Европа няма интерес да получава газ от Турция

Цената на горивото ще е висока заради дългото трасе, обясни Добрев
8 фев 2015 14:27,
130
Европа няма интерес да получава газ от Турция
Снимка: архив, Булфото

Европа няма интерес да получава газ от Турция. Това заяви за БНР председателят на парламентарната икономическа комисия и депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

Още по темата

По думите на Добрев доставките през Турция не биха били изгодни за Европа, защото трасето на синьото гориво е изключително широко, а това ще увеличи значително цената му.

„За България процентът за транзитни такси е 35% от крайната цена на горивото. Дължината на трасето играе основна роля в това на какви цени Европа купува газ”, коментира той.

Добрев заяви още, че е вярна и другата теза, че европейските страни не се вълнуват откъде ще идва газа, стига да е на цените, които са договорили. „Тогава каква е логиката на руския инвеститор да строи трасе, което ще направи находищата, от които добива, по-малко печеливши?”, запита той.

Във връзка с утрешната среща на Групата на високо равнище за изграждане на газовите връзки в Централна и Югоизточна Европа Делян Добрев посочи, че целта е да се обсъдят двата големи енергийни проекти – „Южен поток” и идеята е за реализиране на газов хъб. „Какви ще бъдат заключенията, предстои да видим”, обясни той.

Делян Добрев припомни, че все още не е ясно дали проекта „Южен поток” е спрян или не. „Въпреки всички анонси, включително от вчера, че Русия през Турция ще доставя 47 млрд. кубика газ на ЕК, това бе съобщено от Газпром, все още няма нито едно правно действие за прекратяване на „Южен поток”, каза още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
4
 
! Отговори
Ганчо преди 9 години
Дреме и на Европа от къде ще взима газ. Пълни глупости, но човека е прав, той трябва да защити топлото си място, независимо с хъб или без хъб. Не разбрахте ли, че ние вече не сме в играта. Ние ноже да гледаме и да слушаме глупавите коментари на управляващите.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На мама шушлячето!
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да но има сигурност с една страна подписани споразуменияотколкото с ЕС - един куп геойове - изнудвачи
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
I NIE NEMAME INTERES OT PRODAJNI POLITICI KATO V POSLEDNITE 25 GODINI NO SI GI ,IMAME,TAKA 4E PO DOBRE RUSIA DA DELI S TYRCITE SAMO OT KOLKOTO S PO4TI CQLA ZAPADNA EVROPA
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DOBREV,TI MAI NE 4YVASH S O4ITE SI ,JALKO ZA ENERGINATA TI MAFIA,6 I SEKNE KRAN4ETO MALKO PO MALKO
68
0
 
2
 
! Отговори
до 100 сода преди 9 години
Разгледай го ти! от Новоросийск къде е по близо по море до България или до Турция.
67
0
 
2
 
! Отговори
до 100 сода преди 9 години
Разгледай го ти! от Новоросийск къде е по близо по море до България или до Турция.
66
2
 
0
 
! Отговори
soba преди 9 години
до сова-вземи разгледай атласа/на морето/
65
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Украйна компаниите бяха приватизирани от американците. Щом спрат доставките през Украйна ЕС иска или не иска ще купува ток от Турция или ще стои на студено. Има избор.Нашите управници също направиха избора за Българи за следващите 20-30г., а именно да купуваме газ от Турция на цена каквато те решат. Можем да благодарим на ОРЕШАРСКИ и ПЛЕВНЕЛИЕВ. С такива управници врагове не ни трябват.
64
1
 
11
 
! Отговори
загубенов преди 9 години
А ние какъв интерес имаме от европа,25 години все надолу и надолу,кога започнахте да правите оценка за европа, а не за БЪЛГАРИЯ.Това ли учихте в училище,все по надолу е все по бедно.....
63
2
 
11
 
! Отговори
сова преди 9 години
Този си приказва на ангро.Трасето по вода до Турция е много по късо от това до България. Котката като не могла да стигне луканките казала че били солени.
62
1
 
9
 
! Отговори
тъпчо преди 9 години
като го слушам него идругите около него,няма да можем да се включим в този паток,ще чакаме друг паток.Ще чакаме да видим,колко държави ще се включат,дали ще има достатъчно газ по тръбата,до къде ще стигне тръбата,на каква цена ще бъде,няма ли да се минем ако искаме газ,ама как ще искаме газ от агата,ама кой ще отиде да разговаря,ама няма ли да спре,като се включим,ама има ли налягане за всички,ама заварките дали са по бдс,ама да не влезе морска вода в тръбата,ама какъв ще е наклона на тръбата...
61
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Тоя въобще не е в час... не се ли сеща, че проекта Южен поток може и така да чака с години, просто е замразен. А между другото могат да се появят съвсем други потоци, дето и не са му минавали през главата. Въпросът е политически. Путин е казал, че Украйна няма да е транзитна страна (ясно защо) и ще направи всичко да измести трасето,незавимо какво ще струва.Защото ЕС и САЩ си правят сметка за закупят газопреносната система на Украйна.Е,ще я вземат,но няма да я ползват.За това е борбата...
60
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА БАРЛЯВИЯТ НА КАКЪВ ЕЗИК ТРЯБВА ДА МУ КАЖАТ РУСНАЦИТЕ ЧЕ ЮЖЕН ПАТОК УМРЯ? БАРЛЯВИЯТ ДА НЕ БИ ДА ЧАКА СПЕЦИАЛНО ЛЮБОВНО ПИСМО ОТ ПУТИН ЛИ? КАКВО ЛИ?
59
1
 
3
 
! Отговори
До 90 преди 9 години
Предполагам, ти вече си го цункал и споделяш опита си?Това е хубаво, че първо тестваш, после помагаш на другите...Но защо ми се струва, че мечтаеш да цункаш шимпанзето Обонго, отзад?Сигурно си лягаш с негова снимка под възглавницата?
58
12
 
5
 
! Отговори
Мужик преди 9 години
Русофили безмозъчни, хапвайте на Путин духовия музикален инструмент, виждам че сте му много навити!
57
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха, ха .. този *** и мушмурок на снимката от коя дупка го извадиха!?!Прилича на охранен хамстер...Това сигурно се дължи на хранилката, на която го е сложил Боко, от както го взе от някоя дупка.Чудно е как човек, който едва е завършил за бакалавър по културолгия, който дори с протекция отгоре не може да вземе уредената му магистратура по икономика (какъв плонж - от разучаване на фолклор до ик,ономика, само за една година!!!). Но пък все дава вид, че разбира нещо от енергетика и икономика!
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А от къде бе фръцльоЕвроПата ша получава газ?!От Борунди ли бе!И защо смяташ че някой е ДЛЪЖЕН да доставя газна пикливата ви Европа на цени ипо трасе,които на Европата и отърват!
55
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Делянчо, другояче говорехте, докато "Южен поток" беше на масата. Освен това защо мълчиш за писмото на външния министър от кабинета на ***, който в прав текст заявява, че България се отказва от "Южен поток"? После Путин и Русия Ви били криви... Направо се чудя защо преди се отказаха от алтернативата през Румъния и тръгнаха да се договарят с ежедневно променящите си мнението лилипути на власт у нас?!!!
54
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добрев ,като те гледам къв си путяк едвали някой ти е искал мнението