Депутат блъсна пешеходец в центъра на София

Георги Анастасов е гарантирал на близките готовност за помощ
6 фев 2015 07:20,
45
Депутат блъсна пешеходец в центъра на София
Снимка: архив Булфото

Депутатът от коалиция "БСП - лява България" Георги Анастасов е ударил пешеходец в центъра на София.

Той карал по бул. "Цар Освободител" - между Орлов мост и Софийския университет, и не успял да спре навреме, когато пред колата му изскочил пешеходец, пише "24 часа". Случката се разиграла пред резиденцията на турския посланик по обяд в сряда, където възрастният мъж тръгнал да пресича неправилно.

Още по темата
Депутатът карал БМВ-то на племенника си, което било старо, от 1997 г., тъй като неговото лично Пежо било на ремонт.

"Бяхме в колона с други коли преди светофара, когато човекът буквално се хвърли върху колата ми, изскачайки иззад чакащия на светофара тролей. Не карах бързо, но всичко стана за секунди", сподели Анастасов, който е силно разстроен от случката. Когато видял мъжа, от него го делели едва 50 см, а той не само не се опитал да спре, но и ускорил крачка, при което просто нямало време за реакция.

Пострадалият е 79-годишен италианец. Той веднага е откаран в "Пирогов". Вчера още беше в реанимацията и лекарите се бореха за живота му. Депутатът разказа, че е бил в болницата и се е видял със сина на пострадалия. Гарантирал е, че с каквото може, ще помогне.

"На никого не пожелавам подобен инцидент, ужасно е. Дай боже човекът да се оправи, знам какво е да загубиш близък, след като само за 1 г. загубих сестра си и племенницата си", сподели Анастасов.

Образувано е досъдебно производство, което вероятно ще се води от Софийската градска прокуратура, тъй като Анастасов е депутат. На мястото е направен оглед и се очаква да бъде назначена експертиза. От МВР първоначалната информация, появила се неофициално вчера, бе, че мъжът е блъснат на пешеходна пътека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Сали преди 6 години
КАТ свалиха ли му табелите на колата и взеха ли шофьорската му книжка ?Не ли ?Странно, законите не се спазват в България ....
33
0
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
лужа !депутата беше разпознат и пешеходеца го бъсна!
32
2
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Ляв депутат въоръжен с БМВ гази наред без да пробира,дава шанс на най добрите да оцелеят.
31
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 9 години
Малко пояснения, за етзи които не познават този участък.1/ Там има по три ленти в всяка посока, т.е. общо 6 ленти, а не по две, както е писал номер 27 и всичко му било ясно.2/ Там няма спирка на тролеите, които минават оттам, за да си подготвен, че някой може да ти изкочи изневиделица иззад тролея, както е писал номер 32. Тролея се движи, а не е спрял.3/ Там няма пешеходни пътеки, а има подлези и в двата края - при Орлов мост и при Ректората и разстоянието между тях е малко.
30
0
 
5
 
! Отговори
Ъц преди 9 години
Случвало ли ви се е да набивате спирачки когато ПРЕД автобус, тролейбус или голямо габаритно превозно средство изскочи пешеходец?????На, мен ми се случи веднъж, възрастна жена с дете изскочи пред тролей спрял на спирка, размина ми се, спрях на около метър от тях, а и карах бавно.Казано наа жаргон "преобърна ми се корема" от ужас! Отгогава, винаги когата наближа спирка намалям до около двайсеттина километра и въобще не ми пука за колегите зад мен.
29
0
 
15
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
в този участък няма пешеходна пътека и пресичането е забранено
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам шофьорска книжка, но не карам автомобил тоест нямам умения. Въпреки това не мога да разбера неразумните пешеходци, пресичащи където им скимне. Вярно, че някои карат като джигити и не спират на пешеходна пътека, ама ако бутнат някой решил да ходи ей така да не е виновен водача на МПС. Какво значи той е длъжен да те пази. Техника е това, не може да се спре веднага, така както човек ходи.
27
2
 
3
 
! Отговори
МАГИ преди 9 години
АХА ПАК ДЕЛО ЗА ТОЯ ДЕТО ДУХА! СТИГА СМЕХОРИИ,,,,,, ЩОМ Е ДЕПУТАТ Е БОГОПОМАЗАН, ЗАБРАВЕТЕ ЗА СЛУЧАЯ! СЪДА Е ЯСЕН НА ВСИЧКИ , НЕ НИ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ С КАКВОТО И ДА БИЛО
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ako beshe shefa mu Mikov be zadaljitelna probata s dreger
25
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нещата са ясни - две летни в едната посока и пешеходна пътека. Депутатът е карал в лявата, а в дясната е имало тролей, който е спрял на пешеходната пътека. Депутатът не е съобразил, че има пресичащ човек отдясно, а когато го е видял вече е било късно. Доста от инцидентите на пешеходни пътеки стават точно по този начин. Просто "софиянците" нямат навика да внимават за такива ситуации, защото обикновено в повечето населени места няма по две ленти в едната посока особено пък пресечени от пешеходна
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Бяхме в колона с други коли преди светофара, когато човекът буквално се хвърли върху колата ми
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако всички неправилно пресичащи пешеходци ги газеха нямаше да оцелее никой
22
0
 
35
 
! Отговори
Айде стига сензации преди 9 години
А не е ли по правилно да се напише "Пешеходец пресече неправилно и бе блъснат от автомобил управляван от депутат еди кой си" ? Виновен е пешеходеца , че не гледа първо , къде пресича и второ , пресича неправилно.
21
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В този участък пресичането е недопустимо! Няма никакви пешеходни пътеки!
20
2
 
1
 
! Отговори
Utre.dg преди 9 години
Благодаря, че не ме изключихте/чудо голямо/. Но все пак, как да си изложа позициите и емоциите. С ограничените изразни средства, които предлагате? С вашият репертоар, те се осакатяват, и губят смисъл!...
19
11
 
13
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Комуниста е прав, когато съгреши дори.
18
2
 
42
 
! Отговори
сс преди 9 години
Там не се пресича - точка . Има изградени подлези свързващи с метрото - чисти и осветени . Винаги е имало и има *** , наскоро пак видзях едни двама пубери да пресичат Цариградско шосе при х-л Плиска - завираха се под огражденията , самоубиствена мисия .
17
1
 
29
 
! Отговори
Невен преди 9 години
Просто трябва да се спазва закона в тази държава. Ако е пресичал неправилно - стареца трябва да заплати материални и нематериални щети, ако е правилно депутата трябва да си носи отговорността според закона. Дано се оправи стареца, но трябва да сме наясно Италианец или не, ако пресичаш неправилно си има последствия. В Япония, било модерно да се самоубиват пред влак на метрото, след което държавата съди наследниците да плаща обезщетения за всички загуби на хората (като време), мотрисите и прочие .
16
1
 
18
 
! Отговори
Стършел преди 9 години
"Постарадалият е 79 годишен италианец"....няма как да гласува за БСП по-скоро за "вечния" Берлускони. Шегите на страна, че не е много уместно. Вярно е, че и като пешеходци сме много недисциплинирани. Този италианец много бързо е прихванал лошите навици на българина да пресича не където трябва.
15
1
 
37
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Коментатори, не падайте ниско и не се опитвайте да политизирайте случая. Не симпатизирам на БСП, тъкмо обратното, но това може на всеки да се случи.