Глоби за трима производители на масло менте

Наказаните занапред ще бъдат проверявани по-често
11 юни 2015 16:33, Анисия Иванова
33
Глоби за трима производители на масло менте
Снимка: архив Булфото

Българската агенция по безопасност на храните ще наложи максимални санкции на трима производители на масло за нерегламентирано влагане на растителни мазнини, съобщиха от ведомството.

Миналата седмица от "Активни потребители“ изнесоха резултатите от поредния им тест за качеството на кравето масло. Тествани били продукти на Бор-Чвор, Немско краве масло (Molkerel Ammerland), Саяна краве масло, Краве масло “Вълчев”, Краве масло СВА, Краве масло “Miltex”, Millker butter, Краве масло екстра (Профи Милк), Краве масло (Хранинвест), Домлян краве масло.

Още по темата

При три продукта бяха открити заместители на немлечната мазнина - палмово масло, хидрогенирани отпадъчни мазнини, свинска мас, завишено съдържание на вода и др. При двама производители, Хранинвест и Miltex, нарушението е засечено и при предишното изследване през 2014 г.

От БАБХ съобщават, че на един от производителите ще бъде наложена максималната глоба от 6000 лева заради същото нарушение от началото на годината. На другите двама ще им бъде наложена санкция в размер на 4000 лева.

Всички фалшиви партиди ще бъдат изтеглени от пазара и ще им бъдат поставени нови етикети за "Имитиращи продукти", а не за "Масло". Според действащото законодателство това не е опасен продукт, но подвежда потребителя, посочват от БАБХ.

От началото на годината Българската агенция по безопасност на храните е изследвала 37 проби на масло за наличие на растителни мазнини. Лабораторните резултати са показали нерегламентирано влагане на растителни мазнини в 5 от пробите.

Провинилите се предприятия ще бъдат проверявани по-често.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Да споделя каквото знам от една птичка ( от агенцията за БАБХ ) в техния сайт има "Подай сигнал онлайн" на адрес Забележите ли те нещо нередно свързано с храните може да подадете сигнал към тях, там си е описано какво трябва да се направи. Проверено и работи коректно това , имах съмнения за една от тези фирми който са в този списък на фалшивите масла и маслото им миришеше на маргарин , вкусът му беше същия
26
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Фирмите са Варна Милтекс КК ( Miltex ) и Хранинвест. Миналото изследване на маслата пак си пакетираха растителни масла и пишеха КРАВЕ МАСЛО. От тези масла се дават на малки деца и познайте какво става. По детските градини масово се готви с масла от тези фирми а трябва да е Краве масло. А това масло Краве масло екстра (Профи Милк) което се продава в Кауфланд с тези 64% немлечни мазнини , много са нагли. Както Прови Милк така и търговеца Кауланд
25
1
 
4
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Кажете кои са тези три производителя.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИЗБЕРЕТЕ БЪЛГАРСКОТО! :)))))
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименбуахахахаха Те тия глоби в рамките на няколко месеца ако задържат заплатите на работниците си с по няколко дена на месец от лихвите в банката ще изкарат повече! Баааааа ---ти и глобичката. Пари за кафенце...че и максималната била! Представям си другите!
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми то при тези глоби ти излиза по-евтино да си плащаш глобите и да си произвеждаш гувна.
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормален човек няма да им купи продукцията на тези самодейци! То си личи и с просто око, че слагат *** - маслото им е меко, въпреки, че се съхранява в хладилник! Кравето масло не може да е с консистенция на крема сирене, то е твърдо и плътно!
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека да ги глобят с по-голяма глоба, защото лъжат, лъжат нагло и не лъжат за първи път!Но нека и потребителите да мислят, когато купуват! Няма как салам за 2.50 лева да е салам и масло за 2 лева да е масло!По-добре да си купиш по-малко количество, но да е качествено!Купуваме *** за по 2 лева, ама после били имитация...Ами какво да е, за толкова пари-толкова!
19
1
 
20
 
! Отговори
А преди 8 години
БАБХ за какво съществуват, щом друг върши тяхната работа? За какво се плаща на подобни агенции, които не правят нищо? Егати цървулите. Искам промяна на закона за държ служител, той трябва да работи постоянно, да носи отговорност за свършена или несвършена работа и пред съда да носи персонална отговорност за греешките си. Писна ми от разни бацили, които отиват да трупат само стаж на държавна работа и да чакат пенсия.
18
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредното доказателство за трътки на държавна ясла. Първо чакат някой да подаде сигнал за проблем, за да си вдигнат огромните *** от столовете. После или ще предупредят предварително, че видиш ли идат на проверка, за да не си отварят работа в последствие, или ако ги изненадат, както в случая, налагат символични наказания, че нали са си "наши" магарета провинилите се (и сигурно си плащат на когото им е казано)
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С такива санкции направо ги стреснахте... Сигурно ще им е без пари просто да платят тази санкция и да продължат с изпълненията си!
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА СЕ НАЗОВАТ ФИРМИТЕ НАРУШИТЕЛИ...КУПУВАМ МАСЛОТО САМО ЗАРАД ДЕЦАТА СИ... НЯКОЙ СИ ПЪЛНИ ДЖОБА СИ А НИЕ СИ ТРОВИМ ДЕЦАТА СИ. ПРОВЕРКИ И ИМЕНА НА НАРУШИТЕЛИТЕ
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А глоби за БАБХ няма ли да има?Май пак някой си е затворил очите,пък после,защо са на пазара!
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хранинвест и Miltex нямат истински стоки поне десет години назад.Известни измамници от Варна.
13
2
 
21
 
! Отговори
SJ преди 8 години
Що за *** статия ?!? Намерили трима от 10 дето не били редовни,добре,напишете кои са те,та да не купуваме от тяхното масло ! Или двете описани фирми с предишни нарушения за изкупителна жертва на някого ?
12
1
 
5
 
! Отговори
Нарин преди 8 години
Месните деликатеси
11
1
 
26
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
ДО 6 и 7 ВСИЧКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ЗА ВСИЧКО. НЯМА ТАКЪВ КОЙТО ДА НЕ ГОНИ ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА. ВСЕ МУ Е ЕДНО КАКВО ЩЕ КОНСУМИРА БЪЛГАРИНА ДАЛИ Е ВРЕДНО ИЛИ НЕ. ВАЖНО Е КОЛКО МНОГО ЩЕ СПЕЧЕЛИ. А ОТ ТАМ ЛЪСКАВИ ЛИМУЗИНИ, ЛЮБОВНИЦИ, КУПИЩА ИМОТИ, ЕКЗОТИЧНИ ДЕСТИНАЦИИ, ГЛЕЗОТИИ ДО БЕЗКРАЙ. ТОВА Е СЪЗНАНИЕТО НА НОВОИЗЛЮПЕНИТЕ ЧОРБАДЖИИ. ТАКА, ЧЕ ИЗОБЩО НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕМ.
10
2
 
9
 
! Отговори
някой преди 8 години
Нарушителите ги има споменати в статията, която се вижда в "Още по темата".
9
24
 
3
 
! Отговори
gerbist преди 8 години
Е малко ли е че са ги глобили с по 6000лв.?Това е максималната глоба, още повече, че маслото не е било вредно, просто е имало растителни мазнини, палмово масло и т.н. Иначе как да се докара ниска цената, компромис трябва.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Георгинапиши в гоогле - тест на краве масло 2015 -