Автомобил паркира на велоалея

Шофьорът явно пречи на колоездачите, но е пълен непукист
Обновена: 5 сеп 2015 11:10 | 5 сеп 2015 10:55, Анисия Иванова
30

Автомобил, паркирал на велоалеята на бул. "Бъкстон". Снимка: Ния Стоянова

Автомобил паркира на велоалея в София и затвори пътя на колоездачите. Снимките изпрати в редакцията на Dnes.bg читателката ни Ния Стоянова. Писмото й е озаглавено: "Наглец, паркирал на велоалея".

"Изпращам ви няколко снимки на един симпатяга, който е паркирал на велоалеята на бул. "Бъкстон". Снимките са направени на 4 септември (петък) около 16:00 часа. Господинът явно пречи на колоездачите да се придвижват нормално", пише тя.

Това е велоалеята, на която беше посветен един от експериментите на Dnes.bg. Проверката ни беше отново по сигнал на наш читател - че велоалеята е цялата в дупки, настилката е разровена, а на места въобще я няма. Затова колоездачите бяха принудени на места да карат по платното или на тротоара.

След като показахме как изглежда тя от Столична община обещаха, че велоалеята ще бъде ремонтирана до две седмици, но това не стана.

Седмиците изминаха, но сега положението е дори по-лошо. Тя вече се използва и за паркинг, макар и краткосрочен, за автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
10
 
! Отговори
Митко преди 8 години
чл. 98 престоят и паркирането са забранени : т.5 на пешеходни или велосипедни алеи, по-малко от 5 метра между тях
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Извинявайте, но това в София не са никакви велоаелеи, а ПАРОДИИ на велоалеи.Отидете в Амстердам да видите какво се казва велоалея и как е направена.
22
3
 
1
 
! Отговори
I преди 8 години
До АнонименАбсолютно точно! Толкова малко спазват закона, а най-любимото ми е на бул.България да карат един до друг за да си говорят! На разходка ли сте какво?нищо против, но не сме дорасли още за такова неюо, искат да се спазва само от едната страна. На преди седмица завивам по ул.Нишава от бул.България и един така прелетя, ако го бях ударила ще съм виновна! Но има пешеходна на която той не спря и да слезе да бута. Да не говорим, че си мислят, че са с предимство навсякъде!Айде слагайте минуси
21
3
 
2
 
! Отговори
. преди 8 години
Нямаш право да спираш дори за престой на велоалея!Все едно да спреш за престой на инвалидно място - разрешено ли е според теб? :)
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фаровете светят, шофьорът е вътре, това не е паркиране, а разрешен временен престой.Не разбирам защо въобще тропата клавишите на клавиатурите за поредната съботна простотийка, написана от някой си.Не че и аз не тропам моите де ... ама се ядосвам като чета такива неща.
19
4
 
4
 
! Отговори
смешна работа преди 8 години
Тази "читателка" за пореден път показва бистрия ум на средния българин. Човекът е спрял за момент, изобщо не е паркирал ами си е в автомобила, няма нито един велосипедист на 1 км растояние и тя пак недоволна. Ами глупавите велосипедисти нямат ли волан за да заобиколят авариралия или спрялия за момента автомобил? Айде стига глупости. Още малко и ще снимате как някой си паркира автомобила на паркоместо и това ще стане новата "новина"...
18
4
 
3
 
! Отговори
Умен преди 8 години
Всичката Мара втасала, та Нийчето се загрижила за велоалеята. Нийо, я си купувай калашник и РПГ, че като дойдат пясъчните хора и си паркират танка на велоялеята, ти снимки ли ще им правиш?
17
5
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
на снимките не виждам нито един колоездач на които му е препречен пътя
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази така нарчеена ВЕЛОАЛЕЯ въобще не е никаква велоалея.Разбиранята на самоковската *** за ВЕЛОАЛЕЯ са намацана с нискокачествена боя част от тротоара.И разбира се - усвояване на паричките, но от правилните фирми.
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КаизераИ какво като е изключение? Пръдльото си е купил индулгенция и трябва да го оставим да паркира по веднъж където си поиска ли?! Всеки може да спре движението където и когато си поиска вече...
14
9
 
7
 
! Отговори
Каизера преди 8 години
Живея на 100 метра от тази велоалея и почти през ден си карам колелото по нея. Никога не съм виждал паркирани автомобили на нея. Този случай е изключение.Тая Ния да вземе да пише за нещо по-сериозно.
13
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се забрани на колоездачи да се мотат по движението. Не спазват, карат срещу движението, рязко променят посоката, не слизат на зебра и прелитат. У после им виновни колите. Я да ги по газим малко по градо и да видите как ще спазват. Като не искат юо нормалния начин има и лош.
12
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на шофера! Така е облекчил движението. А колоездачите ще го заобикалят, какво толкова. И без това са нахални ужасно!
11
15
 
18
 
! Отговори
Педалист преди 8 години
Какво се оплаквате че велоалеята била с дупки и разбита, нали затова карате "маунтин байкове" за по 10 000 лв. Ми на ви офроуд и кроскънтри, друсайте да се изплащат тия пущиняци и да тренирате. Лигльовци.
10
6
 
14
 
! Отговори
Alster преди 8 години
В момента се прави велоалея на бул. Тодор Александров на пътното платно до тротоара, 80см широка. Как се прави? Отговор: Като се намалява широчината на пътните платна. Мноооого умно!!! А ако ти се наложи да спреш аварийно какво правим? Ще спираме и ще чакаме да ни снимат ли? Толкова абсурди има, че няма как. Отбива се номера само. Да видят как е в Холандия и Германия. Там велоалеята няма общо с автомобилния път, по скоро в повечето места е на тротоара (Германия). Тук само предпоставки за ПТП.
9
6
 
10
 
! Отговори
Вик преди 8 години
Не може ли да се създаде сайт към КАТ, в който да се качват снимки на нарушители, записи от камери с извършени престъпления на пътя, насилници и т.н и КАТ моментално да извършва проверка по този сигнал. Когато се докаже истиността на записа/снимката, да се санкционират? Да се монтират камери на повечето пътни артерии и при засечено от камерата нарушение, но не само за превишена скорост, а всякакво, да се подава сигнала до прокуратура, КАТ и др.компетентни органи.Положението е все по - отчайващо
8
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това велосипедалистите са баси хората всичко им пречи ...
7
3
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 8 години
АБе тая Ния не беше ли Георги сутринта - същата снимка номер 3
6
12
 
7
 
! Отговори
УФ преди 8 години
като се почне така сте ми много интересни. Голяма гражданска позиция има госпожата, наистина ум да ти зайде.Защо не го попита какво прави там, а направо снимки.Мен лично това ме дразни, или му покажи, че не се прави така или се обади на паяка, ама като снимаш и изтипосаш снимката тук, какво? Да не говорим, че велоалеята е толкова широка, че аз с количката не мога да мина по тротоара без да я настъпя.Обаче не снимам хората с колела, вижте пречат ми.айде със здраве!
5
0
 
21
 
! Отговори
младен преди 8 години
Не че одобрявам спирането ама то пък една велоалея....ум да ти зайде.