Борисов на разпит за руските самолети: Няма драма!

Премиерът обясни, че прелитането им било хипотеза и законът не е погазен
Обновена: 19 окт 2015 14:29 | 19 окт 2015 13:10,
116
Борисов на разпит за руските самолети: Няма драма!
Снимка: Reuters

Премиерът Бойко Борисов бе разпитан във Върховна касационна прокуратура заради изказването му, че е дал разрешение руски военни самолети са прелетели над България към Сирия.

Министър-председателят бе извикан на разпит по сигнал на “Протестна мрежа“, според която той е разгласил държавна тайна и е извършил предателство.

Още по темата

"За мен нито има нарушение на Конституцията, нито на какъвто и да е текст от закона", каза Борисов на излизане от прокуратурата. Той обясни, че информацията е класифицирана и обвинението не му позволява да я разгласява.

"Има сигнал, че съм извършил някакво престъпление с преминаването на руските самолети, които не са преминали през България", каза премиерът, цитиран от "Фокус". Той се обърна към тези, които са подали сигнала, че благодарение на действията на управляващите е било предотвратено минаването на такива самолети.

"Хипотетичното ми разсъждение на глас какво би се случило и то на едно партийно мероприятие приемам, че за тях има смисъл. За мен нито има нарушение на Конституцията, нито на какъвто и да е текст от закона", каза още Борисов.

Той обясни, че прокурорът го е разпитвал час и половина. "Каквото съм имал, съм го казал", добави министър-председателят и допълни: “Ще го кажа на шега, ако искат да ме оставят в историята за това, че съм казал, че не трябва да сваляме военно-транспортни руски самолети, ако прелетят над нас – да ме вкарат в затвора".

Премиерът обясни отново, че такава хипотеза няма и това е било провокация.

"Неслучайно аз в същото това изказване се обърнах към Москва да не го правят повече, защото нервите на пилотите, военните, началник-щабовете, министрите в един такъв момент - да сложат на една везна приятелството, братството, историческата ни памет със сегашните обстоятелства, е голямо изпитание. Иначе си има нормален дипломатически път", каза Борисов и поясни, че при преминаването на самолет през България, това се заявява предварително в 7-дневен срок, а в случите, в които законът не е спазен, България отказва достъп.

Борисов обяви, че е дал разрешение за прелитане на руски самолет над България към Сирия на 13 септември при откриването на кампанията на ГЕРБ в зала "Арена Армеец". Сигналът срещу него бе подаден ден по-късно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Ку-ку преди 8 години
Тоз умора няма.
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Драмата ще дойде когато почнете да им търсите остатъци от самолетите или тогава ще изкарате "новината ", че Русия ги е свалила? На чужд гръб и 100 тояги са малко. Жалко за загиналите в Ирак и Авганистан.Защо премиера не си изпрати и Фалкона на ремонт в Полша? Дали е Фалкон или Миг няма значение.Все самолети са.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В един от двата случая със сигурност говори пълни глупости вожда. А може и в двата, като добавим и противоконституционната заповед, която казва, че е издал.Не може да се издава такава заповед предварително и хипотетично, може да е един самолет може да са 10, може да имат атомни бомби, може да карат ориз.За целта трябва да се вземе решение след нарушението, а не предварително, + че си трябва у разузнаване ама ... вече стана сложно.Иначе предизборни глупости на такива теми хич не е добре.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баце, я им тегли една майна на тия. Ти Тиква ли си или премиер,а?
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шестрка пиндосовская...
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продажните гейове от протестна мрежа много скоро ще бъдат съдени от народен съд за държавна измяна и обесени пред парламента.
57
0
 
8
 
! Отговори
samoleti преди 8 години
това си е активно мероприятия, тъй като властта в момента контролира всичко в страната от медии, избори, бюлетини, бизнес, до съд и прокуратура, напълно е възможно е с цел медийно покритие сам да е инициирал привикването си в прокуратурата
56
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Бойко, не слушай КГБ ченгета и не обръщай внимание на руската диаспора в България !
55
1
 
35
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Защо протестна мрежа не протестира, когато Б.Борисов се изказа, че заради американците е спрял Южен поток, тръбата от Бургас за Гърция, АЕЦ "Белене"? Ако "протестърите" имат морал трябваше да протестират, че обслужваме американски интереси, но те мълчат като мишки. Стане ли въпрос за Русия започват да ***. Извода е, че тази мрежа е жалка американска ***, че се грижи за американските интереси.
54
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този негодник толкова много лъже, че трудно се ориентира, какво и кога е излъгал!
53
2
 
7
 
! Отговори
kk преди 8 години
Tezi ot protesna mreja samo neznam kade 6te se kriqt,kogato doide vidovden,a toi idva
52
1
 
23
 
! Отговори
... преди 8 години
Явно Бойко е решил да вземе самостоятелно решение за самолетите без да се консултира с Американското посолство както прави обикновенно и на посланика не му е харесала тая работа... И естествено изпращат "Протестърите" с които Бойко попринцип е в прекрасни отношения... Все пак правосъдния министър е от Протестна мрежа и е назначен от Бойко... Просто преди изборите Бойко иска да се направи на лек русофил,тъй като губи симпатиите на народа с анти-руската си политика... И е наказан за това веднага... Нещата винаги са били ясни... Бойко е кукла на конци движена от Америка и ако реши да направи нещо
51
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е заложник на КГБ мафията !
50
5
 
18
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
За два дена два пъти го викаха хем за свидетел, хем да дава обяснения, хем да свиква със съдебните зали...!
49
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов дава достоен отпор на кремъските провокации. Браво !
48
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Протестна мрежа са духовната мръсотия на България,които не се интересуват от съдбата и но са пионките за евентуално въвличане на България във война с Русия,мразят неистово Русия следователно слуги на антихриста.Много добро изказване на Борисов!
47
2
 
16
 
! Отговори
Така си мисля... преди 8 години
Борисов играе опасна игра.... Наречена "Винаги с Запада, но никога против Русия", но това не се харесва на Вашингтон Моска и Анкара... Странно какви Руско-турско-американски интереси се преплитат в България... И от Всичко това страда Народа Български!!!
46
17
 
5
 
! Отговори
xp преди 8 години
Голямата ви русия..пише фактури на 10-ни цени за България за всичко. Това ли е великата държава дето цоца и разчита на парите на малки държави...руски смешници ! Вън от България на руските ***, премиера работи за Държавата и то се вижда по квиченето им :)
45
1
 
26
 
! Отговори
да преди 8 години
"Протестна мержа" се изживяват като чужди агенти май ако ползваме терминологията на Путин.
44
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Министър-председателят бе извикан на разпит по сигнал на Протестна мрежаПилци пораснаше, квачку поебаше!или Храни куче, да те лае.Няколкото отвратяги от така наречената Протестна мрежа, след като ядоха от ръката на Борисов и с неговото спонсорство загладиха косъма, включително лишеният от права да упражнява юридическата професия г-н Иванов, Борисов го сложи министър на правосъдието (!!!), сега джафкат ли джафкат по БорисовЯвно вече са го прескочили и се хранят направо от USA посолството.