Казусът в мола: Навсякъде гърди и мадами, а аз не мога да кърмя!

След случката Деница очаквала извинение, но така и не го получила
Обновена: 24 мар 2015 14:22 | 24 мар 2015 10:35,
685
Казусът в мола: Навсякъде гърди и мадами, а аз не мога да кърмя!
Снимка: bTV

"Навсякъде в мола има реклами на мадами по бельо и гърди, как изведнъж става така, че аз да съм неудобна там".

Такъв въпрос повдигна майката на две деца Деница Панайотова пред bTV, която реши да съди столичен търговски център, който не й позволи да кърми детето си вътре. Деница има двама сина – Искрен и Ясен.

Неприятна случка в центъра, станала преди половин година, става днес повод за съдебно дело.

"Бебето беше много изморено и гладно и трябваше да го приспя. Седнахме на произволна пейка, дори не съм се оглеждала, тъй като бързах. И както го кърмех, дискретно разбира се, към мен се приближи охранител и ме помоли да напусна пейката и да отида в специалната стаичка. Не било желателно да кърмя там, защото много хора щели да се жалват от мен", разказа майката.

След конфузната ситуация, Деница очаквала извинение от търговския център, но така и не го получила.

"Почувствах се уязвена, детето беше изнервено. Не, те не се извиниха, трябваше аз да моля, аз да съм активната страна", допълни тя.

Затова жената решава да заведе съдебен иск. Казва, че кърменето е нейна кауза. Борила се е за това още с първото си дете.

"Аз не съм единствен случай, даже в плевенски мол майка е била заплашвана с полиция. Искам да имаме право на избор. Кърменето не е показност. Това е естествено право на всяка жена", сигурна е Деница.

"Нашата претенция е съдът да признае, че това което се е случило представлява дискриминация. Да осъди ответниците да се въздържат от подобно поведение в бъдеще", казва Адела Качаунова, адвокат от Българския хелзински комитет.

От търговския център не коментират официално случая. Но твърдят, че са създали перфектни условия за майките-кърмачки.

Деница си прави експеримент няколко седмици по-късно. Решава да отиде с приятелка да кърми на същото място. Тогава обаче никой не я гони. Според нея, търговският център е преразгледал своята политика. И е щастлива, че нейният случай е породил размисъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


685
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
435
4
 
17
 
! Отговори
шоп преди 9 години
"Бебето беше много изморено и гладно и трябваше да го приспя. Седнахме на произволна пейка, дори не съм се оглеждала, тъй като бързах..." - Аз пък смятам, че това е тормоз над детето! А майката плаче за "внимание"...
434
5
 
31
 
! Отговори
еди кои си преди 9 години
...И както го кърмех, дискретно разбира се, към мен се приближи охранител и ме помоли да напусна пейката и да отида в специалната стаичка... е какво повече иска ??? нито са я били,дарпали и т.н.. просто учтиво са я помолили да отиде в определената за това стая.. в цяла европа ,а предполагам и в цял свят, е така..мислех,че само Сиганките си веят циците насам натам,ама се оказва че има и други..
433
7
 
14
 
! Отговори
:))) преди 9 години
Значи ако съм фолк "звезда" и си показвам циците - радост за окото! Обаче ако си...------------------Всеизвестно е, че фолк "звездите" или как ги наричат чужденците порно"звездите" търсят внимание! Изглежда и Деница има нужда от обществено внимание! Ало журналистите па да я бяхте снимали по цици как кърми, щеше спонсор да си намери!!! :)))
432
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи ако съм фолк "звезда" и си показвам циците - радост за окото! Обаче ако си храня детето - *** как може! Я му дайте изкуствено мляко от първия ден и захапете цигарата - така никой няма да ви направи забележка...Кой да предположи, че нагледалият се на цици българин никога досега не е предполагал за какво служат...
431
3
 
17
 
! Отговори
Ама моля ви се преди 9 години
Как може да сте против младите майки да си показват гърдите на публично място?!?Според мен, най-яко ще е ако започнат да кърмят чисто голи по пейките из моловете.Кво по хубаво от това! Дет'се вика и на търговийката ще се помогне така...
430
6
 
26
 
! Отговори
до 509 преди 9 години
Уважаема, никой не ражда публично ! Никой не бива да кърми публично !!!
429
0
 
22
 
! Отговори
оцеляваща българка преди 9 години
АМИ ВСИЧКИ ВЕЧЕ РАЗБРАХМЕ,ЧЕ ТАЗИ ДЕНИЦА Е НАМЕРИЛА СВОЙ НАЧИН НА ИЗНУДВАНЕ ЗА ПАРИ....И АДВОКАТКАТА ЕСТЕСТВЕНО ДА СПЕЧЕЛИ НЕЩО...ПРИ ТОЛКОВА МНОГО АДВОКАТИ...САМАТА ДЕНИЦА КАЗВА,ЧЕ СА БИЛИ УЧТИВИ С НЕЯ...АМА ТЯ КАКВИ ЛЪЖИ РЪСИ,ЧЕ БЪРЗАЛА....,ЧЕ ДЕТЕТО....АМИ КАКЪВ ГО ЯДЕ С ДВЕ МАЛКИ ДЕЦА В МОЛА?Е РАЗБРАХМЕ,ЧЕ ТЪРСИ И ОЩЕ НЕЩО....ЗАЩО ПОКАЗВАТЕ СНИМКАТА Й?
428
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До хидкоС нищо не е била покрита. Демонстративно седнала точно срещу ескалатора и си извадила ненките на показ. Има свидетели жени, които възмутено описват случая с тая продажница.
427
1
 
7
 
! Отговори
:))) преди 9 години
До истерична паникакак да не сме виждали бре? да виждали сме при това на снимки от Африка! Там една жена със закрита гръд нема! Особенно ако са с дете на ръце и то е гладничко! :))) пп. там е много горещо обаче и затова снимките не са от Мола, а на открити пространства, де!!!
426
2
 
16
 
! Отговори
11 преди 9 години
До истерична паникаБе повечето и полови органи сме виждали, ама ако съпругът му си го извади на публично място, тея кухи *** - алтернативните самотни *** с небръснатите мишници - първи ще изпищят на умряло. Айде няма нужда от безвкусни демонстрации в услуга на Новия световен ред!
425
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тая егати вниманието дето търси...
424
18
 
9
 
! Отговори
истерична паника преди 9 години
Не съм предполагал, че в България има толкова много задръстеняци! Нима никой от вас не е виждал през живота си гола женска гръд? Нима никой от вас не е виждал гол мъж, или гола жена? Нима, като си лягате, гасите лампите и вместо да се съблечете, си слагате тенекиени доспехи и девствени пояси? И вместо да се радвате, че една майка кърми рожбата си, вие изпадате в истерична паника!
423
3
 
16
 
! Отговори
до Буба преди 9 години
Абсолютно вярно! Гърдите са нещо чисто, свято и прекрасно. Особено женските...Затова предлагам от утре всички жени да ходят навсякъде с голи гърди.Освен... хм... ако може без тези над 50-60 години и над 90-100кг... или нещо такова.
422
1
 
10
 
! Отговори
Страничен въпрос: преди 9 години
Абе, някой знае ли дали в Българския хелзинкски комитет "работи" поне един мъж (думата 'работи' ползвам доста условно)? Досега където и каквото да съм прочел за тях, все женски някакви...Не че съм женомразец или пък секстист, но нещо започва да ми намирисва на полова дискриминация цялата работа там. Я бързо да се оплачем на БХК!А!... сори... аз пък... ;-)))
421
5
 
10
 
! Отговори
Хм.. преди 9 години
Тази е Ексхибиционист нищо по различно! Утре някой ще пожелае да се измока на публично място, някъде в центъра на някой МОЛ или другаде и това ще требва вероятно да го приемем за обществена нужда!
420
23
 
15
 
! Отговори
Буба преди 9 години
Така, така, прочетох само 5-6 коментара и си направих извода за мисленето на българина - толкова ограничено и изостанало. Как може да сравнявате кърменето с ходенето по нужда или с правенето на секс? Та това са толкова различни неща. Кърменето е нещо чисто, майката просто храни детето си. Защо да е нормално да дава мляко от шише, но не е нормално да дава от гърда? Било на публично място... И какво от това? Знаете ли, че в "белите" страни никой нямаше да я изгони или да й прави забележка?
419
7
 
12
 
! Отговори
хидко преди 9 години
Братовчедка ми живее в Германия, като си дойде през лятото в БГ спокойно си кърми детето, като се покрива с шал или воал. Предполагам, че тази жена не е била покрита и затова е възникнал проблема. Предполагам също, че в мола имат стая за майки с деца. Но дори и да нямат, ако се беше покрила както правят някои други жени, проблем нямаше да има. Ако е била покрита и въпреки това е станало каквото е станало, тогава има пълното право да съди и да се жалва.
418
9
 
19
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 9 години
Тази като и се приходи по нужда, дали ще се разгащи в мола?!?!Да да кърми в стаята за майки с деца! Да ходи по нужда в тоалетната ! Да се чифтосва ,но не на публични места ! Това са все естествени нужди ,но има и обществени норми на поведение и морал които ни различават от животните! Да лоша работа, напълни се София с такива *** като тази дойка и такива като нея пишещи и тук ! *** моля ви серете в тоалетните !!! Това е на вашия език за да го разберете .
417
4
 
24
 
! Отговори
Батман преди 9 години
Гледам вече страници във facebook...Хахаха абе тази Денка наред ли е....Сакън ами като има хора които я подкрепят да ми кажат навремето като е нямаше МОЛОВЕ ко са правили.
416
1
 
16
 
! Отговори
научен работник преди 9 години
Браво на dnes.bg . С тази статия явно правят научна разработка " Психичното здраве на българина" - има много матриал!