Речено - сторено: Спряха строежа на къмпинг "Юг"

Решението се основава на промени в екозакон
Обновена: 16 апр 2015 18:44 | 16 апр 2015 18:25,
18
Речено - сторено: Спряха строежа на къмпинг "Юг"
Снимка: НТВ

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас забрани строителните работи на къмпинг „Юг“. В заповедта за принудителната административна мярка експертите се позовават на три разпоредби от Закона за биологичното разнообразие.

Още по темата
По-рано министърът на екологията обеща, че ще има решение за спирането на строежа и обясни, че има разпореждане на премиера за това.
 
Заповедта на РИОСВ идва ден след кат остана ясно, че в края на 2013 г. Бургаският административен съд е отменил заповед на Регионалната дирекция за строителен контрол, с която се отнема строителното разрешително на къмпинг „Юг“. Екоактивисти пък алармираха, че на плажа Корал се извършват строителни работи.

Днешното решение да се спре строежа се основава на настъпили промени в екологичното законодателство, съобщиха от МОСВ. Според тях разрешеното строителство трябва да се извършва след специална процедура, разписана в Закона за биологичното разнообразие. Тя гарантира, че няма опасност за околната среда.

Строежът спира докато се проведе процедурата и тя приключи с окончателен акт.

От РИОСВ – Бургас припомнят, че обжалването на заповедта за принудителната административна мярка не спира изпълнението й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: къмпинг ЮгРИОСВКорал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
3
 
! Отговори
Калитко преди 9 години
12 5 преди 6 часаКаквото и да пишат червените *** , Борисов е единствения Премиер , който спря незаконните строежи по морето . Всички други особено Станишев и Орешарски ако можеха щяха да застроят и самото море , толкова са алчни .
12
0
 
5
 
! Отговори
синьо лято преди 9 години
Това е къмпингът на който като дете прекарвах 14 супер щастливи дни всяко лято с цялото семейство... Беше само палатки и няколко бази бунгала ....
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да речно-сторено ама ако се писка!Ако се трае лятото щяхме да видим и кой ще спи там!НАРОДЕ ВИДЯ ЛИ,ЧЕ КАТО СКАЧАШ ИМА ЕФЕКТ?!КОЛКО ЩЕ ТРАЕШ?!
10
0
 
18
 
! Отговори
художника преди 9 години
К`во биоразнообразие ви гони бе ***? Щом строителството е на по-малко от 100 метра от морето значи е НЕЗАКОННО. Такъв е закона, всичко друго е ала-бала!!!
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След една седмица ще се забрави и хората на Тикваров ще си построят каквото са решили. Гарантирано от ГРОБ.
8
1
 
12
 
! Отговори
демагогия и лъжи! преди 9 години
Сутринта съобщиха по Нова, че строежът не е спрян всъщност. Бизнесменът каза пред камерите, че не е получил официално разпореждане за спиране на строежа. От министерството на екологията потвърдиха, че не са му връчили писмено. Спрял строежа временно, на добра воля, а не заради министерско постановление! СТРОЕЖЪТ НЕ Е СПРЯН, ДОРИ СЕГА!
7
0
 
13
 
! Отговори
... преди 9 години
Браво бе хора, много се радвам за поетата иницатива и успешно проваления проект на така наречените "бизнесмени"!
6
6
 
14
 
! Отговори
жител на Царево преди 9 години
Каквото и да пишат червените *** , Борисов е единствения Премиер , който спря незаконните строежи по морето . Всички други особено Станишев и Орешарски ако можеха щяха да застроят и самото море , толкова са алчни .
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нема по тъпо животно от български "хотелиер". Хем вече никой не се навива да им работи, хем туристите се ориантираха на юг през границите, а той - наливай още бетон, хахах
4
4
 
5
 
! Отговори
Филип преди 9 години
Като позабравите и на "зелените" и мушнат някой лев.. Ще почне пак... Та през к..а ми е вече за всичко оправяйте се!
3
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незаконният строеж е на брата на Сергей Станишев и ако не беше Бат Бойко вече да се е бетонирал целият плаж там.
2
6
 
10
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Е, кмета е от ГЕРБ, всички тези простотии се задълбочиха по време на първия мандат на ГЕРБ, издавал разрешителни за строеж на килограм, няма дюни, няма защитени зони....Не, че и другите са стока..***, вари го, печи го, си остава Ганцо
1
19
 
14
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Само за няколко месеца г-н Борисов показа и доказа какво е истински Премиер . Въведе ред в службите за сигурност , на митниците , ограничи контрабандата на цигари на г-жа Нинова и БСП , ограничи незаконните строежи , намери пари за ремонт на магистралите, които Станишев заряза и открадна парите. Въобще ДЪРЖАВНИК , а не мижитурка .