Най-голямото хорека изложение в страната ще представи над 80 световни бранда в сектора

СИХРЕ ще се проведе между 11 и 14 ноември в Интер Експо Център
Спонсорирано съдържание | Обновена: 27 окт 2015 10:23 | 27 окт 2015 10:02, Екип на Dnes.bg
Най-голямото хорека изложение в страната ще представи над 80 световни бранда в сектора
Снимка: PR

Компании, представители на над 80 световни бранда, ще участват в тазгодишното издание на най-голямото в страната изложение за хотелско, ресторантско кетъринг и СПА оборудване СИХРЕ. Събитието ще отвори врати в Интер Експо Център от  11 до 14 ноември, като паралелно с него ще се проведат и международните изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК.

Миналата година съвместно проведените събития бяха посетени от 16 472 български и чуждестранни специалисти, както и от широка публика.

СИХРЕ 2015

Едно от най-големите събития в програмата на СИХРЕ е квалификацията за най-престижното състезание за професионални готвачи Bocuse d’Or, което ще излъчи българския представител на престижния конкурс в Европа. Конкурсът се организират от Българската Асоциация на Професионалните Готвачи (БАПГ), а домакин е Интер Експо Център.

Състезанието, създадено преди 27 г. от прочутия шеф-готвач Пол Бокюз, има за цел да представя и популяризира таланта на най-добрите готвачи. На всеки две години се организират три регионални квалификации – Bocuse d’Or Европа, Азия и Латинска Америка.

Освен Bocuse d'or в изложението за втора поредна година ще вземат участие и майстори баристи с рецепти за това как да сътворим или къде да намерим най-добрия вкус и аромат на хубавото кафе.

За втора година ще се проведе и Beverage Convent, което ще  включва както дегустация на висококачествени алкохолни напитки, така и теория за начина на производство и вкусови характеристики на сиропи и тяхното използване в алкохолни, безалкохолни миксове и кафе напитки.

Българската туристическа камара ще проведе семинар за категоризирането на туристическите обекти, концесиониране на плажовете и дейностите на туристическите информационни центрове. А Асоциацията на интериорните дизайнери в България и Софийската професионална гимназия по туризъм ще демонстрират на СИХРЕ развитието си чрез творби и продукти.


Още по темата: изложениеСИХРЕ
Още от
Спонсорирано съдържание