Наше село скочи срещу ферма за норки

Умъртвяването им ще се извършва в газова камера
64
Наше село скочи срещу ферма за норки
Снимка: Reuters, архив

В землището на старозагорското село Маджерито вече работи ферма за американски норки.

В бившата птицеферма скоро ще се отглеждат 400 000 специално селектирани дребни хищници с ценна кожа.

Умъртвяването им ще се извършва в газова камера с въглероден диоксид. Телата и одраните кожи ще се изпращат в за обработка в Полша.

От Полша ще бъдат внесени и майките норки, а мъжките след разплода ще бъдат умъртвявани, съобщи БНР.

Изграждането на фермата се свързва с името на един от събствениците на птицеферма и на голяма фирма за производство на олио.

Срещу работата ѝ са се подписали 12 000 души. Д-р Виолета Матева, директор на фермата, твърди, че инвестицията е законна.

Европейското законодателство не забранява отглеждането на тези животни в промишлени условия и в Европа има много страни с ферми за норки, повечето от които са в Скандинавските страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Завидял селянина и надал вой до небесата
16
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия печалбари цял Освиенциум ще направят. Прави са селяните, това е грехота!
15
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те и Екоравновесие би трябвало да умъртвяват кучетата чрез евтаназия, но хора там са ми казвали, че редовно ги убивали с лопати. Евтаназията е скъпа!!Уродливо и алчно създание е човекът! Май него трябва да го затворят в клетка и да го умъртвят и да се свърши с него, че само страдания и гибел носи на планетата.
14
32
 
19
 
! Отговори
t-rex преди 8 години
до 10Не си прав. Не може да скачаш срещу всеки който е решил да произвежда нещо, защото и без това не сме цъфнали и вързали. Те сега реват против фермата, догодина ще реват, че нямат работа.
13
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Собственик е синът на Иван Ангелов,така че в колбасите на "Градус" може да се появи нова добавка...Този построи два палата-близнаци в Аязмото,а общината му изгради и асфалтира път до тях да не си троши Майбаха!
12
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те местните и 12 млн. подписи да съберат, пак няма да спрат собственима, които не е местен.Там където нещата не стават с пари, стават с много пари. И 12 000 мести не могат спря един софийски бизнесмен с голям гръб.
11
2
 
39
 
! Отговори
Иван Пешев преди 8 години
Това е гадно
10
7
 
65
 
! Отговори
Тялото преди 8 години
Има огромна разлика между гледането и убиването на животно за храна и такова за чиста суета.Убиваме за да живеем, както е нормално в природата.Но да изтребваш милиони животни заради някакви комплекси и фалшиво самочувствие е грозно.Един от големите писатели беше казал че що се отнася до близките ни видове повечето хора са нацисти. Този случаи идеално се вписва в това определение.
9
2
 
26
 
! Отговори
охобохо преди 8 години
По-хуманно е да ги оставят да си умрат от старост
8
1
 
15
 
! Отговори
до Касап Гошо преди 8 години
За твое съжаление го няма в България, ано това не те спира да се храниш с мастиите по улицат червеи, бръмбари, ***, каквото намериш. Нали знаеш- с малко лук и вино ще си оближеш пръстите.
7
10
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Европейското законодателство не забранява отглеждането на тези животни в промишлени условия и в Европа има много страни с ферми за норки, повечето от които са в Скандинавските страни."Изобщо не ми пука дали европейското законодателство го позволявало и къде в Европа имало подобни ферми, щом местните не искат фермата, тя трябва да изчезне.
6
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Психпотаска история!
5
21
 
16
 
! Отговори
Касап Гочо преди 8 години
Не става ли за ядене това зверче? На бас че задушено с вино и лук ще си оближеш пръстите!
4
11
 
35
 
! Отговори
Четвъртия райх преди 8 години
Някой учудва ли се, че САЩ използва методите на умъртвяване на Третия Райх?
3
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
алчноста не признава граници//
2
20
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В Полша да вършат гнусотии, тук НЕ. Тук е християнска страна!"В Полша да гледат прасета за месо! Тук ги гледаме само за мляко!В Полша да си правят птицеферми и там да гледат пилета! Тук сме в християнска държава! Тук не ядем месо от убити пилета!Грехота е да вземеш яйцето на кокошката! Не е християнско това! Яицето трябва да бъде оплодено и кокошките да не се лишават от петел! Даже папата каза, че ползването на презервативи е против Божията воля! Да кажем "НЕ" на незачеването и несекса!
1
26
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи прасета, крави, кокошки, овци, кози и пр. може, а норки не може? Като са пухкави и симпатични животни е лошо, ама иначе не е?