни помощи.

Сред тях са държавна помощ за компенсиране на загуби, понесени от земеделските производители за напълно пропаднали площи, държавни помощи, свързани с изпълнение на мерки по Държавната профилактична програма и Програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните, както и други важни за земеделските производители държавни помощи.

Не сме подавали оставка от Държавен фонд „Земеделие“. Това каза малко по-късно Мирослав Николов пред БНТ. Той изрази съмнение, че днес е имало легитимно заседание на Управителния съвет.

„На вчерашното заседание членове на УС подадоха своите оставки. Затова днес не знам кой е присъствал на самото заседание, дали е имало легитимен кворум, дали е имало квалифицирано мнозинство и дали има протокол с подписите на членовете, така както трябва да бъде“, обясни Мирослав Николов.


Още икономически новини четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
A taka! Samo ritnik v guza na gadnite komunisti!
5
0
 
0
 
! Отговори
sergei gei преди 9 години
j se pointeresyvaite gala marinova ot s kravenik koga she varne parite za ovtzete kravite i vso nali gecnev tam pocniva da se sezira dans i da bade izvarshena proverka na taja marsha
4
3
 
8
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
ТОЗИ НА СНИМКАТА МНОГО МИ ЗАПРИЛИЧА НА БОБИ ЦАНКОВ ,ПОМНИТЕ ЛИ ГО? ЗАЩИТЕНИЯТ СВИДЕТЕЛ НА ГЕРБ ,КОЙТО БОЙКО ПОРЪЧА ДА ЗАСТРЕЛЯТ ,ЩОТ МУ ПРЕЧЕШЕ НА ИМИДЖА И МУ ИЗКАРВАШЕ МУТРИНСКИТЕ КОКАИНОВИ ИСТОРИИ
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да идва европейска комисия и ОЛАФ и да спира парите.Ясно е, че друго няма...
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това правителство ще го запомним с много неща но най открояващото е че водещ мотив във всичко е гушеното на пари.Далеч по добре ГЕРБ отколкото тази разпусната пасмина дето гледа само своя интерес.
1
1
 
7
 
! Отговори
z знаещт преди 9 години
Тоя къдрав младеж да обясни защо от миналата седмица не подписаха 2000 договора а обикаляха по медиите. Изнудвачи мръсни