2 танка, 44 машини и 244 военни от САЩ имало у нас

Има и техника на НАТО, съобщи Румен Николов
26 юни 2015 15:22,
72
2 танка, 44 машини и 244 военни от САЩ имало у нас
Снимка: архив Булфото

Към днешна дата на територията на България, освен 80-те танка на НАТО, които принадлежат на страната ни, има още два танка на Алианса, които са на САЩ. Това съобщи днес във Варна началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов.

Той уточни, че от състава на Сухопътните войски на САЩ в България има 244 военнослужещи с 44 машини, както и обслужваща техника. На територията на страната има 11 самолета на НАТО с 228 военнослужещи и технически персонал, който ги обслужва, каза още той и уточни, че само след няколко часа тази бройка ще е различна.

"Завършва учението "Тракийски орел 2", самолетите ще напуснат територията на страната, а до края на месеца територията на България ще напуснат както двата танка, така и трите страйкъра, които ще изпълняват други задачи", обясни Николов.

Следващите учения са планирани и ще започнат съгласно плана, и всичко това е оповестено в годишния план за взаимодействие, обясни вицеадмиралът. Той припомни, че страната има планирани 78 учения, тренировки и подготовки.

В отговор на въпрос ще се открива ли процедура за купуване на изтребител вицеадмирал Николов заяви, че тя ще бъде обект на внимание на следващо заседание на Министерския съвет. Той допълни, че в настоящия момент протичат преговори за съвместна работа с полските колеги за удължаване на ресурса на българските самолети.

Вицеадмирал Николов съобщи още, че през следващата седмица ще започне ремонтът на сградата на Военноморския клуб във Варна.

Началникът на отбраната присъства във Варна на церемония по сдаването и приемането на длъжността "Командир на Военноморските сили". Досегашният командир - комодор Димитър Ангелов, сдаде длъжността на контраадмирал Митко Петев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До AlexПочти няма гоялм руски град на повече от 2 мин от американска подводница или база.Ако се стигне до ракети и руснаците няма да ги разминат тридентите, които за разлика от искандрите съществува в масово въоражение
42
0
 
0
 
! Отговори
matakosmata преди 8 години
mi tiq malko po malko 6e izpluqt kamy4eto po dobre da ne idwat nqma na kakwo da ni nau4at samo 6e priwle4at wnimanieto na djihadistite koeto za syjalenie ne se komentira
41
2
 
1
 
! Отговори
Alex преди 8 години
Hamerikanchite njma da uspejt da si izmijt i zubite. Poletno vreme do Bg e 30 sec.The Russian Iskander-M cruises at hypersonic speed of 21002600 m/s (Mach 67) at a height of 50 km
40
0
 
2
 
! Отговори
Alex преди 8 години
Skoro shte ima i Eskander nasochen sreshtu BG. Golemi glupachi i Amerikanski podlogi!!!!!!!!!!!!!!!Da gorite v Ada!!!
39
0
 
3
 
! Отговори
SmaZanGulub преди 8 години
Аз като ходя пред президентсвтото да протестирам, Вие къде сте, като не сте доволни ? Или сега като го обявиха официално вече сме еднакви, защото преди ми викаха че съм от БСП и русофил. Аз съм на 23 боли ме х*я за партиите в БГ в момента искам да хвана един *** и да ги запаля всичките продажници. Изкарайте ги дайте ми пистолет ако вас ви е страх и гледайте шоу. Айде да излизаме по улиците като сте недоволни...
38
0
 
0
 
! Отговори
demokrat преди 8 години
I stjax ste se spravim:
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последно 80-те танка на НАТО ли са или са Български? А за останалите машини и персонал, американците какво плащат?
36
0
 
10
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
Да тренират...... когато бомбандираха БЕЛГРАД през 1999г..... ракетите им падаха в Горна Баня
35
2
 
10
 
! Отговори
колко? преди 8 години
Колко български или украински деца могат да убият 155 американски морски пехотинци с 4 танка, 6 бронетранспортьора и 3 гаубици?
34
0
 
2
 
! Отговори
До полк. Сава Муткур преди 8 години
А слвната китайска армия ще управлява от щаб квартирата си в Далас. ***.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2-44-244 има някаква символика в тези числа...
32
0
 
14
 
! Отговори
Aydin Yaman преди 8 години
Осъзнайте се , време е да се съберем ръка за ръка глас за глас и да се организираме .Трябва да се изхвърли цялата тази *** с криминален произход която ни управлява и на всички монополи да се вземат правата и да се изхвърлят от страната.Време е да надвием страха си и да кажем Не
31
4
 
14
 
! Отговори
Aydin Yaman преди 8 години
Приятен ден на всички сънародници ! Четейки този форум ми става ясно че никой не разбира колко сериозно сме затънали , нашите управници отдавна ни продадоха и подариха тези земи за да са терен на следващата предстояща война , ,мислите ли че дори да протестираме и викаме до болка Не някой ще ни чуе ? Не ни останаха ходове а ход който е да загърбим всичките интриги помежду си, за момент да оставим тези различия ( етност , партии , вери, класи) които винаги ни ги поднасят за да се караме.
30
1
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Ох направо ми писна вече- Вицеадмирал Николов ?? ))))) знаете ли драги форумци че ,,,,, за да имаш ранг ВИЦЕАДМИРАЛ - флотът ти трябва да има определен тонаж (DWT) или казано просто - трябва да имаш голям военнен флот с бруто регистър тона - да има пдводници самолетоносач ., Какви вицеадмирали ?? та на няколко баржи и две остаряли белгийски фрегати - ( едната се ползва за резервни части за да плава другата) Този Вицеадмирал ) може да бъде само един капитан първи ранг ,
29
5
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До Анонимен 36,за какво ми е тая пушка, друже? Да патриотарствам на Бузлуджа ли?
28
6
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
ИД напредна към Кавказ и Вова Диалога веднага звъннал на Обонго да търси съдействие
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2 танка, 44 машини и 244 военни от САЩ имало у насИма и техника на НАТО, съобщи Румен Николов...Какво ни натяквате през пет минути, колко натрапници са ни се тропнали неканени тука?!?Така нито стават по-симпатични, нито стават полезни за нещо на България.Всичките тези ще ги хрантутим тук, вместо те да плащат за ползване на базите, както е в културните държави (примерно Германия)И един да е, пак е много.Да си идат там, от където са дошли и по възможност да не се връщат вече!
26
0
 
4
 
! Отговори
зорге преди 8 години
Някой вярвали му на този? дали ще пуснат някой да ги брои.
25
1
 
0
 
! Отговори
car luk преди 8 години
Kolko bg lev plastat za parking za 10 minuti na bg kasichkata, mr gorianov? Ami da firkat v bg nebe 10 minut kolko bg lev, stotinka plastat, mr niankov?
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ще свърши окупацията?