Депутат блъсна пешеходец в центъра на София

Георги Анастасов е гарантирал на близките готовност за помощ
6 фев 2015 07:20,
45
Депутат блъсна пешеходец в центъра на София
Снимка: архив Булфото

Депутатът от коалиция "БСП - лява България" Георги Анастасов е ударил пешеходец в центъра на София.

Той карал по бул. "Цар Освободител" - между Орлов мост и Софийския университет, и не успял да спре навреме, когато пред колата му изскочил пешеходец, пише "24 часа". Случката се разиграла пред резиденцията на турския посланик по обяд в сряда, където възрастният мъж тръгнал да пресича неправилно.

Още по темата
Депутатът карал БМВ-то на племенника си, което било старо, от 1997 г., тъй като неговото лично Пежо било на ремонт.

"Бяхме в колона с други коли преди светофара, когато човекът буквално се хвърли върху колата ми, изскачайки иззад чакащия на светофара тролей. Не карах бързо, но всичко стана за секунди", сподели Анастасов, който е силно разстроен от случката. Когато видял мъжа, от него го делели едва 50 см, а той не само не се опитал да спре, но и ускорил крачка, при което просто нямало време за реакция.

Пострадалият е 79-годишен италианец. Той веднага е откаран в "Пирогов". Вчера още беше в реанимацията и лекарите се бореха за живота му. Депутатът разказа, че е бил в болницата и се е видял със сина на пострадалия. Гарантирал е, че с каквото може, ще помогне.

"На никого не пожелавам подобен инцидент, ужасно е. Дай боже човекът да се оправи, знам какво е да загубиш близък, след като само за 1 г. загубих сестра си и племенницата си", сподели Анастасов.

Образувано е досъдебно производство, което вероятно ще се води от Софийската градска прокуратура, тъй като Анастасов е депутат. На мястото е направен оглед и се очаква да бъде назначена експертиза. От МВР първоначалната информация, появила се неофициално вчера, бе, че мъжът е блъснат на пешеходна пътека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
12
 
3
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
СЕЧТА ЗАПОЧНА
13
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в тази отсечка наистина няма начин да пресичаш като пешеходец. Ако не се лъжа в момента и на светофара на СУ май няма опция за пешеходно пресичане, тъй като за целта се позлва подлеза. Депутатите са виновни на общо основание за много неща. Но в конкретния случай не може да твърдим, че има вина шофьора, поне доколкото ни е известна фактическата обстановка.
12
0
 
53
 
! Отговори
кр преди 9 години
Миналата година, блъснаха пешеходец точно пред мен на абсолютното същото място. Не знам как има хора, които пресичат без да ги е грижа не само за своето, но и за живота и здравето на околните.
11
1
 
17
 
! Отговори
Айде по-сериозно преди 9 години
До Анонимен 16 и да иска няма как , след като е Италианец бре Сашееее, Сашеее....Пише 79 годишен италианец , а не българин живеещ в Италия.
10
1
 
36
 
! Отговори
Мда преди 9 години
До РумборакНе е само там , на всякъде всеки си пресича както и където му е удобно. А най-лошото е , че някои даже и не се оглеждат. Е няма как да спреш , както се казва "у место" като направо скочи пред колата ти, дори да караш с 40-50 , колкото е позволената скорост в населени места.
9
39
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали този възрастен човек ще гласува отново за БСП?
8
9
 
7
 
! Отговори
някой преди 9 години
до 5: Никой не казва, че има пешеходна пътека, пише, че е блъснал пешеходец.
7
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
имал ли е шофьорска книжка
6
2
 
45
 
! Отговори
голфаджията преди 9 години
"От МВР първоначалната информация, появила се неофициално вчера, бе, че мъжът е блъснат на пешеходна пътека."То на журналист и на катаджия като стане инцидент с пешеходец и веднаха почват да им се привиждат пешеходни пътеки навсякъде. Едните за да "произведат новина", другите за да отчетат дейност...
5
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ama samo pri va6ite vijdame da bliskat pe6ehodci velosipedisti bebeta v netrezvo sistoqnie danee zaradi prekalenoto kupuvane na diplomi
4
0
 
51
 
! Отговори
ФХ преди 9 години
И къде е този светофар? Там има подлез за пешеходци.
3
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От доста време ми прави впечатление, че на червен светофар пресичат само възрастни хора. За съжаление всички вървим към времето, когато ставаш неадекватен и не преценяваш правилно.
2
1
 
64
 
! Отговори
13 преди 9 години
"второначална информация":между Орлов мост и СУ НЯМА пешеходна пътека!!!Не пишете глупости,нищо,че депутатът е от БСП!А на "анонимен 1" пожелавам да го пази Господ от пресичащи където и както си поискат.Да не се окаже зорлем следващия "потомствен каруцар с аФтономобил"...
1
61
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още един потомствен каруцар с аФтономобил!